Pikantní stěhování pro Hrbase: posílil Vítkovice a začne proti Spartě!

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Hokejisté Vítkovic přivedli do útočných řad Yana Stastnyho a brzy se přidá také Radovan Tybor, nyní do kádru míří pro změnu progresivní obránce. Kádr vítkovického klubu doplnil Marek Hrbas, zadák s reprezentačními zkušenostmi se dohodl na víceleté spolupráci a čeká ho pikantní premiéra! Hrbas přichází do Vítkovic ze Sparty, už dnes v podvečer proti ní prožije obnovenou premiéru v klubu z Ostravy.

Odchovanec plzeňského hokeje, který v mládí čtyři sezony působil za Atlantikem, se do Vítkovic stěhuje podruhé v kariéře. Poprvé putoval na trase mezi oběma kluby v sezoně 2014-15, za Vítkovice tehdy tenkrát devět extraligových utkání. tehdy šlo o dočasnou výpomoc, nyní se účastník únorových mezistátních utkání českého národního týmu s Rusy stěhuje natrvalo.

„Jsme rádi, že jsme Marka získali. Není to nákup udělaný horkou jehlou, o Marka jsme stáli už v období před sezonou, ale až nyní se nám jej povedlo definitivně přivést. Není to jen reakce na zranění. Záměr je dlouhodobý. Marek je komplexní obránce, kterého známe z mládežnických reprezentací, ať už já, nebo Pavel Trnka," vysvětlil na vítkovických stránkách hlavní trenér a generální manažer Jakub Petr.

Skutečnost, že Hrbas už v týmu působil, považuje jednoznačně za výhodu. "Je to pro Marka další plus. I když říkám, že se jedná o komplexního beka, jsme přesvědčeni, že to nejlepší má ještě před sebou a v našem klubu se dále posune. Obdobně jako ostatní nákupy, také Marek Hrbas zapadá do naší filozofie a koncepce, proto podepsal dlouhodobý kontrakt,“ doplnil Jakub Petr.

Podle informací z vítkovického klubu je Hrbas připraven nastoupit už do dnešního utkání, obnovená premiéra pro něj bude mimořádná – Vítkovice totiž hostí právě pražskou Spartu. Novic ve vítkovické sestavě by měl pomoci defenzivě týmu, i s ohledem na zdravotní výpadky zkušených Slobody či Baranky.

Pro Hrbase je přestup novou šancí, ve Spartě stoupla mezi beky konkurence, účastník mistrovství světa dvacetiletých 2012 a 2013 toho poslední dobou v Tipsport extralize příliš nenahrál. V letošním ročníku má za Spartu na kontě jen devět utkání v nejvyšší soutěži. Dalších pět startů přidal v CHL.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz