Ondřej Kaše národní tým neposílí. Frk je v Pardubicích, nastoupí na turnaji?

Po vyřazení Anaheimu z play off NHL doutnala naděje, že by národní tým mohl posílit Ondřej Kaše. Talentovaný útočník prožil v NHL parádní sezonu, jenomže měl také několik zdravotních potíží. A tahle skutečnost nakonec jeho start na šampionátu škrtla. "Včera jsme si psali, Kaše ještě čekal na poslední interview s trenérem a generálním manažerem. Také absolvoval zdravotní prohlídky. Pak mi sdělil, že na mistrovství světa nepojede," informuje generální manažer národního týmu Jiří Fischer.

Hokejisté Ducks přišli o šanci na Stanley Cup v sérii se San Jose. Kaše mohl pro ofenzivu české reprezentace znamenat osvěžení a kvalitu, jenomže jeho příjezd se nekoná. "Na začátku měl několik zranění, včetně otřesů mozku. S ohledem na to mu bylo v Anaheimu řečeno, ať se mistrovství světa nezúčastní. Samozřejmě víme, že mu skončila smlouva. Že jedná o nové. Hovořil jsem s jeho agentem. Ondřej reprezentovat chtěl. Ze zdravotních důvodů, a vzhledem k tomu, že chce respektovat rozhodnutí klubu, se světového šampionátu nezúčastní," vysvětluje.

Chceme v týmu co největší konkurenci, říká Fischer

Fischer s útočníkem Anaheimu hovořil v předstihu. "Spojili jsme se začátkem dubna, tehdy se chtěl soustředit na play off. Jak víme, měl průlomovou sezonu, nastřílel 20 gólů. Úžasné, dařilo se mu. My se tehdy dohodli, že až ukončí klubové povinnosti, tak se znovu ozveme," popisuje generální manažer. Odpověď byla záporná, jiná posila z NHL naopak už s národním týmem je.

Fischer nadále sleduje situaci v NHL i v AHL

V pátek po obědě přijel do Pardubic střelec Martin Frk z Detroitu. "Dorazil, byl jedním z mála zámořských hráčů, kteří neměli potíže s cestováním. Martin letěl z Calgary, už se připojil k týmu. V sobotu půjde na led, a pak se uvidí, jestli by nastoupil už na Carlson Hockey Games," naznačuje Fischer. V sobotním utkání proti Švédsku hrát nebude, nedělní duel proti Rusku je v tomto ohledu otevřený.

Fischer nadále pracuje na případném doplnění sestavy české reprezentace, konat ale může až ve chvíli, kdy potenciální posily ukončí klubové povinnosti. "Sledujeme situaci v NHL i v AHL. Zprávy máme, podle rozpisů play off víme, jak by potenciální posily mohly v play off dohrát. Samozřejmě chceme, aby konkurence v mužstvu byla co největší. To je priorita. Přišla nějaká zranění, další kluci hrají v Severní Americe i v extraligovém play off," konstatuje.

"Těm klukům, co budou dál hrát o Stanley Cup, to moc přeju. A u těch ostatních bychom byli hrozně rádi, kdyby přijeli."

Ve hře je několik možností, zkušenosti z minulosti nicméně praví, že všechny téměř stoprocentně neklapnou. Například z týmu Flyers by se náramně hodili Radko Gudas a Jakub Voráček, naopak brankáře Michala Neuvirtha a Petra Mrázka trenérský štáb nejspíš oslovovat nebude. Jiné varianty se nabízejí v dalších týmech. "Sledujeme Philadelphii, Washington. Samozřejmě Boston, Toronto. V některých klubech je hráčů víc," hlásí Fischer.

Nemíní předbíhat. Ani nemůže! "Se všemi kluky jsem na rovinu dohodnutý, že si zavoláme, jakmile by v play off skončili. Potom budu informace předávat dál. Šance jsou individuální. Nejférovější je počkat. Těm, co budou dál hrát o Stanley Cup, to moc přeju. A u těch ostatních bychom byli hrozně rádi, kdyby přijeli," vzkazuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz