<

Oceláři doplňují zadní řady, přichází lotyšský obránce Galvinš

Třinečtí Oceláři se snaží posílit defenzivní řady. Před startem Tipsport extraligy dorazil slovenský reprezentant Martin Gernát, nyní hlásí příchod Guntis Galvinš. Zkušený Lotyš hrál devět sezon ruskou KHL, ještě v minulé sezoně oblékal dres Dynama Riga. U Ocelářů bude prozatím na zkoušku do 30. listopadu s možností následné opce pro zbytek ročníku

V té letošní zatím nikoli. Galvinšovi skončil kontrakt, nový neuzavřel a na dobrou nabídku čekal v lotyšské nejvyšší soutěži. Za HK Kurbads sehrál pět utkání a připsal si tři body. Nyní se vrací do Česka, dvaatřicetiletý zadák strávil víc než polovinu ročníku 2006-07 ve Vsetíně. Sehrál tam 39 extraligových duelů, zaznamenal dva góly a jednu asistenci.

Účastník dvanácti světových šampionátů dospělých a olympiády 2010 ve Vancouveru byl tehdy na začátku kariéry. Nyní Galvinš může nabídnout spoustu zkušeností z těžkých mezinárodních bitev.

„Aby naši útočníci mohli být produktivní, musejí dostat odpovídající podporu už od obránců. Lotyšské hráče jsme měli v hledáčku už v lednu před uzávěrkou přestupů, takže víme, že Guntis je bek s dobrou rozehrávkou. Jde o zkušeného, technicky dobře vybaveného obránce, který je dlouholetým reprezentantem své země,” uvedl na stránkách Ocelářů sportovní ředitel Jan Peterek.

Rodák z lotyšského městečka Talsi hrál v minulosti Kontinentální ligu za Rigu a ruský Chanty-Mansijsk, svého času nastupoval také v EBEL za maďarský Fehérvár,nebo italské Bolzano. V sezoně 2013.14 bojoval v zadních řadách švédského AIK Stockholm.

Nyní se Galvinš vrací do české nejvyšší soutěže. „V lotyšské lize jsem čekal na nabídku ze zahraničí. A I když se můj příchod uskutečnil až teď, tak první kontakt s Oceláři proběhl už před dvěma týdny. Dostal jsem zprávu od agenta, že klub má o mě zájem, jsem šťastný, že to vyšlo," řekl Galvinš webu Ocelářů.

V Tipsport extralize napodobí další krajany, kteří zde úspěšně působí. Ve Zlíně hrají Ralfs Freiberg s Edgarsem Kuldou, v Mountfieldu zase Oskars Cibulskis či Maris Bičevskis. V kádru Ocelářů najde Galvinš spřízněnou duši především v Robertu Bukartsovi, jenž po minulé výborné sezoně přešel do Třince ze Zlína.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz