<

Pejskař Charousek: Místo na výstavy nás pes zavádí do bažin a močálů

Foto: Petr Kozelek

Jediným hráčem, který během ankety Sympaťák WSM Ligy změnil dres, je Kamil Charousek. Do hlasování byl nominován Kadaní, momentálně však hájí barvy Mostu. S konstruktivním obráncem jsme si popovídali o loňském play off, bratrovi Jiřím nebo o vztahu k pejskům.

Loni před play off jste posílil Třebíč. Jak se to vůbec seběhlo?
„To mi takhle jednou ve středu zazvonil telefon a tam nabídka od manažera Třebíče, jestli bych si za ni nechtěl zahrát v play off. Můžu upřímně říct, že mě to překvapilo. A zároveň potěšilo, takže jsem bez váhání souhlasil. Pak už jsem jen čekal, zda se domluví i s vedením Mostu. To mě bez nějakých výhrad do konce sezony uvolnilo. A bylo to (úsměv)."

Bohužel v play off jste nebodoval ani jednou.
„Je pravda, že jsem nepodal výkon, který se ode mě nejspíš předpokládal a na který jsem byl zvyklý. Holt to pokaždé nejde tak, jak by si člověk přál. K tomu na mě těsně před začátkem play off dolehla nemoc. Kvůli tomu jsem potom musel naskočit do rozjetého vlaku, což mě mrzelo. Přesto jsem byl za tuto příležitost a zkušenost vděčný. Poznal jsem spoustu skvělých lidí a zahrál si hokej před vyprodaným stadionem."

Chvíli jste dokonce nastupoval v útoku.
„Obránců bylo dostatek a já byl hlavně rád, že můžu naskočit do zápasu. Trenér přišel s návrhem, jestli by mi nevadilo naskočit jako levaso. A na to se nedá říct ne (úsměv). Naopak jsem se těšil. Navíc to nebylo poprvé, co jsem si zahrál v útoku."

„Za play off v Třebíči jsem byl vděčný. Poznal jsem spoustu skvělých lidí a zahrál si hokej před vyprodaným stadionem."

Velký zlom ve zmiňovaném play off přišel po druhém semifinálovém zápase s Motorem. Po něm opustilo Třebíč několik opor. Jak jste to vnímal?
„Je pravda, že situace, která nastala, nebyla příjemná. Asi pro nikoho z Třebíče. Ale i tak jsme si s klukama řekli, že musíme máknout, ať se děje cokoli."

Všiml jsem si, že jste po skončení série uznale zatleskal i českobudějovickým divákům.
„Samozřejmě, atmosféra v semifinále pro mě byla velkým zážitkem. Diváci k hokeji patří a fanoušci obou táborů vytvořili výbornou atmosféru, kterou jsem si každý zápas užíval."

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Po sezoně jste odešel do Kadaně. Jenže z ní bohužel v létě odešel váš bratr Jiří.
„Na spolupráci s bratrem jsem se pochopitelně moc těšil, ale bohužel to nevyšlo. Asi nám není souzeno hrát spolu."

A jak to s vaším bratrem vlastně vypadá?
„Nejdřív to vypadalo, že už hrát nebude, ale po chvíli mu asi hokej začal chybět. No a teď už zase střílí góly za Klášterec nad Ohří."

„Na bratra jsem se těšil. Bohužel to nevyšlo, asi nám není souzeno hrát spolu."

Na závěr bych se chtěl zeptat na pejsky. Všiml jsem si, že máte jednoho hezkého. Chodíte s ním na výstavy?
„Tato otázka mě opravdu pobavila. Vztah k těm čtyřnohým stvořením mám pozitivní, akorát místo chození na výstavy chodíme spíše do přírody. A někdy mi připadá, že nás cesta zavede do bažin a různých močálů, protože náš pes je jak hovádko špinavý, když přijdeme domů. Prostě domů nerad chodí čistej (smích)."

Máte obecně rád zvířata?
„Faktem je, že zvířata mám rád, ale pejsky vysloveně miluju. Ne všechny ale (smích)."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz