Potvrzeno, Jakub Černý se vrací do Litvínova. Vervě se upsal na tři roky

Foto: www.hokej-litvinov.cz

28. června 2016, 15:36

Václav Jáchim

Potvrzeno! Informace, které hokej.cz zmínil v pátek, jsou skutečností - hokejisty Litvínova posílí Jakub Černý (na snímku). Zkušený útočník jednal o návratu do kádru Krušnohorců už loni i v průběhu minulé sezoně, k dohodě došlo letos. Někdejší hokejista TPS Turku míří do černožlutého dresu po dvou letech strávených v běloruském týmu Junosť Minsk. Jak představitelé litvínovského klubu potvrdili na svém webu, Černý se hokejové Vervě upsal na tři roky!

Transfer visel ve vzduchu delší dobu, obě strany jevily zájem. Šlo jen o to, zda dojde k dohodě. "Jakub je zkušený hráč, který v Litvínově vyrostl. Dali jsme mu nabídku a pak jen čekali, zda to klapne. Jestli najdeme určitý kompromis k domluvě," řekl generální manažer klubu Robert Kysela. Po víkendu je jasno, že se tak stalo, Severočeši dnes příchod účastníka MS dvacítek 2007 potvrdili.

Jakub Černý návrat do známých míst kvituje. "Jsem rád, že jsme se domluvili, v kontaktu jsme byli už delší dobu. Z týmu je cítit chuť, tak doufám, že se na sezonu dobře připravíme a dobře jí začneme. Vstup je důležitý, dá se z něj pak odrazit k úspěšnému celkovému výsledku.. Osobně mám také radost, že jsem se vrátil domů a zase mohu hrát na stadiónu, kde jsem vyrostl," uvedl pro klubové stránky Černý.

Útočník, který během sezony 2008-09 sehrál také jeden mezistátní zápas za reprezentaci dospělých, se bude Vervě hodit. Robert Kysela to před uzavřením jednání potvrdil. "Je to pro nás důležitý hráč. Víme, že v Bělorusku odváděl vynikající výkony, jeho hokejová úroveň bude ještě lepší než v době, kdy od nás odcházel. Navíc Kuba má rysy osobnosti, co dokáže strhnout ostatní," zmínil generální manažer.

Obě strany vedly rozhovory už loni, tehdy k domluvě nedošlo. "Naše představy se rozcházely, to je normální. Na Kubu jsme se v žádném případě nezlobili, já osobně ho chápal i tehdy, kdy od nás šel do zahraničí. Také jsem to hrával, vím, že život hokejisty je krátký. Ve čtyřiceti letech skončíte a obrazně řečeno stojíte na ulici s tím, že umíte jenom hokej. Náš zájem o Kubu byl dlouhodobý, ale rozumím tomu, že se on i další kluci chtějí zabezpečit. Je to logické," vysvětluje Kysela.

Černý nechal za zády dva roky v běloruském Minsku. Tamní Junosť patří k nejlepším týmům otevřeného šampionátu Běloruska, pravidelně dodává hráče elitnímu Dynamu do KHL. Během premiérové sezony si nyní devětadvacetiletý rodák z Litvínova vedl náramně, celkem sehrál 65 utkání a zaznamenal 71 bod. Pak měl bilanci o něco slabší, což zapříčinily hlavně zdravotní potíže. "O Jakuba jsme stáli už dřív, i v průběhu minulé sezony. Ale zranil se, nevyšlo to," připustil Kysela. Teď je návrat skutečností. Jakub Černý absolvoval v černo-žlutém dresu celkem osm extraligových sezon. Bilance? 341 utkání, 59 gólů. V létě 2011 odešel do finského Turku, ročník pak ale znovu dokončil doma.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz