Potvrzeno: Útočník Jan Stránský končí na Slavii. Stěhuje se do Liberce

Foto: hcbilitygri.cz

26. května 2015, 20:26

Jan Šimek

Bílí Tygři hlásí další novou tvář v kabině! Po příchodech jmenovců Michala Birnera a Řepíka z Finska klub oficiálně odtajnil jméno další posily. Liberecký dres bude nově oblékat útočník Jan Stránský. Ten naposledy nastupoval za pražskou Slavii. První ligu si ale nezahraje, pod Ještědem totiž podepsal tříletou smlouvu.

Pro bývalého mládežnického reprezentanta jde teprve o třetí angažmá v Tipsport extralize. Stránský s hokejem začínal v rodné Plzni, kde si coby sedmnáctiletý odbyl premiéru v nejvyšší soutěži. Následně zamířil na zkušeno do zámoří, ale v QMJHL strávil pouze rok a vrátil se zpátky na západ Čech.

V plzeňském klubu vydržel dvě sezony. Vedle extraligového áčka si v Písku, Chomutově a Berouně vyzkoušel také první ligu. Poslední tři ročníky své kariéry spojil s pražskou Slavií, kde loni odehrál 49 zápasů, ve kterých nasbíral 18 bodů (6+12). Celkově má pětadvacetiletý útočník za sebou 254 extraligových utkání, v nichž získal 62 kanadských bodů (25+37).

„Honza Stránský je mladým hráčem, od kterého očekávám obětavost, práci pro tým a enormní nasazení.  Byť nemusí být tak výrazný v individuálních statistikách, věřím, že bude platným členem našeho kádru a v následujících sezónách může dostávat stále větší prostor na ledě,“ uvedl pro klubový web na adresu nové posily liberecký sportovní manažer a hlavní trenér Filip Pešán.

Liberec po sezoně opustil relativně vysoký počet hráčů v čele s ofenzivní hvězdou Tomášem Filippim. První posily dorazily z Finska, když klub dotáhl do zdárného konce příchod Michalů Birnera a Řepíka. Teď Bílí Tygři oficiálně potvrdili podpis tříletého kontraktu s Janem Stránským.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz