Plazma od Slovanu, zranění Bernada, děkovná videa a píseň o AZetu

Foto: sportyusti.cz, Karel Dvořáček

Dobrých skutků není nikdy dost, jako by si říkaly prvoligové kluby. Letos se tak uskutečnilo hned několik charitativních akcí. O to více zahřejí nápady, které vzejdou přímo od hráčů. Jako ten od ústeckého Jaroslava Roubíka týkající se darování krevní plazmy.

Události 50. kola WSM Ligy

Hráči Slovanu darovali plazmu. Výtěžek jde na charitu
Další z řady akcí, nad kterými lze jen uznale zatleskat, je počin Ústí nad Labem – hráči A-mužstva darovali krevní plazmu. Šestadvacetitisícový výtěžek před začátkem středečního utkání předali nemocnému Šimůnkovi. „S nápadem přišel Jaroslav Roubík," poodhalil marketingový manažer Slovanu Jiří Pelc. „Darování krevní plazmy má smysl a je úžasné, že hráči chtějí pomoci. Nejen tím, že darovaná plazma pomůže těžce nemocným lidem, ale v tomto případě pomoc sahá ještě dál - hráči se vzdali své odměny a vše věnují malému Šimonovi na rehabilitační pobyt, bez kterého by se jen těžko obešel," uvedla pro hcusti.cz Zdeňka Müllerová ze společnosti Sanaplasma.

„Darování krevní plazmy má smysl a je úžasné, že hráči chtějí pomoci."

Plazmu daroval i Ladislav Gengel.

Plazmu daroval i Ladislav Gengel. | Foto: hcusti.cz

Hokejisté Ústí nad Labem darovali plazmu. Výtěžek v podobě šeku na 26 000 Kč  předal Jaroslav Roubík.  Do rukou malého Šimůnka, který trpí centrální svalovou hypotonií s mitochondriálním onemocněním.

Hokejisté Ústí nad Labem darovali plazmu. Výtěžek v podobě šeku na 26 000 Kč předal Jaroslav Roubík. Do rukou malého Šimůnka, který trpí centrální svalovou hypotonií s mitochondriálním onemocněním. | Foto: sportyusti.cz, Karel Dvořáček

Zranění Bernada, Smetany a Čurdy
Ústí nad Labem bojuje společně s Třebíčí a Litoměřicemi o postup do předkola. Jenže nyní se musí vyrovnat se značnou komplikací - utkání se Slavií nedohráli obránci David Bernad a Ondřej Smetana. První jmenovaný byl po ataku Martina Ondráčka odvezen do nemocnice. „Faul na Davida Bernada byl naprosto stupidní, který byl řádně potrestaný a nám nezbývá nic jiného, než se modlit, aby byl co nejdříve v pořádku," uvedl trenér Tomáš Mareš.

Podle neoficiálních zpráv má Bernad otřes mozku a naraženou bederní páteř. Smetana si pro změnu obnovil zranění. Ještě před zápasem byl na marodku dopsán útočník Martin Čurda, jehož budou Severočeši postrádat dva týdny.

Diváci v zápase Ústí nad Labem - Slavia byli svědky nepěkného momentu. David Bernad zůstal bezvládně ležet a musel být odvezen do nemocnice. K vážnějšímu zranění podle neoficiálních informací naštěstí nedošlo.

Diváci v zápase Ústí nad Labem - Slavia byli svědky nepěkného momentu. David Bernad zůstal bezvládně ležet a musel být odvezen do nemocnice. K vážnějšímu zranění podle neoficiálních informací naštěstí nedošlo. | Foto: sportyusti.cz, Karel Dvořáček

Krásný gól Hrníčka
V zápase Přerova s Benátkami nad Jizerou se povedl hostujícímu útočníkovi Dominiku Hrníčkovi ojedinělý kousek. Dal gól ala Granlund. Přestože se jednalo o hráče soupeře, uznale mu zatleskal celý stadion. O této brance vás informujeme detailněji, jakmile se zpracuje sestřih ze zápasu. Určitě je na co se těšit!

Poděkování Matouše Venkrbce za zvolení Sympaťákem WSM Ligy
Historicky prvním vítězem ankety Sympaťák WSM Ligy se stal nejproduktivnější hráč Prostějova Matouš Venkrbec. Za podporu poděkoval v níže přiloženém videu, které už zhlédlo na 13 tisíc lidí.

Matouš Venkrbec děkuje fanouškům za zvolení Sympaťákem WSM ligy. :)

Zveřejnil(a) LHK Jestřábi Prostějov dne 9. únor 2016


Poděkování Třebíči od otce Milánka a od dětí z dětského domova

Poděkování se dostalo i Horácké Slavii. Ta zorganizovala chvályhodnou sbírku na podporu zraněného Milánka, jehož naděje na uzdravení spočívají v nákladné léčbě, kterou pojišťovna nehradí. Za finanční pomoc v nelehké situaci poděkoval přímo otec malého Milánka. O jejich osudu více ZDE.

8.2.2016 Poděkování Milánkova otce k akci Pomáháme Milánkovi. Přispět stále ještě můžete při sobotním zápase s Litoměřicemi. Děkujeme

Zveřejnil(a) SK Horácká Slavia Třebíč dne 10. únor 2016


Krom velké sbírky pro Milánka se v Třebíči už počtvrté uskutečnila akce Dvakrát v roce Vánoce, která pro změnu vykouzlila úsměv na tváři dětí z dětských domovů v Hrotovicích a Náměšti nad Oslavou. 

8.2.2016 Video od dětí z dětského domova v Náměšti nad Oslavou

8.2.2016 Video od dětí z dětského domova v Náměšti nad Oslavou

Zveřejnil(a) SK Horácká Slavia Třebíč dne 10. únor 2016
8.2.2016 Video od dětí z dětského domova v Náměšti nad Oslavou

8.2.2016 Video od dětí z dětského domova v Hrotovic

Zveřejnil(a) SK Horácká Slavia Třebíč dne 10. únor 2016


Píseň o AZetu od skupiny Nebe
Členové populární kapely Nebe patří mezi fanoušky havířovského hokeje. Svou klubovou příslušnost prokázali před velkolepým zápasem se Slavií. V rámci doprovodného programu zahráli pro více než pět tisíc návštěvníků nejen své známé hity, ale také složili píseň přímo o AZ Havířov. Do ní zakomponovali jména jednotlivých hráčů.

Gól číslo 10 000
Jubilejní 10 000. branku v historii Motoru nedal nikdo jiný než kapitán Josef Straka, který obdržel od partnera klubu šek na deset tisíc korun. Přestože tím mohl kompenzovat tučný příspěvek do týmové kasy, obratem částku věnoval na charitativní účely.

Foto: Tomáš Miklík, hcmotor.cz

Ze statistik

Souboj druhého s prvním pro domácí Motor
Ve šlágru 50. kola Vítězslav Bílek navýšil rekordní bilanci v počtu gólů za sezonu a momentálně je na čísle 45. K prvoligovému milníku se o další bodík přiblížil David Stach. Zápis do statistik by určitě vyměnili za vítězství. Jejich Kladno v Budějovicích neuspělo a prohrálo 2:6. Po dvou bodech zapsali motoráci Straka, Nouza, Suchánek, Zíb, Kolmann a dvougólový Žálčík. To vše před beznadějně vyprodanou Budvar Arénou.

Most vyhrál počtvrté v řadě
Už to vypadalo, že o záchranu se mezi sebou poperou Šumperk a Most. Jenže hodně práce s udržením budou mít i Benátky nad Jizerou. Most totiž zabral - naposledy zdolal 3:1 Jihlavu.

Prostějov navzdory marodce zvítězil v Šumperku
Zdálo se, že se marodka Jestřábů začne vyprazdňovat, jenže do Šumperka odjeli Hanáci v pěti obráncích a deseti útočnících. Prostějov se však semkl, dřel, ubránil dlouhé oslabení 5 na 3 a bere dva velmi cenné body. Zásadními postavami utkání byli brankáři. Jak Patrik Bartošák na straně draků, tak Luboš Horčička v bráně soupeře předvedli bezchybný výkon.

Luboš Horčička, gólman LHK Jestřábi Prostějov, je nejvytěžovanějším brankářem soutěže.

Luboš Horčička, gólman LHK Jestřábi Prostějov, je nejvytěžovanějším brankářem soutěže. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Návštěva kola

6 421 diváků - ČEZ Motor České Budějovice vs. Rytíři Kladno
Do samotného prodeje na pokladnách v den zápasu šly jen tři stovky vstupenek. Zbylých šest tisíc míst bylo zarezervováno v internetovém předprodeji, případně obsazeno držiteli permanentek. Hokejová horečka na jihu Čech nebere konce.

Další návštěvy:
HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha – 2 485
HC ZUBR Přerov vs. HC Benátky nad Jizerou – 2 198
AZ Havířov vs. SK Horácká Slavia Třebíč – 1 641
HC Dukla Jihlava vs. HC Most – 1 051
Salith Šumperk vs. LHK Jestřábi Prostějov – 870
HC Stadion Litoměřice vs. SK Kadaň – 760

Šlágr 51. kola

17:30 SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Stadion Litoměřice
Příští kolo WSM Ligy nabídne spoustu strhujících okamžiků. Bude sehrán zajímavý zápas mezi Motorem a Duklou, tedy druhým a třetím týmem tabulky, nebo třeba derby Prostějova s Přerovem. Ještě o mnohem víc ale půjde v duelu Třebíče s Litoměřicemi. Oba týmy totiž hrají o postup do předkola play off. Dvě kola před koncem je dělí dva body.

Další zápasy 51. kola

Sobota 13. února:
15:00 HC Slavia Praha - HOKEJ ŠUMPERK 2003
17:00 SK Kadaň - Hokej Ústí nad Labem
17:00 LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov 
17:00 HC Benátky nad Jizerou - Rytíři Kladno
17:30 HC Dukla Jihlava vs. ČEZ Motor České Budějovice
17:30 HC Most - HC AZ Havířov 2010

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz