Potvrzeno, Brno převzal Hadamczik! První posilou Stehlík, Ton dál váhá

Foto: hc-kometa.cz

7. května 2015, 14:43

Adam Bagar

To, o čem se už několik týdnů a měsíců v hokejovém prostředí šuškalo, se nakonec stalo skutečností. Novým trenérem brněnské Komety se po Vladimíru Kýhosovi stává bývalý reprezentační lodivod Alois Hadamczik, jemuž budou vypomáhat Kamil Pokorný a Karel Beran, jenž v klubu působil už v uplynulé sezoně. Vedení Brna to oznámilo na čtvrteční tiskové konferenci, při níž odkrylo také první změny pro novou sezonu 2015-16, v ní bude brněnský dres oblékat i zkušený obránce Richard Stehlík.

Zkušený trenér Alois Hadamczik se tak do elitní tuzemské soutěže vrací po dlouhých pěti sezonách. "Jsem rád, že se nám povedlo přivést zkušeného a ambiciózního trenéra, jenž za svou dosavadní extraligovou kariéru získal sedm medailí v třech různých klubech, měl také úspěchy s reprezentací mužů a umí výborně pracovat s mládeží, což se ukázalo na MS v roce 2005. Věřím, že nás posune dál," říká majitel Libor Zábranský.

Hadamczikovi, který v minulosti skončil na medailových pozicích s Třincem, Vítkovicemi i pražskou Spartou, budou v Brně vypomáhat dosavadní asistent Karel Beran a také Kamil Pokorný, který v posledních letech působil jako hlavní trenér a později sportovní manažer prvoligové Třebíče, s níž brněnský klub úzce spolupracuje. "Jeho výhodou je, že zná dost dobře většinu hráčů z Třebíče. Slibujeme si od něj zkvalitnění spolupráce."

A co říká na své nové působiště sám Alois Hadamczik? "Kometa je kvalitní a perspektivní tým, za dva roky získala dvě medaile, což je samozřejmě hodně zavazující. Jednání ještě probíhala s jedním reprezentačním týmem z Evropy, ale co si budeme povídat, ke Kometě mám velký vztah. Je to tým, který má bohatou historii a také velké jméno. Doma jsem byl pevně rozhodnutý, že půjdu jedině do Komety," přiznává nový brněnský kouč.

Brněnské vedení vzápětí oznámilo i drobné změny v kádru. Poté, co tým opustil zkušený zadák Michal Kempný, v Brně hledali vhodnou náhradu. Na jih Moravy míří z vítkovického celku vytáhlý bek Richard Stehlík. A klub pochopitelně stále láká i veterána Petra Tona, s nímž je v kontaktu. "Mluvili jsme spolu a je to nadále otevřené, nedají se ani vyloučit další příchody či odchody, ať už v brzké době, či v průběhu sezony," líčí Zábranský.

Aktuální sestava HC Kometa Brno pro sezonu 2015-16:

Brankáři: Marek Čiliak, Martin Falter, Daniel Zelenka.

Obránci: Jan Hanzlík, Petr Kuboš, Ondřej Dlapa, Jozef Kováčik, Tomáš Dujsík, Libor Hájek, František Ptáček, Lukáš Vágner, Richard Stehlík.

Útočníci: Jan Hruška, Vojtěch Němec, Leoš Čermák, Hynek Zohorna, Antonín Honejsek, Tomáš Vondráček, Jakub Koreis, Jan Káňa, Martin Dočekal, Vilém Burián, David Ostřížek, Petr Mrázek, Adam Raška, Tadeáš Král, Radim Zohorna, Filip Dvořák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz