Oprašte vitríny, Dukla je mistrem! Kdo je kdo v týmu Jihlavy?

Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

Mistři! znělo ochozy Horáckého zimního stadionu. Tamější Dukla se po dvanácti letech dočkala – poměří síly s extraligou. Kdo se o největší úspěch za poslední dekádu zasloužil?

Jakub Škarek (B) – Šestnáctiletý brankář, o jehož talentu se hovoří i za mořem, prožívá snový rok. V baráži okusí nové zkušenosti, které se mu budou v příštích ročnících, ať už bude hrát kdekoliv, hodit.

David Honzík (B) – Statisticky nejlepší gólman základní části WSM Ligy je kmenovým hráčem Karlových Varů. Co s ním Energie plánuje? Stáhne si ho, nebo ho ponechá v Dukle?

Lukáš Sáblík (B) – Kvůli mononukleóze, kterou prodělal těsně před startem základní části, neodchytal ani jedno utkání. Přesto byl důležitým členem mužstva. Je dobrý parťák do kabiny a udílí rady mladším kolegům.

Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

Miha Štebih (O) – Extraliga by slovinskému zadákovi slušela. Už druhým rokem patří k oporám Dukly a zároveň k nejlepším obráncům soutěže.

Jiří Dobrovolný (O) – Kapitán s velkým K. Šestatřicetiletý zadák je duší týmu, který po dvanácti letech zabojuje o extraligu.

Tomáš Kaláb (O) – V základní části sbíral jeden bod za druhým, navíc se vyvaroval chyb při bránění. V rozletu ho zastavilo zranění, před play off se však vrátil jak do sestavy, tak do formy.

Vlastimil Bilčík (O) – Přišel z konkurenční Třebíče výměnou za Matiče Podlipnika. Zatímco Horácká Slavia hrála o záchranu, Bilčík přišel v Dukle na jiné myšlenky. Za svůj nový klub se pere, doslova.

Alexandr Grebeňjuk (O) – Sázka na ruského zadáka vyšla Dukle na jedničku. Třiadvacetiletý "maladěc", který na sebe upozornil ve Vsetíně, patří k nejpříjemnějším překvapením sezony.

Vojtěch Zadražil (O) – Místní odchovanec oproti loňsku přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a dokazuje, že na A-tým Dukly stačí. Příležitost jistě dostane i v baráži, během níž oslaví 23. narozeniny.

Martin Parýzek (O) – Více než polovinu sezony vynechal kvůli zranění, ve vyřazovacích bojích ale nechyběl ani v jednom duelu a zažívá povedený restart kariéry.

Ondřej Šafář (O) – Naskočil do posledních tří semifinálových soubojů. Vysloužil si v nich důvěru trenérů a zůstane v základní sestavě i pro baráž?

Filip Dundáček (O) – Talentovaný obránce kvůli zranění v sestavě chybí. Do baráže nezasáhne.

Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

Richard Diviš (Ú) – Bavič kabiny je potřeba. Diviš jím je. Stejně tak jako je výborným hokejistou. Postup zažil s Olomoucí, s Jihlavou by to byla snad ještě větší senzace.

Jan Kolář (Ú) – Jeho kariéra uvadala. Nevyšlo mu to v Pardubicích, se Slavií sestoupil a očekávání nenaplnil ani na krátkém hostování v Šumperku. Po příchodu do Dukly se hokejem zase baví. Na jeho herním projevu a statistikách je to znát.

Josef Skořepa (Ú) – Ikona benáteckého hokeje v létě opustila srdeční klub a vydala se za životní šancí v Jihlavě. Nemusí litovat. V Dukle je Skořepa lídrem a spolehlivým střelcem.

Aleš Jergl (Ú) – Už loni dokazoval, že druhou nejvyšší soutěž převyšuje, přesto se v Olomouci nedokázal natrvalo usadit. Naštěstí pro Duklu.

Michal Důras (Ú) – Se čtyřiceti kanadskými body byl nejproduktivnějším hráčem Dukly. Body pilně sbíral i v play off. Hokejista s více než pěti sty starty v extralize touží po životním úspěchu, pro který je ochoten podstoupit vše.

Marek Melenovský (Ú) – S dvěma body byl nejméně produktivním útočníkem vyřazovacích bojů (pomineme-li Marka Prokše, který naskočil jen do jednoho duelu). I to svědčí o vyrovnanosti jihlavského mužstva.

Tomáš Harkabus (Ú) – Harkabus, další z řady nadějných energetiků, patří k nejčastěji bodujícím svěřencům trenéra Vlka. V play off si držel bilanci jednoho bodu na zápas. 

Filip Seman (Ú) – Na loňský ročník by nejraději zapomněl. Zato ten letošní ho zastihl ve skvělé formě. Postup do extraligy zažil s Chomutovem, rád by si ale podobné pocity zopakoval ještě jednou.

Martin Kohout (Ú) – Někdejší mládežnický reprezentant měl průlomový rok. Pravidelně boduje, čímž si řekl o šanci pro příští extraligovou sezonu. Nejprve však musí svoje kvality potvrdit v baráži.

Pavel Mrňa (Ú) – Přišel v průběhu sezony. Právě pro to, aby měla Dukla co nejširší kádr v boji o extraligu. Mrňa je znám svou výbušnou povahou, rád provokuje soupeře a odvádí spoustu černé práce. 

Ondřej Beránek (Ú) – Talent, jenž je smluvně vázán v Karlových Varech, roste každým zápasem. V pondělí večer, v rozhodujícím utkání semifinálové série, dal dvě branky.

Lukáš Anděl (Ú) – Hodně se mluví o Jakubu Škarkovi, zapomínat by se ovšem nemělo ani na útočníka Anděla. Při pohledu na jeho dovednosti byste mu osmnáct let nehádali. Hraje jako zkušený mazák.

David Březina (Ú) – V play off moc prostoru nedostával. V pondělním utkání, v němž zapsal tři body, si však o větší šanci přinejmenším řekl. 

Marek Prokš (Ú) – V předchozích dvou ročnících nasázel přes deset branek, v sezoně letošní si ale hledal místo na slunci těžce. V play off naskočil do jediného zápasu.

Lukáš Jícha (Ú) – Odchovanec Dukly chybí v sestavě od konce ledna. Důvodem je zranění. V základní části rozhodně nezklamal a Jihlava se o budoucnost strachovat nemusí.

Ondřej Malec (Ú) – Útočník, který na ledě rozdává rány, do play off nezasáhl.

V základní části za HC Dukla Jihlava dále naskočili: David Gríger, Jakub Flek, Alexej Alexejev, Vojtěch Tomeček, Martin Kuřítko, Denis Šimek, Marek Baránek, David Škůrek, Dalibor Řezníček a Vladislav Habal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz