Pardubice hlásí posilu do obrany, ze Slovanu získaly Martina Štajnocha

Foto: Vladimír Škorpík, hcpce.cz

28. července 2015, 12:29

Adam Bagar

Defenzivní řady pardubického Dynama vyztuží slovenský obránce Martin Štajnoch, který působil šest sezon v bratislavském Slovanu a v ruské KHL nastoupil k 139 zápasům, v nichž zaznamenal 24 bodů za pět branek a 19 asistencí. "Je velmi kvalitním obráncem ve středním věku, navíc si u něho ceníme pravé držení hole. Věříme, že nám pomůže vyztužit defenzivu a prokáže své kvality," doufá sportovní manažer Dušan Salfický v tiskové zprávě.

"Získali jsme pozitivní informace o tom, jakým je člověkem, také na jejich základě ho získali," doplňuje bývalý vynikající brankář, jenž měl možnost Martina Štajnocha vidět už na tréninku. Rodák z Bojnice se totiž hned zapojil do přípravy kouče Miloše Říhy mladšího. "Jsem rád, že jsem zrovna v Pardubicích, v jednom z nejlepších hokejových měst v České republice," hlásí nová akvizice zadních řad Východočechů.

"Nepřicházím do zcela neznámého prostředí, pár hráčů tady znám. Moc se těším," přiznává hokejista se zkušenostmi z ruské KHL. V dresu Slovanu Bratislava nastoupil k 139 zápasům, v nichž zaznamenal 24 bodů za pět gólů a 19 nahrávek. Kromě toho je členem širšího kádru slovenského národního týmu, v jeho barvách ostatně válel už jako mládežník na juniorských mistrovstvích světa osmnáctek a dvacítek.

"Ve Slovanu jsem strávil šest let a chtěl jsem změnu. Neberu svůj odchod do české soutěže jako krok zpátky. Dynamo může uhrát super sezonu a i mne může angažmá v Pardubicích posunout dál. Velmi mě potěšil velký zájem od trenéra Miloše Říhy. Získal jsem i další dobré reference, proto jsem se stal členem pardubické organizace," vysvětluje čtyřiadvacetiletý bek důvody svého odchodu z KHL do Dynama.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz