Pekr hattrickem srazil Jihlavu, Motor podruhé přetlačil Slavii

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

17. března 2017, 20:41

Adam Bagar

Semifinálové série play off WSM Ligy se přesunuly do Prahy a Kladna, kde mohla Jihlava slavit luxusní balíček postupových mečbolů. Rytíře ale ve třetím zápase spasil Matěj Pekr, který dvěma trefami otočil výsledek a brankou z prodloužení vystřelil Středočechům důležitý první bod. Za vyrovnaného stavu pak pokračovala série mezi Slavií a Motorem, Jihočeši v Edenu odčinili domácí porážku a stejně jako Dukla vedou 2:1 na zápasy! Už v sobotu pokračují obě partie čtvrtými duely.

Motor další překvapení nepřipustil, rozhodl Chovan

Motor naposledy nečekaně ztratil domácí utkání a do Edenu přijížděl za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy. Slávističtí bojovníci favoritovi znovu zatápěli, ale nepohlídali si úvod druhého dějství, kdy Jihočeši udeřili dvakrát během pouhých 128 sekund a tím v podstatě urvali druhou bitvu pro sebe. O obě trefy se postaral Michal Chovan. Pražané pak vykřesali naději na zvrat gólem Petra Beránka, ale na víc se už nezmohli. Motor si ve vypjatém závěru, který přinesl i pěstní výměnu názorů, vítězství pohlídal a slavil důležitý druhý bod. Zářili oba gólmani, Dominik Frodl pochytal 40 střel soupeře a Petr Kváča jistil triumf 27 zákroky.

HC SLAVIA PRAHA – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky: 35. P. Beránek (M. Kadlec, Šagát) – 21. Chovan (Fillman, Čermák), 23. Chovan (Pajič, Čermák).
Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Bosák, Kajínek.
Vyloučení: 11:8.
Bez využití.
Střely na branku: 28:42.
Diváci: 3 843.
Stav série: 1:2.

Pekr proti parťákům z Mory řádil, srazil je třemi góly

Pokud ještě chtěli kladenští bojovníci pomýšlet na baráž, nemohli si dovolit další zaváhání. Třetí utkání se ale pro ně nevyvíjelo úplně podle představ, po bezbrankové první třetině je zaskočila trefa Tomáše Jiránka, který prostřelil Hanuljaka už po 21 sekundách hry. Rytíři se ovšem mohli spolehnout na střelecké umění Matěje Pekra, který proti několika bývalým spoluhráčům z Mory prožil fantastický večer. Pekr nejdřív srovnával, pak deset minut před třetí sirénou otočil skóre a v prodloužení reagoval na závěrečné vyrovnání Adama Zemana. Kladno díky Pekrovi žije, snížilo stav série na 1:2 a v sobotu bude usilovat o druhou výhru.

RYTÍŘI KLADNO – HC DUKLA JIHLAVA 3:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)

Branky: 33. Pekr (Tenkrát), 51. Pekr (Tenkrát, Machač), 62. Pekr (Ulrych, Ptáček) – 21. Jiránek (Diviš, J. Skořepa), 58. Zeman (Anděl, Čachotský).
Rozhodčí: Dědek, Mikula – Novák, Bryška.
Vyloučení: 9:9.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 32:28.
Diváci: 4 414.
Stav série: 1:2.

Další program semifinále play off WSM Ligy

Sobota 18. března – 4. zápasy:
17:00 HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava  

Pondělí 20. března – 5. zápasy:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno  

Středa 22. března – případné 6. zápasy:
18:00 HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava  

Pátek 24. března – případné 7. zápasy:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno  

Vítězové semifinále play off WSM Ligy postoupí do baráže o Tipsport extraligu 2017-18, která bude mít dvanáct kol a odstartuje v úterý 28. března. Z klubů nejvyšší soutěže se jí zúčastní HC Energie Karlovy Vary a HC Dynamo Pardubice. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz