Potvrzeno. Matěj Stránský se z organizace Dallasu vydá do Čerepovce

19. června 2017, 15:20

Václav Jáchim

Několik dní se o tom spekulovalo, teď je přesun Matěje Stránského do Kontinentální ligy realitou. Nadějný český útočník ukončil marné čekání na šanci v NHL, z organizace Dallasu míří do ruského Čerepovce. Jak uvádí server allhockey.ru, obě strany se dohodly na dvouleté smlouvě. "Práva na Matěje drželo CSKA Moskva, v jednu chvíli se zdálo, že bychom se mohli domluvit i s moskevským klubem. Nakonec ale Matěj odchází do Severstalu," potvrzuje zástupce hráče Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Stránský strávil za Atlantikem sedm sezon, poctivě bojoval o naději směrem k NHL. V roce 2014 získal na farmě prestižní Calder Cup. "Návrat do Evropy jsme probírali už před rokem, ale Matěj chtěl ještě zabojovat. Nemínil se vzdát svého snu. V posledních dvou sezonách dal 23 a 27 gólů, patřil k nejlepším útočníkům AHL, jenže v prvním týmu Dallasu nedostal ani jeden zápas," konstatuje Spálenka.

Bývalý hokejista Vítkovic a člen mládežnických reprezentačních výběrů se letos rozhodl jinak. "Matěje lákalo vyzkoušet si, jestli má na to, aby hrál NHL. Ovšem v Dallasu se nedočkal, teď už nechtěl jít do rizika, že stráví další rok jen na farmě. Proto jsme řešili jeho přesun do Evropy," připomíná hráčův agent.

Nabídky se objevily z ruské Kontinentální ligy, podle slov Spálenky nebyl Čerepovec první v řadě. "Objevilo se víc variant, jedna i se zmíněným CSKA Moskva. Klub držel hráčova práva, bylo třeba počkat a situaci vyřešit. Zástupci Čerepovce měli v Matěje důvěru, byli trpěliví a dosáhli nakonec dohody," rekapituluje Spálenka.

Matěj Stránský tedy míří východním směrem. Bude hrát v klubu, kde před časem působili třeba Josef Straka, Ondřej Němec, Petr Čáslava, Josef Hrabal, Jakub Štěpánek nebo v minulém ročníku Jakub Kovář s Vojtěchem Polákem. Vedle Stránského přichází do Severstalu rovněž zlínský útočník Petr Holík. "Pro oba bude výhodou, že tam jdou společně. Měli by nastupovat v jedné formaci, což není špatná zpráva ani pro reprezentační trenéry," upozorňuje Spálenka.

Hokejový Čerepovec zahájí společnou přípravu na nový ročník už za několik dní, podle reglementu KHL počátkem července. "Jelikož se ale jednání s CSKA dost protahovala, musíme teď vyřešit další náležitosti. Je možné, že Matěj úplný start společných tréninků nestihne. Je tam nutnost pracovního povolení a víz.. Ale budeme se snažit, aby se k novému týmu připojil co nejdřív," uzavírá Robert Spálenka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz