Plzeň přivítala posily i Hollwega. Letos budeme silní, věří Straka

Foto: Lucie Kabátová, hcskoda.cz

26. července 2017, 12:21

Adam Bagar

Hokejisté Plzně v úterý zahájili přípravu na ledě. Kouč Martin Straka už měl k dispozici všechny posily včetně Milana Gulaše, Nicka Jonese, Petra Straky či Tomáše Mertla. Po ledě kroužil také uzdravený Ryan Hollweg, naopak chyběli bek David Kvasnička a kapitán Ondřej Kratěna.

Zkušený čtyřicátník zvažoval konec hráčské kariéry, ale nakonec se rozhodl na západě Čech zůstat. Ondřej Kratěna tam obkrouží už sedmou sezonu. Do přípravy se však připojí později, v pondělí podstoupil operaci kolene. A David Kvasnička? Talentovaný obránce si ve Finsku plnil reprezentační povinnosti.

„Posílili jsme. Hráče, které jsme chtěli, tak tady máme. Myslím, že letos budeme silní.“

Jinak trenéři měli k dispozici kompletní kádr včetně sedmi posil. Ze Sparty získali Západočeši střelce Martina Procházku, z Dukly brankáře Miroslava Svobodu a z Energie útočníka Denise Kindla. Kromě toho podepsali čtyři hráče, kteří naposledy působili za hranicemi a dosud se připravovali individuálně.

Z norského Stjernenu indiáni ulovili zadáka Nicka Jonese, ze švédského Färjestadu zkušeného útočníka Milana Gulaše, z ruské KHL exhradeckého kanonýra Tomáše Mertla a z farmářské AHL forvarda Petra Straku, který se do mateřského klubu a zároveň na česká kluziště vrací po dlouhých osmi sezonách.

Vlasák tomuto týmu věří, cílem je jako vždy dostat se do play off

Úkolem nových posil bude nahradit opory z předchozích sezon. Brankář Matěj Machovský se upsal Detroitu, střelec Dominik Kubalík kývl na nabídku Ufy a Jakuba Lva zlákaly Vítkovice. Indiány opustili i Peter Frühauf, Tomáš Hrnka, Jakub Koreis, David Němeček, Tomáš Slovák nebo Tomáš Svoboda.

„Posílili jsme. Hráče, které jsme chtěli, tak tady máme. Myslím, že letos budeme silní. Už se na sezonu těším a myslím, že kluci také. Naším hlavním cílem je jako vždy dostat se do play off,“ hlásí generální manažer Martin Straka. „Tomuto týmu věříme,“ doplňuje sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Uzdravený Ryan Hollweg bude v Plzni bojovat o novou smlouvu

S mužstvem se připravuje také několik juniorů, brankář Marek Mazanec, který se nedávno na další rok upsal Nashvillu, nebo Ryan Hollweg. Americký bijec minulý ročník vynechal kvůli zranění a aktuálně je bez smlouvy. Ale když bude v pořádku, plzeňské vedení s ním plánuje jednat o novém kontraktu.

První přípravné utkání sehraje Plzeň ve čtvrtek 3. srpna doma s Mladou Boleslaví, před svými fanoušky následně vyzve ještě České Budějovice, Chomutov a exotickou reprezentaci Jižní Koreje. Zpestřením přípravy bude na konci srpna turnaj v Německu, kde narazí na švýcarský Kloten a domácí Norimberk.

Širší kádr HC Škoda Plzeň 2017-18

Brankáři:
Alexandr Hylák, Miroslav Svoboda, Lukáš Sochůrek.

Obránci:
Peter Čerešňák, Nick Jones, Petr Kadlec, Lukáš Kaňák, David Kvasnička, Ondřej Leština (Klatovy), Michal Moravčík, Lukáš Pulpán, David Sklenička, Jakub Slavík (Klatovy).

Útočníci:
Milan Gulaš, Ryan Hollweg, Matěj Chalupa, Miroslav Indrák, Denis Kindl, Petr Kodýtek, Filip Kokoška, Jaroslav Kracík, Ondřej Kratěna, Tomáš Mertl, Miroslav Preisinger, Martin Procházka, Roman Přikryl, Marek Rubner, Jan Schleiss, David Stach, Petr Straka, Jakub Vavřička, Tomáš Vracovský.

Příchody do HC Škoda Plzeň

Nick Jones (Stjernen)
Denis Kindl (Karlovy Vary)
Miroslav Svoboda (Jihlava)
Martin Procházka (Sparta Praha)
Milan Gulaš (Färjestad)
Petr Straka (Albany)
Tomáš Mertl (Ufa)

Odchody z HC Škoda Plzeň

Peter Frühauf (Trenčín)
Tomáš Hrnka (Slovan Bratislava)
Jakub Koreis (neznámo)
David Němeček (Mladá Boleslav)
Tomáš Slovák (Chomutov)
Tomáš Svoboda (Kometa Brno)
Matěj Machovský (Detroit)
Dominik Kubalík (Ufa)
Milan Švarc (Prostějov)
Jakub Lev (Vítkovice)

Program přípravných utkání před TELH

03.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav
08.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor České Budějovice
09.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – Jižní Korea
15.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov
17.08. 17:30 Piráti Chomutov – HC Škoda Plzeň
22.08. 17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň
26.08. 17:30 EHC Kloten – HC Škoda Plzeň (Mercedes Benz Rent Cup, Norimberk)
27.08. 16:30 Norimberk Ice Tigers – HC Škoda Plzeň (Mercedes Benz Rent Cup)
31.08. 17:30 HC Slavia Praha – HC Škoda Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz