Plzeň tlačí na rozhodčí, zlobí se ve Vítkovicích. Boleslav vetuje Lacinu

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

10. března 2017, 11:19

Adam Bagar

Po třetích střetnutích předkola Generali play off bylo znovu rušno kolem rozhodčích. Boleslavi se nelíbil výkon hlavního Petra Laciny, jehož se po porážce 1:5 rozhodla vetovat, a Vítkovicím tlak, jenž rozpoutala Plzeň po úvodních dvou zápasech. "Tomuto tlaku potom mohou jednotliví účastníci utkání lehce podlehnout, což se také v případě třetího zápasu série stalo," píše se v oficiálním vyjádření ostravského klubu.

Vítkovickým se po čtvrteční porážce 3:5 nelíbilo hned několik výroků zkušených rozhodčích Jana Hribika a Vladimíra Pešiny. „Neodpískali jednoznačné fauly v neprospěch našeho týmu a podali jsme disciplinární komisi pravidlové podněty k prošetření čtyř sporných momentů,“ zlobí se Ostravané, které nejvíc naštval zákrok Ondřeje Kratěny na Karola Slobodu.

Konflikty? Konečně zápas play off, září Kubalík. Čeká ještě větší peklo »

„Podali jsme podnět disciplinární komisi k prošetření tohoto zákroku. Dle dostupných záběrů i poznatků našich trenérů se jednalo o jednoznačný úder loktem do oblasti hlavy a krku, navíc po odehrání kotouče,“ popisují hosté zákrok, k němuž došlo u mantinelu ve 46. minutě zápasu a zkušená dvojice arbitrů Hribik s Pešinou za něj uložila menší trest za faul loktem.

„Doufáme, že komise bude v této záležitosti postupovat stejně důsledně a se stejnou razancí, s jakou přitoupila k udělení trestů rozhodčím Lacinovi a Čechovi po prvním a druhém utkání série,“ věří Ostravané, kteří upozorňují na tlak, který Plzeň rozpoutala po druhém střetnutí ve Vítkovicích. „Bylo to s cílem vytvořit enormní tlak na sudí před domácími zápasy.“

Sudí poškodili Plzeň. Čech dostal stopku na 4 utkání, Lacina pokutu »

Plzeňští v Ostravě cítili křivdu. V prvním zápase jim sebral dvě minuty ze závěrečného tlaku rozhodčí Lacina, který nesprávně vyloučil Martina Procházku za nafilmovaný pád, ve druhé partii pak sudí Čech nepotrestal evidentní sekeru Karola Slobody na Dominika Kubalíka a domácí z protiútoku skórovali. Lacina dostal pokutu, Čech stopku na čtyři extraligová klání.

„Ale už v prvním utkání série se rozhodčí dopustili čtyř výrazných pochybení v neprospěch vítkovického klubu, čímž mohli výrazně ovlivnit průběh utkání, což ostatně potvrdila sama komise rozhodčích ve svém oficiálním vyhodnocení pondělního zápasu,“ prozrazuje vedení ostravského celku, které pevně doufá, že se další duely odehrají v duchu fair play.

„Pevně věříme, že boje v rámci play off se napříště budou odehrávat výhradně na kluzištích, v duchu fair play a nikoli na stránkách novin nebo televizních obrazovkách s cílem vytvářet tlak na rozhodčí a další účastníky utkání.“ Série pokračuje už v pátek čtvrtým zápasem, jenž je na programu od 18:20. Budou Vítkovice slavit, nebo Plzeň vydře pátou bitvu?

A pokračuje také série Mladé Boleslavi s Chomutovem, v níž Piráti po vítězství 5:1 odvrátili konec sezony. Ani Bruslaři ale nebyli spokojeni s výkony hlavních arbitrů – konkrétně Petra Laciny. „Rozhodli jsme se ho vetovat,“ oznámili na svém webu. Lacina řídil duel společně s Alexandrem Pavlovičem. Bruslařům rozdali osm menších trestů, Pirátům jen pět.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz