Překvapení: Kladno znovu porazilo Motor! Energie se přiblížila baráži

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Tohle se nečekalo: Kladno znovu vyhrálo v Českých Budějovicích a v semifinále WSM Ligy vede 2:0. Baráži se přiblížily také Karlovy Vary, které si hladce poradily se Slavií. Třetí, respektive čtvrté semifinálové zápasy se hrají v sobotu a v neděli.

Kladno v Budějovicích znovu vyhrálo

Kladno vykročilo za postupem do baráže – v Českých Budějovicích zase zvítězilo a do Kladna poveze vedení v sérii 2:0!

Motor se ujal vedení, sotva co Jaromír Jágr po čtyřech vteřinách slezl z ledu – v čase 0:18 skóroval Miloslav Čermák. Jenže první vyhrání, z kapsy vyhání. České Budějovice výhodu první branky nevyužily a těsně před koncem první třetiny inkasovaly: trefil se mladík Daniel Kružík.

Zatímco v prostřední části se skóre nezměnilo, další dějství přineslo drama s několika zápletkami. Motor se dostal do opětovného vedení, a když se zdálo, že sérii vyrovná, přišel další zvrat. Devětadevadesát vteřin před sirénou poslal utkání do prodloužení Linus Svedlund. V nastaveném čase pak šokoval Budvar arénu přesilovkovým a hlavně vítězným gólem Jan Kloz.

Motor s několika hvězdami v sestavě tak musí na Kladně minimálně jednou vyhrát, jinak mu velmi brzy skončí sezona.

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – RYTÍŘI KLADNO 2:3 po prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Čermák (Nedorost), 46. Čáp – 19. Kružík (Redlich, T. Kaut), 59. Svedlund (Zikmund, Machač), 64. Kloz (Tůma, Hořava).
Rozhodčí: Dědek, Obadal – Lukš, Gančařčík.
Vyloučení: 10:10, navíc Kučný, F. Novák a Kutlák (všichni ČB) osobní tresty.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 33:22.
Diváci: 6421 (vyprodáno).
Stav série: 0:2.
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Kutlák, F. Novák, Fillman, Kučný, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – Bárta, Rob, Jonák – Dostálek, Mikyska, Heřman – Nejezchleb, Galamboš, Květoň. Trenér: Jelínek.
Rytíři Kladno: Cikánek – Zelingr, Štich, Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – M. Hořava, Machač, Zikmund – Strnad, Přikryl, Pekr – Jágr. Trenér: Hořava.

Favorit tentokrát vyhrál bez komplikací

Teď už se drama nekonalo – Karlovy Vary ve druhém zápase potvrdily roli favorita a o svém vítězství nad Slavií fakticky rozhodly během prvních dvou třetin. 

Pražané, kteří úterní zápas ztratili až v prodloužení, nicméně dlouho drželi vyrovnaný stav. Jenže v čase 19:15, těsně před odchodem do kabin, využil karlovarskou přesilovku nedávný olympionik Matic Podlipnik. A pak přišla pro Slavii nešťastná pasáž – v rozmezí 28. a 32. minuty dovolila Energii další dva góly a prohrávala už 0:3. S tímto stavem ve zbytku zápasu nic neudělala, a postup do baráže se jí tak vzdaluje. 

Mimochodem: jednu ze čtyř branek Západočechů dal rychlobruslař Jakub Flek, který v play off skóroval už posedmé! Třetí nulu v play off a už desátou v sezoně pak udržel Filip Novotný.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC SLAVIA PRAHA 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Podlipnik (Kovačević, Stloukal), 28. Beránek (Skuhravý), 32. Flek (Podlipnik, Plutnar), 54. Beránek (Gríger, Skuhravý).
Rozhodčí: Petružálek, Sýkora – Kokrment, Šimán.
Vyloučení: 2:8, navíc Flek (KV) 10 minut.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 42:29.
Diváci: 3705.
Stav série: 2:0.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Tomeček, Kovačević, Bernáth – Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Gríger, Skuhravý, Gorčík – Beránek, Tuominen, Vrdlovec. Trenér: Pešout.
HC Slavia Praha: Frodl – Barák, Pohl, Drtina, Novák, Kasík, Holý – Račuk, Šagát, Kadlec – Jankovský, Šafránek, Krejčík – Šmerha, Nedvídek, Z. Doležal – J. Doležal, Kubica, Ondráček. Trenér: Razým.

Další program semifinále play off WSM Ligy

Sobota 17. března – 3. zápasy:
14:30 HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary
16:00 Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice

Neděle 18. března – 4. zápasy:
16:00 Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary

Úterý 20. března – případné 5. zápasy:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno

Čtvrtek 22. března – případné 6. zápasy:
18:00 HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary
18:00 Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 24. března – případné 7. zápasy:
17:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz