Obránce Bilčík v Jihlavě končí, nováček TELH hledá útočníky

Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

31. května 2017, 11:11

Adam Bagar

Extraligový nováček z Jihlavy hlásí další změny ve tvořícím se kádru! Po příchodu severských zadáků Nicolaie Bryhnisveena a Erika de la Roseho se s klubem loučí obránce Vlastimil Bilčík, jenž se s vedením nedohodl na nové smlouvě. Dukla o tom informovala na svém webu.

Pětadvacetiletý obránce, který má na kontě dva extraligové starty v dresu brněnské Komety, se v uplynulém ročníku podepsal pod jihlavský návrat mezi tuzemskou elitu. V Dukle sehrál celkem 68 zápasů, zaznamenal v nich 16 bodů za tři branky a 13 nahrávek. V sezoně na sebe upozornil také bitkou s kladenským tvrďákem Joshem Grattonem.

"Nedošlo k dohodě na smlouvě, a mezitím přišli obránci ze severu Evropy."

Nad jeho pokračováním na Vysočině dlouho visel otazník. Brněnský rodák, který dřív oblékal také dres Komety, Třebíče, Břeclavi či Techniky, se stále ne a ne dohodnout na nové smlouvě. „Prozatím nedošlo k dohodě mezi námi a hráčovým agentem. Naše představy se rozcházejí,“ prozradil před časem na klubovém webu jednatel Bedřich Ščerban.

Mezitím Dukla sáhla po dvou severských akvizicích, kádr extraligového nováčka posílili beci Nicolai Bryhnisveen a Erik de la Rose. Jednání s Vlastimilem Bičíkem tak vedení ukončilo. „Nedošlo k dohodě na smlouvě, a mezitím přišli obránci ze severu Evropy. Tím pádem máme posty zadních řad obsazeny,“ vysvětlil v úterý večer jihlavský šéf.

Přestupy v TELH: Sedm návratů ze zámoří, Norové, Kanaďané i Lotyš »

Novými posilami v Dukle jsou vedle Bryhnisveena a De la Roseho také norský brankář Lars Volden, beci Jan Zdráhal s Jakubem Suchánkem a útočníci Lukáš Žálčík s Petrem Ulrychem. „Obranu už máme v tuto chvíli kompletní. Nyní se budeme soustředit na útok. Snahou bude přivést ještě dva útočníky," uvedl jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Příchody do HC Dukla Jihlava

Jan Zdráhal (Třebíč)
Jakub Suchánek (České Budějovice)
Petr Ulrych (Kladno)
Lukáš Žálčík (České Budějovice)
Lars Volden (Trenčín)
Nicolai Bryhnisveen (Tingsryds, zkouška)
Erik de la Rose (Storhamar)

Odchody z HC Dukla Jihlava

Tomáš Kaláb (Třebíč)
Jiří Říha (Mladá Boleslav)
Miroslav Svoboda (Plzeň)
Filip Dundáček (neznámo)
David Březina (neznámo)
Lukáš Jícha (neznámo)
Michal Důras (Strasbourg)
Jiří Dobrovolný (ukončil kariéru)
Lukáš Sáblík (ukončil kariéru)
Vlastimil Bilčík (neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz