Před NHL dá Ďaloga přednost Rusku, ze Sparty jde do Kazaně

Foto: hcsparta.cz

6. května 2015, 13:40

Václav Jáchim

Nejlepší bruslař Tipsport extraligy zvedá kotvy. Slovenský obránce Marek Ďaloga, který momentálně válí na světovém šampionátu, odchází z pražské Sparty do ruské Kazaně. Představitelé AK Bars dnes potvrdili, že s Ďalogou uzavřeli dvouletý kontrakt. "Pro Marka je to nový výzva. Projevil o něj zájem špičkový klub KHL," řekl hokej.cz zástupce hráče Michal Leimberger ze společnosti Global Management Group.

Ďaloga byl na trhu žádaným zbožím. A to i loni. tehdy se vydal z Pardubic do pražského Lva, následně zamířil do kádru Sparty. Slovenského zadáka před rokem kontaktoval Dallas, skaut Jiří Hrdina o slovenského beka stál. Ovšem Ďaloga nakonec zůstal v České republice.

Teď se situace částečně opakovala. "Marka celou sezonu sledovali skautu klubů NHL, jeho schopnosti znají," říká Leimberger. Hráč se ovšem rozhodl pro KHL, odkud se přední kluby vyptávaly už dřív. "Zájem měla především Kazaň, když pak všechno přerostlo v konkrétní nabídku, Marek si vzal určitý prostor na rozmyšlenou. A pak souhlasil," popisuje Leimberger.

Ďaloga měl sice platný kontrakt se Spartou, ovšem ve smlouvě byl zakotven bod o možném odchodu do ruské Kontinentální ligy. A za jakých podmínek. Kdyby se slovenský reprezentant vydal do NHL, upravovala by jeho stěhování za Atlantik smlouva mezi slavnou ligou a Českým svazem ledního hokeje. Na tuhle variantu ovšem nedošlo.

Výtečný bruslař, který si ve 48 utkáních základní části extraligy připsal 24 bodů, posílí finalistu Gagarinova poháru, kde končil sezonu útočník Petr Vrána. Jak klub potvrdil, Ďalogu si pojistil na dva roky. Účastník posledních tří světových šampionátů se zapojí do přípravy v červenci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz