Předtím chyběla bojovnost. Tentokrát jsme se rvali, říká Ovčačík

Foto: bkboleslav.cz

19. ledna 2015, 10:00

hokej.cz

Za pět minut dvanáct, možná dokonce v hodině dvanácté. Tak pozdě boleslavští hokejisté vyhráli důležitý zápas s Libercem a připsali si do tabulky veledůležité tři body, které je pořád reálně drží ve hře v boji o vyšší příčky. V rámci 39. kola se totiž tříbodově „chytli“ i Karlovy Vary se Zlínem, nejbližší souputníci Bruslařů, a Středočeši tak s nimi mohli ztratit krok. Takhle si mohou na chvíli vydechnout. Minimálně do pátku, kdy doma nastoupí právě proti celku PSG.

Oproti minulým utkáním Mladé Boleslavi přišla jedna změna, která se zřejmě ukázala být klíčovou – první třetina zůstala bezbranková. „Podařil se nám vstup do zápasu. V Ostravě jsme dostali v první třetině hned dva góly a s tím se pak těžko hraje. Tentokrát to ale bylo jiné. Takovou tu krizovou dobu jsme přestáli a pak šli dokonce do vedení,“ pochvaluje si obránce Bruslařského klubu Ctirad Ovčačík.

„Ve venkovních zápasech nám podle mého názoru chybí takový „hlad“ po vítězství, který jsme v úvodu sezony měli. Zpočátku jsme venku nějaké duely urvali, ale mohlo to být také tím, že nás někteří soupeři podcenili. Přeci jen jsme loni hráli 1. ligu. Poté se nám onen „hlad“ vytratil. Nebo nás možná prostě přestali podceňovat,“ uvažuje Ovčačík nahlas. „Teď už cítíme na tým velký tlak doma i venku, takže se snažíme bodovat, jak jen to jde, a nekoukat se na to, kde to je.“

Rozdíl byl podle třicetiletého beka rozdíl také v nasazení týmu. „V minulých zápasech nám chyběla bojovnost,“ přiznává otevřeně. „Tentokrát jsme však bojovali slušně. I to byl tedy jeden z faktorů nedělního úspěchu,“ dodává a hned navazuje: „Doufám, že do dalších zápasů půjdeme se zvednutým sebevědomím. Od toho, co jsme hráli proti Liberci, se budeme chtít odpíchnout,“ naznačuje.

Zápas podobných parametrů čeká svěřence trenérů Výborného a Jelínka hned tento pátek. Doma přivítají Zlín. „Duel se Zlínem bude podobný jako ten s Bílými Tygry. Ševci se vyhrabali z nejhoršího a budou se snažit probojovat do předkola. My ale chceme vlastně totéž,“ naznačuje, že oba radost mít určitě nebudou.

Bruslařům přitom ve 39. kole „teklo do bot“, neboť zvítězili i jejich nejbližší tabulkoví rivalové. „Při zápase jsme nevěděli, že Karlovy Vary vyhrály, a že bychom na ně v případě prohry ztráceli už pět bodů. Soustředili jsme se hlavně na výhru. Tabulku samozřejmě sledujeme. Víme, že každé zaváhání znamená odstup v tabulce,“ uzavírá.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz