Potupa, zklamání, bezmoc! Nejhorší, co jsem kdy zažil, smutní Bednář

Foto: Lenka Rybaříková, hc-slavia.cz

17. dubna 2015, 21:10

Václav Jáchim

Celou sezonu se brodili bahnem, trápili se a počítali většinou jen samé porážky. V baráži se hokejisté Slavie chtěli vzepřít mizernému osudu a zachránit, co se dá. Ale nepovedlo se. Bitvu v Chomutově nezvládli, bodík za porážku v prodloužení je málo. Červenobílí se po 21. sezonách mezi elitou loučí, sestup je pro klub mimořádně smutným vysvědčením. Jakmile chomutovský zadák Rýgl napálil kotouč za Furcha, odstartovaly postupové radovánky Pirátů. Slávisté naopak mlčky odkráčeli do kabin. Bylo po všem.

V očích prázdno, občas slzy. Takhle si Pražané baráž nepředstavovali. "Pro mě suverénně nejhorší sezona, co jsem kdy odehrál. To je jednoduchá odpověď," říká tiše Jaroslav Bednář. Ostřílený útočník bojoval s emocemi a frustrací. Během zápasu se přitom zdálo, že by hosté mohli vydolovat poslední naději. Slavia vedla, ve třetí třetině pak vyrovnala náskok domácích.

Duel šel do prodloužení, a kdyby Slavia vyhrála, ještě by existovala určitá šance na záchranu. "Já ale ani nepočítal s tím, kolik potřebujeme. Přijel jsem pro tři body, a to jsme nesplnili! Nějaká spekulace, že budeme mít dva body a pak to necháme na týmech před námi - to já nemám rád. Chtěl jsem urvat tři body, což se nepovedlo. I když to hratelné bylo," hodnotí Bednář. Ohromné drama nakonec patřilo Pirátům, Slavia sestupuje. Poprvé od roku 1994.

"Jsem kovanej slávista a nikdy bych si nepomyslel, že s tímhle týmem spadnu. Zvlášť na konci kariéry. Tohle se opravdu hrozně špatně popisuje."

"Dneska už víme, že jsme prohráli," líčí smutně slávistická opora. "Ono se teď v emocích špatně mluví, nechci říci něco, co by mě zpětně mrzelo. Počkám, až to opadne. Ale každopádně je to něco... Potupa, zklamání. To nejhorší, co v hokeji může být," říká. Tvrdý verdikt sice slávisté poznali v Chomutově, ovšem baráž se podle Bednáře lámala jinde. "Rozhodly ty dva zápasy doma, které jsme nezvládli. S Motorem a Chomutovem. Ale pořád tam nějaká šance byla, měli jsme to ve svých rukách. Bohužel, potvrdila se celá sezona, kdy jsme nedokázali udělat nějakou šňůru povedených utkání," rozebírá.

Bezprostředně po sestupu je Bednář psychicky zdeptaný. "Zažívám něco, co vůbec nebere rozum. Myslím, že mi to teprve dojde. Momentálně je tam hrozné zklamání, ale časem se to v člověku rozleží. A všechno bude ještě horší." Když slyší otázku, jestli se mu nedraly do očí slzy jako některým fanouškům na tribunách, skoro zmlkne: "To možná teprve přijde. Teď cítím obrovskou bezmoc..." Sám si výsledek klubu hodně vyčítá. Nikterak nekličkuje. "Měl bych být lídr, ale neudrželi jsme extraligu. Nedotáhl jsem mužstvo. Takže na mě největší odpovědnost," pálí jasně.

Drastická informace bolí o to víc, že byl útočník s číslem 21 po letech slávistickým kapitánem. "Jo, no jasně, je to tím horší. Jsem kovanej slávista a nikdy bych si nepomyslel, že s tímhle týmem spadnu. Zvlášť na konci kariéry. Tohle se opravdu hrozně špatně popisuje. Nechtěl bych říci žádnej nesmysl, který by mě potom třeba mrzel." Kdo ví, jestli vůbec najde chuť do hokeje. "Já ji měl! Určitě si odpočinu, ještě máme jeden zápas, který bude o ničem. A pak budu přemýšlet co dál." Najde zase chuť pokračovat v kariéře?  "Nevím, nevím. Teď se mi momentálně hlavou honí takové věci, že se dva dny nechci unáhlit," povídá rezignovaně.

Slavia spadla na dno a potvrdila celkově mizerný ročník, který bude v klubové kronice zapsán černým písmem. "Tohle je vyústění celé sezony, její průběh byl hroznej. Nedokázali jsme se zvednout ze dna tabulky, pak v play outu i baráži se to jen potvrdilo. Zkrátka - celá sezona stála za prd. A proto teď nemám chuť pokračovat. Asi díky tomu, že jsem tak starej. Na konci kariéry. Je to hrozné!" uzavírá.

Sestřih utkání Chomutov – Slavia

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz