Pešánovi pomůže Mlejnek, Liberec posílí Bližňák, Vantuch a Pyrochta

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

30. května 2016, 10:14

Adam Bagar

Po odchodech klíčových strůjců mistrovského titulu Michala Řepíka, Jakuba Valského, Petra Vampoly nebo Jana Výtiska představil Liberec další změny v kádru na nový ročník 2016-17, který už dříve rozšířili Roman Will s Adamem Jánošíkem. Nyní se k nim přidávají navrátilci Filip Pyrochta s Lukášem Vantuchem a útočné řady navrch rozšíří explzeňský Mário Bližňák. Na postu asistenta trenéra pak Vladimíra Čermáka nahradí Karel Mlejnek.

„Z pozice asistenta trenéra odchází Vladimír Čermák, ten se přesune do Benátek nad Jizerou a bude nám pomáhat se skautingem. Na postu asistenta bude nově působit Karel Mlejnek, jinak zůstává realizační tým prakticky stejný,“ potvrzuje generální manažer Ctibor Jech. „Pro mě je to nejzásadnější změna. Slibuju od toho větší zapojení asistenta trenéra do tréninku. Spoustu věcí, které jsme loni zavedli, by měl nyní Karel ještě víc rozvíjet,“ líčí kouč Filip Pešán.

Ten je zároveň v Liberci také sportovním manažerem, hned po zisku mistrovského titulu začal sestavovat mančaft pro následující sezonu. Neměl to vůbec jednoduché, o Bílé Tygry byl totiž velký zájem. „Věděl jsem, že skončí Petr Vampola. Dále jsem tušil, že nejspíš ztratíme Honzu Výtiska, a pak jsem čekal, zda skvělá sezona bude znamenat nabídku zvenčí pro další hráče,“ přiznává Filip Pešán, který neudržel útočníky Michala Řepíka a Jakuba Valského.

"Setrvání Michala Birnera je na dobré cestě."

Mnozí klíčoví hráči však pod Ještědem zůstanou. Mimo jiné reprezentační bek Radim Šimek. „Mluvil jsem s ním před MS. Snažil jsem se ho uklidnit, protože se mi na generálce zdál lehce nervózní. Řešil nabídky odjinud, takže to měl v tu chvíli složité. Jsem rád, že jsme se nakonec dokázali dohodnout na jeho pokračování,“ kvituje Pešán. Zato nejasná je zatím situace kolem Michala Birnera. „Je to jediná pozice, kterou v tuto chvíli dál řeším,“ přiznává Pešán.

„Jsme spolu v každodenním kontaktu. Jeho setrvání je na dobré cestě, ale více budu vědět do dvou dnů. Rozhodně pracujeme na tom, aby u nás zůstal. Pokud by se v následujících dnech rozhodl pro odchod, musel bych řešit jeho náhradu. Jinak by v tuto chvíli mělo být hotovo,“ ví liberecký kouč, který už dříve přivedl do svých řad talentovaného brankáře Romana Willa. „To znamená, že u nás končí Marek Schwarz. Ten další působení ještě řeší,“ prozrazuje.

Návrat Bartoviče není na pořadu dne, Bližňák má na buly nahradit Vampolu

Nově se do kádru úřadujícího mistra zapojili ještě navrátilci Filip Pyrochta a Lukáš Vantuch, útočné řady pak posílil také Mário Bližňák, jenž naposledy oblékal dres Plzně. „Je to zkušený hráč ve výborném hokejovém věku. Má za sebou velmi pestrou historii. Sledovali jsme ho už minulou sezonu, je to kvalitní hráč na buly. Přesně takového jsme s odchodem Petra Vampoly ztratili,“ pokračuje Filip Pešán, který se vzápětí vyjádřil na adresu Milana Bartoviče.

„Nejednáme s ním, jsme pouze v pracovně přátelských rozhovorech. Stále má platný kontrakt v Bratislavě. Je však možné, že se v Liberci v této sezoně objeví,“ říká Pešán, který v pondělí zahájil se svým týmem přípravu na novou sezonu, v níž budou Bílí Tygři obhajovat mistrovský titul. „Ten jsme si užili před měsícem, ale v tuto chvíli jsme už připraveni tvrdě pracovat, abychom ho obhájili,“ hecuje na závěr generální manažer libereckých Bílých Tygrů Ctibor Jech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz