Plán Vervy? Potřebujeme dvakrát vyhrát, pak šestka neuteče, tuší Černý

Foto: hcverva.cz

V Podkrušnohorském derby mezi Litvínovem a Karlovými Vary se bojovalo o každý centimetr ledu, utkání téměř spravedlivě došlo do prodloužení, ve kterém rozhodla dvojka Jakub Černý – Filip Pavlík. "V situacích tři na tři není vůbec na škodu, když se bek nebojí dopředu a nestojí na modré čáře," zhodnotil závěrečnou pasáž utkání Jakub Černý. Právě on naservíroval puk obránci Pavlíkovi, který vzápětí trefil Vervě bodík navíc.

Proti Energii jste předvedl dvě gólové akce s obráncem Filipem Pavlíkem, přičemž minimálně jedna by se dala označit za parádní.
Sedlo nám to. Při prvním gólu mi to skvěle prohodil pod hráčem a já už jenom doklepával kotouč do prázdné brány. V prodloužení se mi to od modré krásně otevřelo, Filip mi sjel na tyčku, zkusil jsem mu to dát a modlil se, ať to trefí.

Filip Pavlík se dá trochu označit za útočníka navíc, když je na ledě, co říkáte?
Je hodně šikovný na puku a skvěle to umí podpořit dopředu. V situacích tři na tři není vůbec na škodu, když se bek nebojí dopředu a nestojí na modré čáře.

S Karlovými Vary přišly body opět až po prodloužení. Jak velká je to pro vás ztráta?
Asi nad tím nebudeme přemýšlet jako nad ztrátou, ale jako nad dobrými dvěma body. Určitě to trochu zamrzí, tři jsou vždy lepší. Na konci jsme tam měli špatný odraz puku na mantinelu, když se to odrazilo přímo k protihráčům, kteří si to vymíchali do prázdné brány.

Po reprezentační přestávce třetí výhra ze tří zápasů. Zdá se, že jste dobře potrénovali, že přišla pohoda.
Rozhodujícím okamžikem byl asi obrat proti Brnu. Tohle nám hodně pomohlo psychicky. Ve Vítkovicích jsme to doslova ubojovali. Kluci tam minutu před koncem padali po hlavách. Týmovostí jsme se dopracovali až k výhrám. Proti Varům to nebylo také nic jednoduchého, zaplaťpánbůh se štěstí přiklonilo k nám. Oni dobře bruslí a jsou velice nepříjemní.

Vy osobně jste ve třech zápasech zaznamenal tři branky. Čím to, že máte takovou efektivitu?
Snažím se hrát pořád stejně a není důležité, jestli dávám, nebo nedávám góly. Hlavní je, že bodujeme a šlape nám to jako lajně. Před pauzou to tam padalo Martinovi Hanzlovi, teď mně. Takže nám to docela klape.

Váš útok hraje dlouho spolu, trenéři vás nerozdělují. Určitě výhoda, že?
Ze začátku, když to úplně nešlo, tak nás trenéři podrželi. Časem si to začalo sedat. Když hra funguje, asi není důvod něco měnit. Kdyby to nějakou dobu nešlo, tak pravděpodobně nějaká změna nastane. Takhle to je asi v každém týmu.

Díváte se v tabulce nahoru, nebo spíš pod sebe, abyste udrželi šestku? Nemáte to daleko na třetí místo, ale pořád hrozí také to sedmé...
Lhal bych, kdybych řekl, že to nesledujeme. Do konce máme čtyři zápasy, dva potřebujeme určitě vyhrát. Pak věřím, že nám šestka a tedy čtvrtfinále neuteče. Pořád nás čeká hodně těžké práce.

Forma ale vypadá slibně.
Jo, s tím jednoznačně souhlasím. (smích)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz