Plekanec o konci v reprezentaci: Už na to přišel čas. Vrátí se do Montrealu?

V očích hokejové veřejnosti je Tomáš Plekanec symbolem oddanosti české hokejové reprezentaci, synonymum srdcaře. Má obrovský respekt u spoluhráčů i trenérů, všichni mu přáli zažít v národním dresu zlatý večírek. Zasloužil by si ho víc než kdokoliv jiný, ale nestalo se. A už ani nestane. Po čtvrtfinálové porážce od USA ohlásil reprezentační konec. "Už na to přišel čas. Odjezdil jsem hodně mistrovství a je na čase, aby jezdili mladí kluci," prohlásil po příletu do Česka.

Jedenáct mistrovství světa, dvakrát olympijské hry a jeden světový pohár. Tolikrát byl Tomáš Plekanec součástí mužstvem české hokejové reprezentace. Během turnaje v Dánsku dokonce dosáhl na milník sta odehraných zápasů za národní tým. Neúspěšná čtvrtfinálová bitva byla ale tou poslední, kdy na sobě měl zkušený útočník reprezentační dres.

Plekanec: Čas na konec reprezentační kariéry uzrál

"Můj konec v reprezentaci? Už na to přišel čas. Odjezdil jsem hodně mistrovství a je na čase, aby jezdili mladí kluci," prohlásil po příletu do České republiky 35letý hokejista. Byl rád, že si mohl vyzkoušet hrát vedle zástupců nové generace českých hokejistů jako Martin Nečas nebo Filip Chytil.

"Zajímavá je spousta kluků, mladých hráčů. Mají skvělou budoucnost, jsem rád, že jsem s nimi letos mohl být v týmu. Odehráli dobrý turnaj, nasbírali zkušenosti. Budu je dál sledovat, jak se jim daří," uvedl Plekanec.

Mladí hokejisté vyhlížejí lepší budoucnost

To, že jeho rozlučku nedoprovodil některý z cenných kovů, ho mrzelo. Zvlášť poté, co z Bostonu dorazilo úderné duo Davidů Pastrňák a Krejčí, a český tým rázem vypadal o dost silněji. "Příjezdem kluků se to zvedlo, byla tam daleko větší ofenzivní síla. Pomohli nám," konstatoval. "Mně se ten tým ale líbil už předtím. I když je jasné, že očekávání nebyla taková jako až po jejich příjezdu. Myslím si ale, že chuť, bojovnost a síla v tom týmu byla i předtím," doplnil.

Nyní bude řešit, co dál. Na mistroství světa přijel bez smlouvy, což jeho výjimečný vztah k reprezentaci jen umocňuje. "Jsem volný hráč, uvidíme, jak to dopadne. Musím vyčkat do prvního července," řekl. Po letech strávených v Montrealu dohrával sezonu v Torontu. A podle jeho řeči by nebyl proti, kdyby se do týmu, který jej v roce 2001 draftoval, vrátil.

Jandač: Ročník 1999 jednou bude táhnout národní tým

"V Montrealu jsem byl vždycky spokojený, uvidíme, jak to nakonec vyjde. Týmy teď teprve plánují, jak to bude příští rok vypadat. Uvidím, jestli se do plánů Montrealu budu hodit, nebo ne. Podle toho se to bude odvíjet," uzavřel. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz