Porazit McDavida? Bylo to pěkné, culí se Cienciala. Už vládne bodování

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

30. března 2018, 9:09

Adam Bagar

Že bylo jeho fantastické vystoupení ze sedmé čtvrtfinálové bitvy náhodné? Ale kdepak! Třinecký útočník David Cienciala byl také hlavní hvězdou prvního semifinále s Hradcem Králové, když k hladké výhře 4:1 pomohl dvěma góly! "Je to celé o hlavě a o tom, jak si věříte," září mladík, který za poslední dva zápasy nasbíral neskutečných devět bodů a rázem je v čele bodování celého play off.

Cienciala otevřel skóre už po 118 sekundách hry, kdy jeho pokus po odrazu hradeckého beka Gregorce skončil až za Rybárem. Ve 38. minutě pak zvyšoval na 3:0 pro Oceláře, když po rychlé spolupráci Krajíčka s Kovařčíkem dorazil kotouč do poloprázdné klece. "První gól byl hodně se štěstím, chtěl jsem to dávat o beton na Vláďu Svačinu a jejich hráč to tečoval nohou brankáři mezi betony. A u druhého jsme do toho perfektně šli," popisuje.

Nechybělo mnoho a krátce po své druhé trefě mohl dokonce završit hattrick, ale trefil pouze tyč odkryté hradecké branky. "Tam mi to Tomáš Linhart výborně nahrál, měl jsem před sebou prázdnou bránu, ale bohužel jsem to zazdil," usmívá se třinecký objev, jenž mohl po rekordní sedmibodové jízdě ze sedmého čtvrtfinále s Pardubicemi slavit hned v úvodní semifinálové bitvě s Hradcem Králové také první hattrick v extraligové kariéře.

Mám strašnou radost z týmové chemie, září Polanský

Nestalo se tak, ale to mu rozhodně neubralo na náladě. Vždyť za poslední dvě utkání nasbíral fantastických devět bodů a vyhoupl se už do čela bodování play off. Ale hrdinou se být necítí a po výhře 4:1 chválí celý tým. "Myslím, že jsme to všichni perfektně odmakali a táhli za jeden provaz. Zápas jsme neskutečně sehráli i takticky," pokyvuje dvaadvacetiletý útočník, kterého těší také první venkovní výhra v probíhajících vyřazovacích bojích.

"Série ještě bude strašně těžká. Nesmíme usnout na vavřínech, musíme být dál pokorní."

V Pardubicích to Ocelářům třikrát nevyšlo, ale na úvod semifinále přece jen ukázali, že umějí na východě Čech zvítězit. "Jsme moc rádi, že jsme venku poprvé vyhráli. Ale je to první duel, v pátek to bude určitě jiné a celá série ještě bude strašně těžká. A proto nesmíme usnout na vavřínech, musíme být dál pokorní," velí Cienciala, jenž byl po sedmibodové show vyhlášen americkou stanicí ESPN nejlepším hráčem týdne z celého světa.

Zápas nám nevyšel, musím zabrat, velí Filip Pavlík

"To jsem zaregistroval, ale nevím, co k tomu říct. Abych řekl pravdu, nevnímal jsem to tak, že by se mi něco takového povedlo. Beru to tak, že jdeme zápas od zápasu a chceme hrát co nejhezčí hokej." Mimo jiné v žebříčku televizní stanice předčil takového borce jako je Connor McDavid. "To se nedá vůbec srovnávat, ale bylo to pěkné," culí se centr čtvrté třinecké pětky, v níž nastupuje s Ondřejem Kovařčíkem a Michalem Kovařčíkem.

Hokej v číslech: Proč je Cienciala překvapivý rekordman »

Tahle formace si rozumí, častokrát motala hradecké pětici hlavu. "S bráchama hrajeme strašně dlouho. Hráli jsme spolu už v mládeži, pak ve Frýdku-Místku. Nějaká chemie mezi námi je, skvěle se doplňujeme. Musíme hrát pořád stejně a ještě přidávat," přeje si Cienciala, který na ledě působí velice sebevědomě. "Je to hodně o hlavě. Když dáte gól, tak se cítíte líp. Nebo se povede střídání a je to hned lepší," prozrazuje závěrem.

Sestřih utkání Mountfield HK – HC Oceláři Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz