<

Novák sestřelil Redlicha a v semifinále už si nezahraje, stopku má i Heřman

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Disciplinární komise ČSLH se zabývala dvěma zákroky českobudějovických hráčů z nedělního zápasu v Kladně. Obránce Filip Novák atakoval Tomáše Redlicha a semifinálová série pro něj předčasně končí, útočník Martin Heřman přijde po ataku Martina Lenďáka o jeden zápas.

Z utkání ukrojilo jen 35 sekund, když Filip Novák zbytečně sestřelil Tomáše Redlicha, za což mu hlavní sudí Tomáš Veselý s Tomášem Zubzandou vyměřili trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku. Zákrokem se automaticky zabývala také disciplinární komise ČSLH.

Zákrok Filipa Nováka na Tomáše Redlicha

„Zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti. Filip Novák rezignoval na zahrání puku a zcela se soustředil na hru tělem. Tomáše Redlicha, který ve snaze zasáhnout puk snížil těžiště, nicméně nezasáhl tělem, ale levou paží do oblasti hlavy,“ píše se v tiskové zprávě.

Podle disciplinárky si mistr světa z roku 2010 musel být vědom toho, že zákrokem může dojít k takovému zásahu i zranění protihráče. Kladenský útočník utrpěl zlomeninu nosu a otřes mozku, zadák Motoru dostal stopku do 25. března a semifinále pro něj končí.

Zákrok Martina Heřmana na Martina Lenďáka

Na základě podnětu kladenského klubu se svazová disciplinárka ve stejném střetnutí zabývala rovněž zákrokem hostujícího Martina Heřmana na obránce Martina Lenďáka, došlo k němu jen krátce před polovinou utkání a obešel se bez jakéhokoliv potrestání.

Motor vydřel naději, Rytíři mečbol neproměnili. Vary se těší na baráž »

„Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení puku, mimo jeho zorný úhel a došlo při něm k zásahu hlavy.“ Vzhledem k povaze zákroku byl českobudějovický útočník potrestán nepodmíněným zastavením činnosti na nejbližší střetnutí druhé nejvyšší soutěže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz