Oceláři složili Kometu, Sparta válela, Kubalík zářil. Dynamo klopýtlo

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

6. ledna 2017, 19:39

Jan Šimek

Tipsport extraliga nabídla ve svém pátečním programu 36. kola šestici zápasů. Šlágr pod Javorovým ovládl lídr soutěže, Oceláři totiž před vyprodaným hledištěm přehráli Kometu v poměru 4:1 a pojistili si prvenství mezi elitou. Plzeň díky hattricku Kubalíka zdolala Litvínov a Piráti porazili Zlín. Šampion z Liberce přetlačil Vítkovice. Pardubice opět padly, nestačily na poslední Karlovy Vary. Sparťané smetli Mladou Boleslav.

Oceláři zdolali Kometu, doma vyhráli pošesté v řadě

V Třinci byl k vidění hlavní tahák kola mezi prvními Oceláři a třetí Kometou. Třineckým se doma daří, vyhráli pětkrát v řadě, jenže brněnský celek ve Werk Areně bodoval třikrát za sebou. Lépe začali domácí, které poslal do vedení dělovkou od modré Nosek, a v polovině duelu zvýšil na 2:0 Hrňa. Kometa v čase 46:04 snížila, když Haščákovo nahození šikovně tečoval Čermák. Krátce nato však Vejmelka vyjel za branku, nevychytal odraz puku od mantinelu a Irgl jednoduše skóroval. Špirko pak svým gólem upravil skóre na 4:1.

René Mucha (asistent trenéra Třince): „Měli jsme dobrý vstup do utkání. Chtěli jsme hrát aktivně a napravit špatný dojem ze Zlína. V první třetině jsme měli tlak a je škoda, že jsme vedli jen o gól. Od třetí části byla hra vyrovnanější, rozkouskovaná množstvím přesilovek. Uklidnila nás až třetí branka Zbyni Irgla. Tým musím pochválit za výborný výkon po celé utkání.“

Petr Haken (asistent trenéra Komety): „Zápas se pro nás v první třetině nevyvíjel dobře, domácí byli lepší. Dostali jsme gól po situaci, kterou jsme měli lépe zvládnout. Snižující gól pro nás byl vzpruhou. Měli jsme další šance, dařilo se nám Třinec zabrzdit v rozletu. Rozhodla naše nevyužitá přesilovka pěti proti třem, kdy jsme skoro nevystřelili. Karel Vejmelka odchytal výborné utkání a nešťastnou situaci mu nikdo nemůže vyčítat. Po třetí brance Ocelářů ale bylo rozhodnuto.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC KOMETA BRNO 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Nosek, 35. Hrňa, 51. Irgl (Roth), 59. Špirko – 47. Čermák (Haščák, Kováčik)
Rozhodčí: Čech, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 7:7, navíc Gulaši (Kometa) 5 minut a do konce utkání.
Bez využití.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 32:24.
Diváci: 5 200 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Zbyněk Irgl – Ondřej Němec.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Jank, Hrabal, Nosek – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský, Kane, Irgl – Petružálek, Marosz, Hrňa – Chmielewski, Špirko, Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Trška, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs – Kvapil, H. Zohorna, M. Erat – Zaťovič, Čermák, Vincour – Dvořák, V. Němec, Haščák – Dymáček, R. Zohorna, Novák. Trenéři: Zábranský, Pešout, Pokorný a Haken.

Piráti na Zlín umí. Ševci padli a opustili desítku

Chomutov na svém stadionu přivítal Zlín, který v posledních deseti zápasech hned sedmkrát vyhrál. Ševci si naposledy poradili se Spartou i Oceláři. Na ledě Pirátů ale hned ze startu narazili. Uběhlo přesně 110 sekund hry a Poletín otevřel skóre. Pak proměnil dvojnásobnou přesilovku domácích Skinner a bylo to 2:0. V čase 29:46 vstřelil zlínský kontaktní gól Říčka, ale Raška vzápětí chomutovský tým uklidnil. Berani nedokázali reagovat a po této porážce se znovu ocitli mimo elitní desítku.

Vladimír Růžička (trenér Chomutova): „Měli jsme výborný vstup do utkání. Jsem rád, že jsme takhle začali. Na druhou stranu jsme věděli, že soupeř může kdykoliv udeřit. Zkomplikovali jsme si to pětiminutovým vyloučením. Zlín toho využil a dal gól. Výsledek jsme si ale pohlídali. Celkově jsme odehráli velmi dobrý zápas.“

Robert Svoboda (trenér Zlína): „Vstup do utkání nám vůbec nevyšel. Bylo to pro nás těžké, protože jsme neměli dobrý pohyb. Šanci zvrátit utkání jsme měli v pětiminutové přesilovce, kdy jsme snížili. Třetí gól ale definitivně rozhodl. Neměli jsme dostatek sil a pohybu.“

PIRÁTI CHOMUTOV – PSG ZLÍN 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Poletín (Rutta, Koblasa), 17. Skinner (Huml, Vondrka), 36. Raška (Kudělka, Sklenář) – 30. Říčka (P. Holík, Blaťák).
Rozhodčí: Mrkva, R. Svoboda – Lhotský, J. Svoboda.
Vyloučení: 6:9, navíc Dlapa (Chomutov) 10 minut a 5 minut + do konce utkání a Okál (Zlín) 10 minut.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 33:28.
Diváci: 3 892.
Nejlepší hráči: Jan Rutta – Petr Holík.
Piráti Chomutov: Laco – Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Kudělka, Rutta, R. Havel – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Raška, Skokan – Poletín, Kämpf, Koblasa – Lauko, Šťovíček, Hlava. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.
PSG Zlín: Kašík – Kotvan, Marušák, Žižka, Řezníček, Gazda, Blaťák – Bukarts, P. Holík, Říčka – Šťastný, Popelka, Kubiš – Okál, Chytil, O. Veselý – Gago, R. Vlach, Maruna. Trenéři: Svoboda a M. Hamrlík.

Plzeň už je desátá. Kubalík zlomil chemiky hattrickem

Hokejisté Plzně po Vánocích dvakrát naplno bodovali venku a na dvě venkovní vítězství chtěli navázat doma v bitvě s Litvínovem. Indiáni nejprve vedli, pak sice chemici otočili skóre, ale ještě ve druhé části srovnal Kubalík. Ten pak v úvodu třetí třetiny vrátil domácím náskok a těsně před koncem završil čistý hattrick – 4:2! Západočeši tak zvítězili potřetí v řadě. Vervu porazili vůbec poprvé v letošní extraligové sezoně a posunuli se na desáté místo tabulky.

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): „Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Litvínov umí proměnit šance, respektive potrestat naše chyby. My jsme jich moc neudělali, ale soupeř potrestal i to málo, co jsme udělali špatně. Díky tomu s námi hosté dlouho drželi krok, ale výhru jsme si nakonec zasloužili.“

Radim Rulík (trenér Litvínova): „Plzeň byla lepším týmem. Mohli jsme být rádi, že jsme se dvě třetiny drželi. Ve třetí části rozhodly dvě brejkové situace o tom, že jsme prohráli. Plzeň si výhru zasloužila, protože byla lepším mužstvem.“

HC ŠKODA PLZEŇ – HC VERVA LITVÍNOV 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Kratěna, 32. D. Kubalík (T. Svoboda), 41. D. Kubalík (Kratěna), 59. D. Kubalík (T. Svoboda) – 16. J. Černý (M. Hanzl, Jurčík), 27. J. Černý.
Rozhodčí: Polák, Pavlovič – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 40:16.
Diváci: 4 708.
Nejlepší hráči: Dominik Kubalík – Jakub Černý.
HC Škoda Plzeň: Machovský – Němeček, P. Kadlec, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, D. Sklenička – D. Kubalík, Kratěna, T. Svoboda – Stach, Preisinger, Indrák – Lev, Kracík, Hrnka – Vondráček, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Straka, Vlasák, Čihák a Hanzlík.
HC VERVA Litvínov: Petrásek – Z. Sklenička, Gula, K. Černý, Pilař, Kokeš, F. Pavlík – Lukeš, V. Hübl, Gerhát – J. Černý, M. Hanzl, Jurčík – Trávníček, Havlíček, M. Hořava – Mical, Válek, Babincev. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.

Bílí Tygři přemohli Vítkovice a Třinci jsou stále v patách

Do Liberce přijelo vítkovické mužstvo, které sice vyřadilo Bílé Tygry z Ligy mistrů, ale v rámci Tipsport extraligy s úřadujícími šampiony padli sedmkrát v řadě. První třetina branku nepřinesla, 5 623 diváků se dočkalo až ve druhé třetině. Ránu Ševce stačil Bartošák vyrazit, jenže Bulíř pohotově dorazil puk do vítkovické klece. Ostravané ne a ne vyrovnat, naopak v závěru dokončil Ordošovu akci Krenželok a pojistil vítězství Liberce, v jehož sestavě ještě chyběl navrátilec Jakub Valský. Nic na tom nezměnil ani gól Olesze.

Filip Pešán (trenér Liberce): „Očekával jsem ofenzivní hokej, který se však dle mého názoru nepředváděl. Oba týmy si moc nevyhověly v ofenzivní hře a víc se bránilo, přičemž kotouče odskakovaly na obou stranách. Soupeř měl asi více jiskry, byli jsme nemastní a neslaní. Snažili jsme se však bojovat, což si myslím, že je hlavní důvod, proč máme tři body. A to i přesto, že jsme si v závěru zápasu průběh zkomplikovali, se štěstím a výborným výkonem Jána Lašáka jsme dotáhli utkání do vítězného konce.“

Pavel Trnka (asistent trenéra Vítkovic): „Pozitivní je to, že jsme se vrátili k naší bojovnosti. V zápase jsem viděl jiskru. Defenzivní činnost byla až na malá okénka, která k hokeji patří, v pořádku. Co mě ale trápí je ofenziva. Soupeř byl daleko nebezpečnější, bohužel jsme až tak nevystrkovali drápy a šancí jsme si příliš nevytvořili. Bylo by super mít bod. Vzhledem k průběhu zápasu nám chybělo štěstí.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 37. Bulíř (Ševc), 54. L. Krenželok (Ordoš, P. Jelínek) – 60. Olesz (O. Roman, Tybor).
Rozhodčí: Lacina, Petružálek – Bláha, Špůr
Vyloučení: 4:7.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 31:27.
Diváci: 5 623.
Nejlepší hráči: Ján Lašák – Patrik Bartošák.
Bílí Tygři Liberec: Lašák – Jánošík, Ševc, Mojžíš, Derner, Pyrochta, Vitásek, Kolmann – Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Svačina, Bulíř, Radivojevič – J. Stránský, Bližňák, Martin Procházka – Hrabík, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Klok, Hrbas, Urbanec, Baranka, L. Kovář, Výtisk, Sedlák – Tybor, O. Roman, Kucsera – Szturc, Stastny, Olesz – Vandas, Kolouch, D. Květoň – Hudeček, Balán, E. Němec. Trenéři: Trnka a Vůjtek.

Dynamo znovu padlo. Energie zabrala a je na dostřel

Pardubický klub slavnostně vyřadil dres Josefa Palečka, pak už se šlo na věc. Neuběhly ani čtyři minuty a Dvořák propálil Hübla, jenž si odbyl domácí premiéru na ledě Dynama. Jeho hráči odehráli první třetinu v retro dresech sezony 1959-60 a brzy srovnali zásluhou Sýkory, ale Gorčík vrátil těsný náskok Karlovým Varům. Ty šly v prostřední části do dvoubrankového trháku, který sice zmírnil Čáslava. Srovnat už ale Pardubičtí nedokázali a prohráli potřetí v řadě. Jejich náskok na poslední Energii se ztenčil na dva body.

Pavel Rohlík (trenér Pardubic): „Očekávali jsme náročné utkání a opět jsme v první třetině dostali po našich chybách góly. Snažili jsme se hráče usměrnit, aby mysleli na důležitost utkání. Ne na to, co se nyní děje s klubem. Zápas byl z naší strany špatný. Soupeře jsme dokázali přehrát jen při přesilovce. Ve vyrovnaném počtu hráčů jsme byli horší. Soupeř vyhrál zaslouženě.“

Jan Tlačil (trenér Karlových Varů): „Věděli jsme, že zápas bude psychicky velmi náročný. Jsme vzadu a stále musíme dotahovat ztrátu. Začali jsme dobře a vstřelili gól, jenže jsme si nepohlídali přesilovku soupeře. Utkání se pro nás vyvíjelo slušně. Vytvořili jsme si hodně příležitostí, ale pořád se trápíme v koncovce. Ubíjejí nás vlastní přesilovky. Za to, jak utkání zvládl, si však tým zaslouží pochvalu.“

HC DYNAMO PARDUBICE – HC ENERGIE KARLOVY VARY 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. P. Sýkora (Nahodil, Redenbach), 39. Čáslava (Redenbach) – 4. T. Dvořák (Gorčík, Vachovec), 8. Gorčík, 27. T. Rachůnek (Tuominen, Mikulík)
Rozhodčí: Hodek, Kika – Blümel, Barvíř.
Vyloučení: 6:5, navíc Johnson (Pardubice) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 25:34.
Diváci: 6 414.
Nejlepší hráči: Jaroslav Hübl – Tomáš Dvořák.
HC Dynamo Pardubice: J. Hübl – Schaus, Havlík, Leduc, Čáslava, Ščotka, Ovčačík – P. Sýkora, Redenbach, Johnson – Klimenta, Nahodil, Rolinek – Beran, Tomášek, Hubáček – Bárta, T. Kaut, Starý. Trenéři: Rohlík, Mikeska a Martinec.
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Benák, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák, Baránek – Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Vachovec – V. Tomeček, Dušek, Mullane – Flek, Gríger, Kindl. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Sparta v novém roce válí, vynulovala Bruslaře

Pražská Sparta se střetla s Mladou Boleslaví, na kterou se jí tradičně daří. Bruslaři nedokázali Pražanům pětkrát v řadě sebrat ani bod. Naposledy z O2 areny odjeli s porážkou 0:9, teď toužili po lepším výsledku. Bruslaři se drželi 15 minut. Pak se trefil Kudrna a otevřel střelnici. Ve druhé části totiž náskok domácích zvýraznili Vrána s Ihnačákem a do mladoboleslavské klece šel po dvou třetinách novic Maxwell. Ani on ale čisté konto neudržel, v závěru jej propálil Piskáček a dokonal jasnou výhru Sparty – 4:0.

Jiří Veber (asistent trenéra Sparty): „První čtyři minuty ještě snesly nějaké parametry, ale pak už v první části dominovala Mladá Boleslav. My jsme hráli nedisciplinovaně a jen díky Tomáši Pöpperlemu jsme neinkasovali. Ve druhé třetině už jsme hru vyrovnali, dali dva góly a závěr jsme zvládli. Třetí dějství bylo z naší strany nejlepší a jsme moc rádi, hlavně kvůli fanouškům, že jsme doma po třech porážkách zabrali.“

Boris Žabka (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Sehráli jsme dobrou první třetinu. Zhruba od sedmé minuty jsme se dostávali do tlaku a vytvořili si nějaké šance, bohužel jsme však nebyli produktivní. Následně jsme udělali tři chyby, za které jsme byli potrestaní. Sparťané to zvládli výborně a ve třetí třetině už kontrolovali zápas. Navíc jsme tam udělali hodně zbytečných faulů, kvůli kterým jsme se nemohli dostat zpátky do tlaku. Za stavu 3:0 jsme chtěli udělat nějakou změnu, tak jsme poslali do branky Brandona Maxwella. Těžko hodnotit jeho výkon po dvaceti minutách, teprve se rozhodneme, kdo bude chytat v neděli.“

HC SPARTA PRAHA – BK MLADÁ BOLESLAV 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Kudrna (Cingel, Uher), 27. P. Vrána (J. Hlinka, Kumstát), 37. Ihnačák (Forman), 54. Piskáček (Uher, Cingel).
Rozhodčí: Pešina, Bejček – Rozlílek, Kokrment.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 34:24.
Diváci: 6 238.
Nejlepší hráči: Brian Ihnačák – Tomáš Hyka.
HC Sparta Praha: Pöpperle – Mikuš, Piskáček, Nedomlel, Gernát, Barinka, Švrček – Klimek, P. Vrána, J. Hlinka – Forman, Ihnačák, Netík – Kumstát, Pech, Řepík – Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
BK Mladá Boleslav: Lukáš (41. Maxwell) – T. Voráček, Stříteský, Hanzlík, Kurka, Štich, Trončinský, Holub, Bernad – Hyka, Musil, Lenc – Jonák, Urban, Látal – Pospíšil, Žejdl, Pabiška – Ďurač, Volf, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Tabulka Tipsport extraligy po 36. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Oceláři Třinec 36 19 6 6 5 116:71 75
2. Bílí Tygři Liberec 36 22 2 4 8 96:63 74
3 HC Kometa Brno 36 18 2 7 9 122:94 65
4. HC VERVA Litvínov 36 15 9 1 11 91:86 64
5. HC Sparta Praha 34 18 1 5 10 107:79 61
6. Mountfield HK 33 14 4 6 9 95:79 56
7. Piráti Chomutov 36 11 9 4 12 103:106 55
8. HC VÍTKOVICE RIDERA 35 12 7 2 14 77:80 52
9. BK Mladá Boleslav 35 13 2 4 17 90:110 47
10. HC Škoda Plzeň 36 12 3 4 17 87:102 46
11. PSG Zlín 36 11 4 3 18 84:110 44
12. HC Olomouc 34 9 4 4 17 79:93 39
13. HC Dynamo Pardubice 36 8 4 2 22 85:114 34
14. HC Energie Karlovy Vary 36 8 1 6 21 75:120 32

Další program Tipsport extraligy

Neděle 8. ledna – 37. kolo:
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Sparta Praha
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň
15:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Dynamo Pardubice
17:00 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec
17:20 HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)
17:30 BK Mladá Boleslav – Piráti Chomutov

Úterý 10. ledna – dohrávka 30. kola:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – Mountfield HK

Úterý 10. ledna – dohrávka 37. kola:
17:30 PSG Zlín – HC Olomouc

Pátek 13. ledna – 38. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:20 Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov (ČT sport)
17:30 Piráti Chomutov – HC Kometa Brno
17:30 PSG Zlín – Mountfield HK
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň
18:00 HC Olomouc – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:30 HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz