Ocelářské derby? 10004 diváků, skvělá kulisa a reklama na hokej!

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Kdo v pátek večer dorazil do ostravské ČEZ Areny, rozhodně nelitoval. Aktéři ocelářského derby totiž servírovali po střechu narvanému hokejovému stánku fantastickou zábavu. Houževnatí Vítkovičtí sice po prvním dějství ztráceli, ale od druhé třetiny podali jeden z nejlepších výkonů v sezoně a suverénní Třinec potopili dobře sehranými přesilovkami. Víc než deset tisíc fanoušků mohlo slavit skalp Ocelářů. "Divákům se to muselo líbit," shodují se všichni aktéři velkého zápasu.

Třinecká nezastavitelná mašina teprve podruhé ve druhé polovině letošního ročníku elitní tuzemské soutěže padla, přesto nesmutnila. Oceláři si byli vědomi, že sehráli velmi dobré utkání. V mimořádně nadprůměrné bitvě, která připomínala vyřazovací boje, ale některý z aktérů prohrát musel. "Kluci nechali na ledě všechno, nepřestali pracovat a do závěrečné sirény se rvali o výsledek," potvrzuje asistent trenéra Václav Varaďa.

"Bylo to krásné utkání! Padlo v něm hodně gólů, takže fanoušci museli být spokojeni."

"Zápas se hrál před skvělou kulisou a byl reklamou na hokej. O to víc nás mrzí, že jsme v něm nebodovali. Myslím, že jsme nesehráli špatné utkání a bodovat jsme si zasloužili," ví třinecký asistent trenéra, s nímž souhlasil i domácí kouč Jakub Petr. "Viděli jsme parádní hokej," pokyvuje uznale hlavou. Přesně kvůli takovým zápasům hokejisté tento sport tolik milují. Čtvrté ocelářské derby letošní sezony mělo zkrátka úplně vše.

Náboj, dramatickou zápletku, ostré souboje, emoce, nasazení i kulisu. Vždyť zápas viděla po střechu narvaná aréna. Přesné číslo zní 10004 diváků. "Muselo se jim to líbit, protože se hrál hokej nahoru dolů a bylo tam hodně soubojů. Jak naši, tak i třinečtí příznivci udělali luxusní atmosféru a my jsme si ten zápas opravdu užili," přidává Vladimír Svačina, jenž se postaral o jeden ze čtyř gólových kousků výborně hrajících Vítkovic.

Ty o svém triumfu rozhodly necelých pět minut před koncem po krásně sehrané kombinaci čtvrté útočné formace. "Klobouk dolů, co tam předvedli. To bylo neskutečné," pochvaluje si Svačina. "To se jim opravdu povedlo. Mrzí nás, že jsme přišli o remízu takto v závěru," líčí dvougólový David Nosek, jenž rovněž ocenil kvalitu zápasu. "Bylo to krásné utkání, padlo v něm hodně gólů, takže fanoušci museli být spokojeni," dodává Nosek.

Sestřih utkání Vítkovice – Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz