Poruba hlásí odchody a zkouší jedenáct hráčů včetně Litevce

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Nováček WSM Ligy od úterý trénuje na ledě – už bez dlouholetého tahouna Davida Zachara, který upřednostnil jiné zaměstnání. Zda bude pokračovat v nějakém druholigovém klubu, zatím není známo.

Oproti postupové sezoně nepokračují ani brankář Jan Zavadil (Orlová), Michael Janota (Šumperk), Marek Kaluža (?), Lukáš Popela (Slavia Praha), Jan Fišera (Opava), Michal Hryciow (Vsetín), Marek Haas (Havířov), Tadeáš Jaroš (?), Jakub Gelnar (Orlová) a Vladimír Luka (Sosnovec).

Kdo je nahradí?

Možná, že některý z šesti obránců, kteří jsou v Porubě na zkoušce: Daniel Gazda (loni Zlín), Domantos Cypas (Bad Kissingen, NĚM5), David Stark (jun. Slavia Praha), Marek Karoch (jun. Sparta Praha), Jaroslav Janeba (North Shore, FHL) a David Janiczek (Nový Jičín). Až na Janebu je všem 22 a méně let.

Do očí bije zejména Cypasovo jméno. Dvaadvacetiletý Litevec reprezentoval svoji zemi na dvou šampionátech nižší divize, zkušenosti má i z angažmá ve Švédsku či Severní Ameriky. Minulou sezonu rozdělil – jako správný hokejový cestovatel – mezi kazašský tým Gorňak Rudnyj (9 utkání, 0+1) a regionální německý klub z Bad Kissingenu.

Na testy dorazila i trojice útočníků: Michal Vymazal (loni Šumperk), Michal Dang (jun. Vítkovice) a Lukáš Sladkovský (North Shore, FHL). O místo v sestavě dále zabojují porubští dorostenci Jiří Brodek s Danielem Häringem.

Nejznámnějším jménem z této skupiny je Michal Vymazal. Třiatřicetiletý útočník patřil v uplynulých dvou ročnících k hvězdám východní skupiny 2. ligy. Prvoligoví fanoušci si mohou dlouhovlasého forvarda pamatovat z Prostějova, kde v sezoně 2006/2007 zaujal 31 kanadskými body.

Širší soupiska HC RT TORAX Poruba

Brankáři: Andreas Kubáň, Hynek Kůdela.

Obránci: Ctirad Ovčačík, Filip Dundáček, Daniel Gazda, Oldřich Horák, Domantas Cypas, Jan Dresler, Jan Puškár, David Stark, Marek Slavík, Luboš Adam, Marek Karoch, Jaroslav Janeba.

Útočníci: Jan Hudeček, Jakub Illéš, Jan Káňa, Petr Kanko, Vojtěch Tomi, Václav Jankovský, Tomáš Káňa, Jiří Zdeněk, Marek Rubner, Jiří Brodek, Michal Dang, Marek Smrčka, David Ballner, David Janiczek, Lukáš Finsterle, Lukáš Sladkovský, Daniel Häring, Josef Fojtík, Samuel Ollender, Michal Vymazal.

Michal Vymazal.

Michal Vymazal. | Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz