Plzeň a Hradec natáhly vítězné série, Kometa padla popáté v řadě

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

24. listopadu 2017, 19:47

Adam Bagar

Elitní tuzemská soutěž spěchá k první polovině dlouhodobé části, v čele tabulky se nic nemění. Vedoucí Plzeň vyhrála 5:2 v Liberci a slavila poosmé za sebou. Druhý zůstává Hradec Králové, který zdolal poslední Duklu a natáhl vítěznou šňůru na šest zápasů. Třetí Oceláři v netradičně černých dresech přetlačili Dynamo. Zato čtvrtá Kometa zapsala pátou porážku v řadě. Srazil jí olomoucký Vlach. Sparta podeváté zdolala Boleslav, Litvínov udolal Vítkovice.

Černé dresy přinesly výhru, rozhodl střelec Růžička

Oceláři si zahráli pod Javorovým po dlouhých 26 dnech a fanouškům hned představili novou třetí variantu dresů. Černá barva jim přinesla štěstí, zastavili vítěznou šňůru Pardubic. Ale při početné marodce se pořádně nadřeli. Třinec si v první polovině zápasu pomohl přesilovkami a po trefách Růžičky a Ciencialy vedl 2:0, jenže hosté se nevzdali. Góly Sýkory a Cardwella si vynutili prodloužení a následné nájezdy. Ty rozsekla až sedmá série, popatnácté v probíhající sezoně se prosadil třinecký kanonýr Martin Růžička.

Václav Varaďa (trenér Ocelářů Třinec): "Výsledek mě těší, kluci to odpracovali. V některých fázích utkání jsme byli lepším týmem, je škoda, že jsme nepřidali více branek. Hostující brankář ale odchytal výborné utkání a podržel Dynamo ve hře. Ve třetí třetině jsme se dostali do problémů s vyloučenými, ač jsme v oslabení pracovali na maximum, tak hosté dokázali jeden faul potrestat. Pardubice si v poslední době odvážejí body z různých kluzišť, proto to jsou zasloužené dva body pro nás, mohli jsme ale mít tři. Takový ale je sport, v nájezdech nám to letos několikrát nevyšlo. Jsem rád, že nás Šimon Hrubec hodně podržel, my byli schopni dát tu extra branku. Těší nás výhra před nedělním utkáním."

Miloš Holaň (trenér Pardubic): "Chci hráčům poděkovat za výkon a vybojovaný jeden bod. Navíc na horké půdě Třince, odkud se body nevozí jen tak. Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, prohrávali jsme 0:2 po dobře sehraných přesilovkách Třince, ve kterých jsme se mohli něco přiučit, protože nám početní výhody nejdou. Poté jsme trochu změnili systém hry, hráčům to sedlo a výsledkem byly dvě branky, jedna dokonce v přesilové hře. Škoda nájezdů. Každý řekne, že to je o štěstí, asi to je pravda. Dali jsme tam tyčku, to mohl být náš druhý gól i bod. Hráčům chci ještě jednou poděkovat, bod je pro nás velmi cenný."

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC DYNAMO PARDUBICE 3:2 po nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (Mikulík, Rákos), 25. Cienciala (Petružálek, Polanský), rozhodující nájezd Martin Růžička – 31. J. Sýkora (Treille), 56. Cardwell (Trončinský, Marosz).
Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Ganger, Hanzlík.
Vyloučení: 7:6.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 33:25.
Diváci: 4 216.
Nejlepší hráči: David Cienciala – Ján Sýkora.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, D. Musil, Linhart, Jank, L. Kovář, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Cienciala, Mikulík, Petružálek – Adamský, Polanský, Irgl – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň. Trenéři: Varaďa a Zadina.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Čáslava, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka – Panna, Marosz, P. Sýkora – Treille, Tomášek, Perret – Beran, Dušek, J. Sýkora – Vondráček, Poulíček, M. Kaut. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Sparta srazila Mladou Boleslav podeváté za sebou

František Výborný se poprvé postavil „své“ Mladé Boleslavi, kterou v minulých letech vedl a letos jí vypomáhal jako konzultant. Z města automobilů odjížděl spokojený, Sparta zapomněla na domácí zaváhání se Zlínem a opět potvrdila, že se jí proti Bruslařům nevídaně daří. Zdolala je už podeváté v řadě při parádním skóre 40:15. Výhru 4:1 řídili dvougólový Andrej Kudrna a Richard Jarůšek, který se blýskl třemi body. Vladimír Kýhos nenavázal na vítězství se Zlínem a Olomoucí, na boleslavské střídačce poprvé padl.

BK MLADÁ BOLESLAV – HC SPARTA PRAHA 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Orsava (P. Holík) – 2. Kudrna (T. Pavelka, Jarůšek), 4. Kumstát (Kalina, Jarůšek), 38. Kudrna, 49. Jarůšek (Reichenberg, J. Hlinka).
Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 5:7.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 23:28.
Diváci: 3 782.
Nejlepší hráči: Jakub Klepiš – Andrej Kudrna.
BK Mladá Boleslav: Maxwell – Kotvan, J. Říha, Hanzlík, Kurka, Němeček, Eminger, Knot – Pacovský, V. Němec, Klepiš – T. Knotek, P. Holík, Orsava – Lenc, Urban, Pabiška – P. Kousal, Najman, Martin Procházka. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
HC Sparta Praha: Honzík – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Smejkal, Černoch, Uher. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.

Litvínov přetlačil Vítkovice v přesilových hrách

První vzájemný duel sezony nabídl deset branek, tentokrát dominovaly obrany v čele s oběma gólmany. V Litvínově se čekalo na branku až do 43. minuty. Domácí fanoušky potěšil Viktor Hübl, jenže už za 47 sekund naopak zmrazil Patrik Zdráhal. Verva měla střelecky navrch, ale na Patrika Bartošáka vyzrála až v prodloužení. To ukončil už po 24 sekundách Jakub Černý. Stejně jako v případě Hübla v přesilové hře. Vítkovice padly potřetí za sebou, ale prodloužily venkovní bodovou šňůru už na sedm střetnutí.

HC VERVA LITVÍNOV – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:1 po prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 43. V. Hübl (Kubát), 61. J. Černý (Sörvik, V. Hübl) – 43. P. Zdráhal (Kolouch, Kucsera).
Rozhodčí: Bulanov (Rusko), Úlehla – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 7:10, navíc Kubát (Litvínov) a Květoň (Vítkovice) 10 minut.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 32:17.
Diváci: 4 745.
Nejlepší hráči: Viktor Hübl – Petr Kolouch.
HC VERVA Litvínov: Petrásek – Kubát, Sörvik, L. Doudera, Gula, Dietz, K. Pilař, Z. Sklenička – J. Černý, V. Hübl, Jánský – Nejezchleb, Ihnačák, M. Hanzl – Trávníček, Gerhát, Vandas – Matoušek, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda, Výtisk, Trška – D. Květoň, O. Roman, Bartovič – Olesz, Lev, Szturc – Kucsera, P. Zdráhal, Kurovský – T. Jáchym, Š. Stránský, Tomi. Trenéři: Petr a Trnka.

Kometa padla popáté v řadě, srazil jí kohout Vlach

Olomouc potvrdila výbornou formu a natáhla bodovou šňůru už na šest utkání. V po střechu natřískané plecharéně vstoupila do bitvy na moravském poli lépe, nad Kometou vedla už 2:0. Ovšem podobně jako Oceláři s Dynamem náskok ztratila. Brňanům vyšla skvěle dvouminutovka v prostřední části, kdy během 114 sekund manko smazali a vynutili si prodloužení. V něm se podruhé v zápase trefil kohout Roman Vlach, který přitom v předchozích 22 střetnutích vyšel gólově naprázdno. Brňané padli popáté za sebou.

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): "První třetinu jsme začali výborně, ve druhé nás Brno přehrávalo. Musím říct, že jsme byli pod tlakem, i přestože jsme vedli o dvě branky. Ve třetí části jsme už hráli o trochu lépe jak ve třetině druhé a ubojovali jsme to. Následovalo prodloužení, kde byly šance na obou stranách. K nám se přiklonilo štěstíčko a bereme dva body."

Kamil Pokorný (asistent trenéra Brna): "První třetina vyzněla lépe pro domácí, hráli, jak chtěli, agresivně, všechny puky směřovaly do branky. Šli zaslouženě do vedení. Ve druhé třetině jsme začali lépe, domácí se z jednoho brejku dostali do vedení 2:0. Musím ocenit hráče, že se ve druhé třetině zvedli. Ve třetím dějství si myslím, že jsme byli o kousek blíž vítězství, nastřelili jsme tam druhou tyčku. V prodloužení jsme mohli utkání rozhodnout, ale nakonec to byli domácí střelou pod břevno."


HC OLOMOUC – HC KOMETA BRNO 3:2 po prodloužení (1:0, 1:2, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Laš (J. Knotek, Eberle), 26. R. Vlach (Sundher), 65. R. Vlach – 27. Dočekal (M. Erat), 29. L. Čermák (Dočekal).
Rozhodčí: Šír, Kika – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 2:1.
Bez využití.
Střely na branku: 32:33.
Diváci: 5 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Marek Laš – Martin Dočekal.
HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, L. Galvas, J. Galvas – Laš, J. Knotek, Eberle – Burian, Herman, Skladaný – Holec, Mráz, Ostřížek – Sundher, R. Vlach, Jergl. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
HC Kometa Brno: Čiliak – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Bartejs, Štencel, L. Vágner – Zaťovič, Hruška, M. Erat – Dočekal, R. Zohorna, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Plášek, L. Čermák, Horký. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Haken.

Osmá výhra v řadě! Mertl sestřelil Tygry hattrickem

To je jízda! Hokejisté Plzně nezaváhali ani na ledě rozjetého Liberce a natáhli vítěznou sérii na osm zápasů. Pod Ještědem se dlouho čekalo na gól, nakonec jich bylo k vidění hned sedm. Indiáni byli při chuti a po čtvrté trefě do černého dokonce vyhnali Jaroslava Januse z branky. Mužem zápasu se stal Tomáš Mertl, který se blýskl hattrickem a rozšířil svou gólovou sbírku už na 18 zásahů. Bílí Tygři doma padli teprve podruhé v sezoně. Závěr okořenila pěstní vložka mezi Patrikem Maierem a Ryanem Hollwegem.

Filip Pešán (trenér Liberce): "Nastoupili jsme s obrovským respektem k soupeři. Nedokážu si to vysvětlit, přitom z posledních sedmi soutěžních zápasů jsme šest vyhráli, ať už v základní hrací době nebo v prodloužení. Stále tedy nevidím důvod, proč byl náš respekt tak velký. Opět se ukázala naše slabá stránka, Plzeň vstřelila ze tří přesilovek dvě branky. Šla do jasného trháku a v závěru jsme neměli sílu ani šťávu duel otočit, byť jsme se pokoušeli všemi možnými prostředky. Plzeň si velmi zkušeně a zaslouženě zápas pohlídala."

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): "Zápas se mi hodnotí velmi dobře, protože jsme sehráli z mého pohledu taktiky a defenzivy velmi dobré utkání. První třetina byla taková oťukávací, rozhodovalo to, který tým vstřelí první gól. Vstřelili jsme ho my a myslím, že od té doby jsme byli maličko nebezpečnějším týmem. Dařilo se nám své šance proměnit a vezeme si do Plzně tři body."


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC ŠKODA PLZEŇ 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 57. M. Kvapil (Havlín, P. Jelínek), 60. Bulíř (P. Jelínek, M. Kvapil) – 28. Čerešňák, 39. Mertl (Indrák, Gulaš), 47. Mertl (Kratěna), 49. Stach (Indrák), 58. Mertl.
Rozhodčí: Hejduk, Souček – Rampír, Klouček.
Vyloučení: 7:6, navíc Vlach, Maier (Liberec) a Hollweg (Plzeň) 10 minut.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 24:30.
Diváci: 5 976.
Nejlepší hráči: Martin Bakoš – Tomáš Mertl.
Bílí Tygři Liberec: Janus (od 49. Will) – Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner, Maier – Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, M. Kvapil – J. Stránský, Redenbach, Ordoš – Lakatoš, Bližňák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – Jones, J. Kindl, L. Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička – Gulaš, Mertl, Kratěna – Indrák, Kracík, Stach – Straka, Preisinger, D. Kindl – Hollweg, Kodýtek, Schleiss. Trenéři: Straka, Vlasák, Hanzlík a Čihák.

Hradec vyhrál pošesté v řadě, ale ztratil Bednáře

Patrik Rybár je nemocný, do branky Mountfieldu se podruhé v řadě postavil Jaroslav Pavelka. A hned v první části se měl co ohánět, řešil 19 střeleckých pokusů. Jenže nováček se znovu střelecky trápil a přestože po 145 minutách skóroval, vyšel počtvrté v řadě bodově naprázdno. Hradec dal Dukle lekci z produktivity a potvrdil svou pohodu. I díky dvěma trefám Bedřicha Köhlera slavil pošesté za sebou a upevnil si druhé místo tabulky. Přišel však o Jaroslava Bednáře, který ve druhé třetině odstoupil kvůli zranění.

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): „Vstoupili jsme do zápasu špatně, Jihlava měla na začátku tři vyložené šance, paradoxně jsme ale první třetinu vyhráli 1:0. Pak se náš výkon zlepšil. Soupeř hrál ale výborně, bruslil, hrál na hranici tvrdosti. Jsme strašně rádi, že jsme dotáhli zápas k vítězství a získali všechny tři body. Jarda Pavelka podal v bráně výborný výkon. Do zápasu měl jít Patrik Rybár, ale když jsme se odpoledne sešli, kvůli zdravotní indispozici jsme to museli změnit. Co se týče Jardy Bednáře, má zranění v dolní části těla a teprve podle hlubšího vyšetření uvidíme, na jak dlouho to bude.“

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Myslím, že výsledek je krutý. Nevyhrál lepší mančaft, ale šťastnější. Kluci se nutili do střelby, protože to nám v posledních utkáních trochu vázlo. Jak jsem ale řekl, domácí byli v koncovce šťastnější, někdy stačí jenom nastavená hokejka a spadne vám to tam. My se na gól nadřeme víc a lehčeji kasírujeme.“


MOUNTFIELD HK – HC DUKLA JIHLAVA 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. Miškář (Graňák), 28. Džerinš (Zámorský), 43. Köhler (Dragoun), 50. Köhler (Dragoun, F. Pavlík), 60. Červený (Džerinš, Látal) – 24. Jiránek (T. Kubalík, Skořepa), 56. Stříteský (Šidlík, Čachotský).
Rozhodčí: Pešina, Bejček – Blümel, Zíka.
Vyloučení: 7:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 28:41.
Diváci: 5 012.
Nejlepší hráči: Bedřich Köhler – Tomáš Jiránek.
Mountfield HK: J. Pavelka – Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Zámorský – Köhler, Dragoun, R. Pavlík – Jaroslav Bednář, Džerinš, Kukumberg – Látal, Koukal, Červený – Cingel, Miškář, J. Veselý. Trenéři: Sýkora, Martinec a Hynek.
HC Dukla Jihlava: Škarek – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, Kajínek, Ulrych, J. Zdráhal – T. Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Zeman, Dostálek – Žálčík, F. Seman, Anděl – R. Hubáček, Rys, Rabbit. Trenéři: Vlk a Zeman.

Tabulka Tipsport extraligy 

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Škoda Plzeň 24 14 4 4 2 88:51 54
2. Mountfield HK 25 13 4 2 6 65:42 49
3 HC Oceláři Třinec 26 13 3 2 8 73:61 47
4. HC Kometa Brno 25 10 3 6 6 77:61 42
5. HC VÍTKOVICE RIDERA 25 10 2 4 9 73:66 38
6. HC Olomouc 24 8 4 5 7 59:61 37
7. HC Sparta Praha 24 9 2 3 10 60:65 34
8. Bílí Tygři Liberec 24 8 4 1 11 55:74 33
9. BK Mladá Boleslav 24 8 2 4 10 55:58 32
10. HC Dynamo Pardubice 24 7 4 2 11 59:70 31
11. Aukro Berani Zlín 24 6 5 3 10 55:67 31
12. HC VERVA Litvínov 25 7 4 2 12 53:67 31
13. Piráti Chomutov 24 6 3 6 9 60:70 30
14. HC Dukla Jihlava 24 5 3 3 13 49:68 24

Další program Tipsport extraligy

Neděle 26. listopadu – 26. kolo:
15:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
16:00 HC Dukla Jihlava – HC Olomouc
16:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – Bílí Tygři Liberec
16:30 HC Škoda Plzeň – Aukro Berani Zlín
17:00 HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK
17:00 HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov
18:00 Piráti Chomutov – HC Sparta Praha (ČT sport)

Úterý 28. listopadu – dohrávka 23. kola:
18:00 HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice

Středa 29. listopadu – dohrávka 25. kola:
17:30 Aukro Berani Zlín – Piráti Chomutov

Středa 29. listopadu – předehrávka 27. kola:
18:00 HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec

Středa 29. listopadu – předehrávka 35. kolo:
18:00 Mountfield HK – BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz