Obránce Jordán ukončil spolupráci s Kazaní, v ruské KHL ale zůstane

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

23. května 2017, 14:11

Václav Jáchim

Loni na podzim se po dlouhých letech rozloučil s NHL, Michal Jordán už nechtěl čekat na lepší pozici v Carolině, dal přednost návrat du Evropy. Zlínský odchovanec si plácl s ruskou Kazaní, s níž absolvoval zbytek ročníku. Po jeho skončení jednak léčil zraněné koleno, jednak řešil další budoucnost. Jordán měl s týmem platnou smlouvu, obdržel ovšem i nabídky odjinud. Také proto jeho spojení s Kazaní končí.

Jak uvedl oficiální web ruského klubu, zástupci AK Bars ukončili s Michalem Jordánem spolupráci. Uzavřená smlouva pozbyla platnosti díky dohodě obou stran, což znamená, že reprezentační bek půjde za angažmá jinam. "Je to pravda, o novém působišti stále probíhají jednání. Jasno by mělo být velmi brzy," řekl Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Účastník mistrovství světa 2014-16 se v průběhu dubna snažil rychle vyléčit zraněné koleno, ovšem další šampionát Jordán nepřidal. Nebyl natolik fit, aby mohl návrat mezi mantinely uskutečnit. Už tehdy naznačoval, že jeho záměrem je dál pokračovat v KHL. "Uvidíme, jestli bude v Kazani, kde mám smlouvu. Ve hře jsou i jiné varianty, řešíme to s agentem," poznamenal tehdy.

Teď je blízko stěhování do jiné organizace. "Michal chce zůstat v Kontinentální lize, objevily se jiné nabídky. Po ukončení spolupráce s Kazaní má pro KHL pozici nechráněného volného hráče, velmi brzy bude všechno doraženo a Michal bude mít oficiálně nové působiště," doplnil Robert Spálenka.

Jordán sehrál za Kazaň i s play off 38 utkání, vstřelil tři branky a přidal šest nahrávek. V průběhu ročníku nejprve trošku bojoval o uplatnění v systému náročného kouč Biljaletdinova, rychle ale získal pevné místo a do zmíněného zranění platil za oporu zadních řad. V klubu bude nadále pokračovat jiný český hokejista Jiří Sekáč, jenž už před mistrovstvím světa prodloužil s klubem kontrakt. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz