Pecka pro Kladno! Realizační tým rozšířil Miloslav Hořava

Foto: rytirikladno.cz

13. prosince 2016, 16:29

Marek Hedbávný

Pavla Pateru, Františka Kaberleho a Jiřího Kopeckého doplnil v trenérském štábu Rytířů uznávaný Miloslav Hořava. Jako asistent Radima Rulíka pomohl Litvínovu v roce 2015 k historickému titulu. Předtím vedl Spartu, švédské MODO, Znojmo nebo českou reprezentaci do dvaceti let.

Po mistrovské sezoně si dal od hokeje krátkou pauzu a Litvínovu pomáhal jen jako konzultant. Letos dělal asistenta ve Wolfsburgu, německé angažmá ale předčasně ukončil. 

„Miloše jsem oslovil, aby nám pomohl především s tréninky a taktikou. Myslím, že většího odborníka v Česku sehnat nelze, proto jsem moc rád, že moji nabídku ke spolupráci přijal,“ řekl klubovým stránkám jednatel a zároveň hlavní kouč Pavel Patera.

V úterý dopoledne byl Hořava s kladenským mužstvem poprvé na ledě. 

„Myslím, že většího odborníka v Česku sehnat nelze, proto jsem moc rád, že moji nabídku ke spolupráci přijal.“

Realizační tým jednoho z favoritů WSM Ligy tak má o další zlatou medaili víc. František Kaberle vyhrál mistrovství světa pětkrát, Pavel Patera čtyřikrát (navíc byl u triumfu v Naganu). Hořava slavil na domácím šampionátu v roce 1985. Dále třikrát vyhrál československou ligu, zahrál si za New York Rangers v NHL a je členem Síně slávy českého hokeje. 

Hořava je rodákem z Kladna a prožil tam podstatnou část hráčské kariéry. V sezoně 2001/2002 byl asistentem Zdeňka Vojty v tehdejším Vagnerplastu, v průběhu ročníku ale byli odvoláni. Do klubu se na skok vrátil před pěti lety, kdy zastával post generálního manažera kladenské mládeže. 

Za Rytíře, kteří jsou v tabulce WSM Ligy na třetím místě, hraje i jeho syn Petr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz