Parádní start! Češky smetly sbornou, nasázely šest branek

Foto: Karel Švec, cslh.cz

České hokejistky zahájily famózně novou reprezentační sezonu. Na úvod hodonínského turnaje otočili bitvu s ruskými soupeřkami. Svěřenkyně trenéra Petra Nováka sice v tvrdé bitvě dvakrát prohrávaly, skóre ale dokázaly otočit a nakonec sbornou porazily rozdílem čtyř branek.

Na ledě se pořádně ostřilo hned od prvních minut. Když na trestné lavici pykala za nedovolené bránění Tejralová, udeřily Rusky a po trefě Pavlovové vedly. Češky sice vzápětí oplatily stejnou mincí, když v přesilovce srovnala Vanišová, jenže krátce nato vrátila sborné náskok Děrgačovová.

Na startu druhé třetiny se ale radovaly Češky, když Hymlárová zblízka překonala ruskou brankářku Tarakanovovou a bylo opět vyrovnáno. V polovině utkání šel národní tým poprvé do vedení, když rychlý brejk a následnou parádní kombinaci čtvrté formace zakončila Lédlová – 2:3.

V čase 47:10 bylo na jihu Moravy ještě veseleji. V oslabení totiž upláchly do úniku Lédlová s Mrázovou a druhá jmenovaná protlačila puk do ruské klece. Nervózní Rusky přitvrdily a na ledě plály emoce.

České hokejistky ale pečlivě držely dvoubrankový náskok, který v závěru utkání ještě navýšily Lédlová se Zíkovou a výhra 6:2 nad ruskými soupeřkami byla na světě. Už v pátek večer čeká české hráčky další náročná bitva, od 19 hodin vyzvou silné Finsko.

RUSKO – ČESKO 2:6 (2:1, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 10. Pavlovová (Šochinová, Sosinová), 14. Děrgačovová (Šochinová) – 12. Vanišová (Pejzlová), 22. Hymlárová (Kosinová), 30. Lédlová (Mrázová, Jůzková), 48. Mrázová (Lédlová), 55. Lédlová (Kolowratová, Mrázová), 60. Zíková.
Rozhodčí: Celarová (Slovensko) Malá – Kúdelová, Kasašová (obě Slovensko).
Vyloučení: 13:8, navíc Mašková (Česko) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:1.
V oslabení: 0:2.
Střely na branku: 29:29 (11:8, 9:11, 9:10).
Nejlepší hráčky: Jelena Děrgačovová – Kateřina Mrázová.
Rusko: Tarakanovová – Lobovová, Batalovová, Těreškinová, Šibanovová, Nikolajevová, Šukinová – Kanajevová, Maljavková, Pirogovová, Pavlovová, Sosinová, Starovojtovová, Děrgačovová, Štarjovová, Smolinová, Vafinová, Šatalovová, Ďupinová. Trenéři: Čisťjakov.
Česko: Peslarová – Horálková, Tejralová, Kosinová, Zíková, Kovářová, Martinů, Zedníková, Kolowratová – Křížová, Pejzlová, Vanišová – Přibylová, Hymlárová, Mills – Mašková, Patočková, Lerchová – Mrázová, Lédlová, Jůzková. Trenér: Novák.

Další program turnaje v Hodoníně

Pátek 24. srpna:
15:30 Švédsko – Rusko » živý přenos
19:00 Česko – Finsko » živý přenos

Sobota 25. srpna:
15:30 Rusko – Finsko » živý přenos
19:00 Česko – Švédsko » živý přenos

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz