Obránce Kempný zůstává v NHL, Chicagu se upsal na další sezonu

27. května 2017, 17:19

Adam Bagar

Reprezentační obránce Michal Kempný bude i v příští sezoně 2017-18 působit v zámořské NHL a hájit barvy Chicaga, s vedením Blackhawks se dnes dohodl na nové roční smlouvě! "Jeho styl hry je velkým přínosem pro naši obranu. Je to navíc typ hráče, který se bude dál zlepšovat poté, co si zvykl na NHL," hlásí generální manažer Stan Bowman na oficiálním webu soutěže.

Když před rokem odešel do nejlepší ligy světa, asi ani nečekal, že by hned ve své první sezoně zapsal tolik startů a stal se pevným členem obranných řad Blackhawks. "Měl jsem sice období, kdy to bylo těžké na psychiku a na hlavu, ale zase jsem odehrál víc než padesát zápasů a splnil se mi velký sen," vyprávěl Michal Kempný po návratu ze zámoří.

Mám chuť a jsem zdravý, tak proč nejet, říká Kempný. Přál Kometě »

Přestože Chicago nečekaně vypadlo hned v prvním kole play off, odnesl si ze sezony spoustu pěkných momentů, na které jen tak nezapomene. "Bylo jich víc. Prvním byl premiérový zápas v NHL. Když jsem tehdy stál na modré, tak se mi v hlavě promítla celá kariéra a vše, co mě tam vlastně dostalo. I první branka byla velkým zážitkem," vzpomínal.

Obě strany, Kempný i klub, byly se spoluprací spokojeny. "Než jsem odlétal ze zámoří domů, tak jsem absolvoval velmi dobrý pohovor s manažerem. Jsou tam se mnou spokojeni a chtějí, abych zůstal. Věřím, že se všechno dohodne tak, jak má, a budu moct dál pokračovat," přál si ještě před startem Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích.

Kempný se učí NHL: Jinak bráním a jsem rád, že dostřelím k bráně »

Nyní se dočkal, s Chicagem podepsal roční smlouvu na následující sezonu 2017-18. "Michalův styl hry je velkým přínosem pro naši obranu. Je to typ hráče, který se bude dál zlepšovat poté, co si už zvykl na NHL. Těšíme se na jeho další vývoj v našem klubu," uvedl generální manažer klubu Stan Bowman na adresu účastníka SP i posledního MS.

Šestadvacetiletý zadák, který nebyl ani jednou během sezony poslán na farmu do nižší AHL, se tak bude dál potkávat se zkušeným Michalem Rozsívalem, který má stále platnou smlouvu. "Pomohl mi v hodně věcech," přiznal český bek. Ten se v týmu nově potká i s chomutovským útočníkem Davidem Kämpfem, jenž se Chicagu upsal na dva roky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz