Ocelář Polanský musí znovu platit! Ve finále už podruhé simuloval

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

23. dubna 2015, 10:25

Adam Bagar

Už podruhé během finálové bitvy Třince s Litvínovem musel předseda disciplinární komise Karel Holý řešit simulování, které na extraligové stadiony nepatří. A znovu byl u něj Ocelář Jiří Polanský, jenž už po čtvrtém střetnutí musel platit pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny, ale jak vidno, nic si z toho nedělá a směle filmuje dál. Přesilovku si totiž zkoušel vymodlit také v šestém finále, jenže rozhodčí se nachytat nenechali a navrch musí znovu vytáhnout svou peněženku.

Kdo čekal, že třinecký útočník Jiří Polanský po čtvrtém finálovém střetnutí, z nějž si odnesl finanční pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny, skoncuje se simulováním, musí být poněkud zklamán. Uběhla pouhá dvě utkání a je tady další prohřešek. Zatímco ve čtvrtém finále si herecký kousek schoval až na závěr, tentokrát předstíral zásah holí hned v úvodu střetnutí, které nakonec ovládli jeho Oceláři.

Polanského jednání disciplinárka řešila na základě podnětu Komise rozhodčích, ačkoliv při zápase třinecký hokejista potrestán nebyl. "Polanský se snažil postupovat za pukem, který sám krátce před přechodem útočné modré čáry nastřelil do koncového třineckého pásma a v této situaci se mu snažil další pohyb znepříjemnit litvínovský Marek Baránek," hlásí Karel Holý, který se snaží celou událost detailně popsat.

VIDEO: Nesportovní jednání Jiřího Polanského v šestém finále

"Vzhledem k tomu, že v důsledku Baránkova jednání se Jiří Polanský dostal do pozice, kdy nemohl nastřelený kotouč získat, neboť k jeho přebrání byl výrazně blíž další z hráčů celku HC VERVA Litvínov Petr Chaloupka, využil Polanský obranného zákroku svého protihráče k tomu, aby se chytl za obličej a předstíral zasažení holí z jeho strany," pokračuje předseda disciplinární komise Tipsport extraligy Karel Holý.

"Z dostupného záběru lze přitom dovodit, že Jiří Polanský v místech, kde se chytl rukavicí, zasažen vůbec nebyl. Došlo pouze k lehkému kontaktu hole Baránka s obličejovým krytem přilby Polanského," uzavírá Holý, podle jehož názoru chtěl ovlivnit úsudek rozhodčích a tím docílit výhody pro své mužstvo ve formě potrestání protihráče. Polanský tak má po dalším přestupku o čem přemýšlet. Pomůže mu pokuta?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz