O Jandače je zájem v KHL. Zamíří reprezentační kouč do Magnitogorsku?

Foto: Aleš Krecl

1. dubna 2018, 19:33

Václav Jáchim

V době finiše klubových soutěží se rojí spekulace o chystaných přestupech i trenérských změnách, ruská KHL není výjimkou. Jedna zajímavá novinka by se v tomto ohledu mohla týkat Josefa Jandače. Jak uvádí server championat.ru, reprezentační kouč je mezi kandidáty na pozici hlavního trenéra Metallurgu Magnitogorsk. "Je pravda, že nějaká jednání z Ruska byla, ale v žádném případě nic není uzavřeno," reaguje Jandač.

Uvedený server v neděli zmínil, že jednání obou stran mají být ve finální fázi. Viceprezident klubu Gennadij Veličkin údajně odletěl do Česka, aby s Jandačem hovořil osobně. Schůzky by se měl zúčastnit také Viktor Kozlov. Někdejší útočník ruské reprezentace a několika klubů NHL vedl Magnitogorsku ve druhé polovině sezony, před několika dny byl jmenován asistentem nového hlavního kouče.

Když se Gennadije Veličkina později zeptali redaktoři serveru allhockey.ru, boss hokejového Metallurgu odpověděl vyhýbavě: "Kdo vám tohle řekl? Počkejte s tím," citovaly zmíněné stránky Veličkina. Zájem o Josefa Jandače existuje, a patrně nejen z Magnitogorsku. Samotný kouč to ale nekomentuje. "Něco podobného jsem už v minulosti zažil. Oťukávání možná probíhá, ale nic konkrétního. Plně se soustředím na práci u národní týmu," konstatuje.

Bývalý trenér Liberce, Českých Budějovic, Pardubic nebo Sparty už v Kontinentální lize před časem pracoval. Jandač vedl pražského Lva, předtím o něj jevila vážný zájem Jaroslavl, kam svého krajana mj. doporučoval kolega Vladimír Vůjtek starší. V sezoně 2015-16 oba spolupracovali u české reprezentace, po MS v Moskvě se Jandač posunul na Vůjtkovu pozici a stal se hlavním koučem národního mužstva. Tehdy uzavřel dvouletou smlouvu, která brzy vyprší.

Nelze vyloučit, že česká reprezentace bude hledat nového hlavního trenéra. Zprávy o kontaktech Josefa Jandače s předním týmem Kontinentální ligy tomu nasvědčují. "Tohle téma nebudeme komentovat. Národní mužstvo pod vedením Josefa Jandače se připravuje na mistrovství světa, to je jednoznačná priorita. Otázkami týkajícími se dalšího obsazení trenérských pozic reprezentace se bude zabývat výkonný výbor v červnu," uvedl tiskový mluvčí národního mužstva a ČSLH Zdeněk Zikmund.

Metallurg Magnitogorsk v uplynulých letech dvakrát získal Gagarinův pohár, přispěli k tomu i čeští krajánci Jan Kovář a Tomáš Filippi. Letošní sezona se ovšem až tolik nepovedla. Klub sice postoupil do play off, nicméně vypadl ve čtvrtfinále s Kazaní. Během sezony vedení Metallurgu měnilo trenéry, odvolaný Ilja Vorobjov je nyní údajně hlavním kandidátem na pozici kouče Avangardu Omsk. V Magnitogorsku nedávno skončil kanadský asistent Mike Pelino, jenž v klubu spolupracoval už s legendárním Mikem Keenanem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz