<

Orli posilují útok, po Holanďanovi získali Kanaďana s čichem na góly

Foto: broncos.it

24. května 2016, 19:13

Adam Bagar

Vedení Znojma v posledních dnech oznámilo příchody dost zajímavých posil ze zahraničí. Útočné řady Orlů nejdřív rozšířil kapitán nizozemské reprezentace Kevin Bruijsten a nyní klub získal také kanadského kanonýra Adama Hughesmana, který byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hráčem italské soutěže. „Je technicky velice zdatný hráč s výbornou střelou a čichem na góly,“ hlásí sportovní manažer Rostislav Dočekal na klubovém webu účastníka EBEL.

Rodák z kanadského Winnipegu se už v šestnácti letech představil v juniorské WHL, kde pět sezon hájil barvy Tri-City Americans. Už tehdy s produktivitou neměl problém, v jednom ročníku zapsal neuvěřitelných 135 bodů za 59 branek a 76 nahrávek. Další tři roky strávil v ECHL a tři starty nasbíral i v AHL, kde se v dresu Manchesteru zaskvěl premiérovou trefou ve druhé nejvyšší zámořské soutěži.

Pak zamířil poprvé v kariéře do Evropy, kde v uplynulé sezoně působil v nejvyšší italské lize. Vipiteno muselo být z jeho působení nadšené, 74 kanadských bodů za 29 gólů a 45 asistencí z něj udělalo nejproduktivnějšího hráče celé soutěže. A teď po produktivním útočníkovi sáhlo Znojmo, respektive sportovní manažer Rostislav Dočekal, jenž vyzdvihl právě jeho výbornou střelu a také čich na góly.

K Orlům míří Řezníček s Vodným, Pucher zůstává. Loučí se 12 hráčů »

Už dříve Znojmo oznámilo příchod zkušeného centra Kevina Bruijstena, který se jako kapitán nizozemského národního týmu podílel na postupu Holanďanů do MS divize IB. Nijmegenský rodák působil poslední dvě sezony ve francouzském Amiens, kde dohromady zapsal 54 bodů za 23 gólů a 31 nahrávek. Nyní si pravidelný účastník světových šampionátů poprvé v kariéře zkusí mezinárodní EBEL.

„Máme na něj velmi dobré reference. Skvěle se orientuje před gólmanem soupeře a umí zvolit to správné místo k zakončení. Je to hráč s velkou touhou po vítězství a vůdčími schopnostmi. Navíc je univerzálem, takže ho můžeme postavit do centru, na levé i pravé křídlo a dá se využít také pro defenzivní činnost,“ prozrazuje Dočekal s tím, že se Bruijsten připojí k Orlům koncem července na ledě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz