Orsava po šlágru: Byl jsem hodně překvapený, že nechytá Francouz

Foto: Eva Solaříková, hcocelari.cz

Čtyřicáté druhé kolo Tipsport extraligy nabídlo lahůdku v podobě souboje dvou nejlepších celků soutěže. Lídr z Třince na svém ledě přivítal druhý Litvínov, zápas se nakonec vyvíjel poněkud jednoznačněji, než se mohlo očekávat. Oceláři si dokráčeli k výhře 4:1, svůj náskok navýšili na čtrnáct bodů. Duel hodnotí Jakub Orsava, který v zápase zaznamenal gól a asistenci.

Téměř vyprodaná třinecká aréna podruhé v sezóně viděla konfrontaci dvou dlouhodobě nejlepších týmů extraligy. Vedoucí Oceláři nakonec roli lídra tabulky zvládli, v poklidu si došli k výhře 4:1.„Do zápasu jsme šli s cílem vyhrát. První třetina byla trochu ospalejší. Pak jsme se ale rozehráli, napadali tam branky a zápas jsme si už pohlídali. Výhra nad Litvínovem určitě pomůže. Až se vrátí zranění kluci, teprve pak budeme hrát v plné síle. A doufám, že to v play-off dotáhneme daleko,“ říká třiadvacetiletý útočník.

Skóre zápasu se poprvé měnilo v páté minutě. Lob Tomáše Plíhala ze středního pásma propadl, k údivu všech přítomných ve Werk Aréně, za záda litvínovského brankáře. Pomohla Ocelářům tato kuriózní trefa? „Možná je to trochu poznamenalo psychicky, ale pořád to bylo jen o jednu branku. My jsme museli hrát dál a přidat další trefy,“ ví třinecká dvaatřicítka.

"Musíme ještě vyhrát pár zápasů, aby se sezóna dohrávala v klidu. Pak se začneme připravovat na play-off."

Jakub Orsava jako jediný z třineckého týmu v dnešním zápase posbíral dva kanadské body. Nejprve zvyšoval vedení Ocelářů na 2:0, v závěrečné periodě pak asistoval u čtvrté branky Hrabala. „Jsou to trochu náhodné body. Gól byla dorážka do prázdné branky, u asistence jsem vyhrál buly na beky, ti si vyměnili puk a dali branku. Gól mi ale pomohl, už jsem se dlouho netrefil. Na osobní statistiky se ale nedívám, povedlo se nám odskočit na čtrnáct bodů, do dalších zápasů budeme klidnější. Do konce sezóny si musíme pohlídat první místo. V play-off pak začíná nová sezóna,“ říká třinecký útočník.

Šumperský rodák patřil od úvodu sezóny k nejproduktivnějším hráčům lídra tabulky. V posledních deseti zápasech se ale jeho produktivita trochu zasekla. Pro Orsavu to dnes byla druhá přesná trefa od konce minulého roku. „Trochu jsem si povyskočil, abych chytil puk. Pak jsem si ale musel dávat pozor, abych jej nesevřel a nedostal dvě minuty. Namazal jsem Davidovi Noskovi, jeho střela se odrazila zpátky ke mně. Moje zakončení nebylo nic extra. Brankáři to naštěstí propadlo pod rukou, jsem za to rád,“ směje se forvard Ocelářů.

Verva na led vedoucího týmu tabulky přijela bez své jedničky Pavla Francouze. Reprezentační brankář dostal od trenérů volno, do branky se tak poprvé v sezóně od úvodní minuty postavil Jakub Soukup. „Byl jsem hodně překvapený, že nechytá Francouz. Měl jsem z něho trochu obavy, přeci jen je to velmi šikovný brankář. Do branky ale postavili mladého kluka, něco nám tam napadalo a máme tři body,“ raduje se člen první formace vedoucího týmu extraligy.

Základní část extraligy vstoupila do své závěrečné čtvrtiny, na tempu ale nijak neubírá. Všechny celky dnes sehrály třetí zápas v pěti dnech, o víkendu jsou před reprezentační pauzou na programu ještě dvě kola. Mají Oceláři stále dost sil? „Doufám, že jo. Další zápas máme v pátek ve Vítkovicích, čeká nás derby. Pak je přestávka, ta nám pomůže. Musíme ještě vyhrát pár zápasů, aby se sezóna dohrávala v klidu. Pak se začneme připravovat na play-off,“ uzavírá Jakub Orsava.

Sestřih utkání Třinec – Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz