Přestupová bomba! Ikonu Pardubic Koukala získal sousední Hradec

Foto: Petr Kraus, Hokejové foto - Petr Kraus

1. května 2017, 9:03

Marek Hedbávný

S Dynamem byl u tří extraligových titulů, v příští sezoně ale bude Petr Koukal nastupovat v dresu největšího rivala – hradeckého Mountfieldu. V klubu podepsal tříletou smlouvu.

Čtyřiatřicetiletý útočník přichází do Hradce Králové po pěti sezonách v KHL. Letos působil v Jekatěrinburgu – v 56 zápasech získal 24 bodů (12+12).

„Špičkového centra jsme hledali prakticky poslední dvě sezony. V loňském roce jsme tuto mezeru zacelili Andrisem Džerinšem a letos jsme chtěli tuto pozici ještě více zkvalitnit. Sázíme na to, že Petr je výborný centr s obrovskými zkušenostmi a pevně věřím, že bude i dalším lídrem do kabiny. I když byl o Petra velký zájem v extralize, vážím si toho, že svoje jméno spoji na další tři sezony s naším klubem,“ cituje generálního manažera Aleše Kmoníčka klubový web.

Hradec Králové získal i obránce Filipa Pavlíka, Mislava Rosandiče, Dominika Graňáka a útočníky Tomáše Ziga s Lukáše Cingelem (viz zde).

„Petr je výborný centr s obrovskými zkušenostmi a pevně věřím, že bude i dalším lídrem do kabiny."

Fanouškům úhlavního hradeckého rivala – Pardubic – se asi tato zpráva nečte lehce. Koukal totiž patřil k ikonám tamějšího klubu a několik sezon byl jeho kapitánem. Úspěchů dosáhl i s národním týmem: před sedmi lety pomohl k senzační zlaté medaili na mistrovství světa. 

Do Pardubic přišel ještě jako mládežník ze Žďáru nad Sázavou. Postupně se propracoval v jednu z opor a dodnes se vzpomíná na kouzla jeho formace s křídly Petrem Průchou a Janem Kolářem.

V letech 2005, 2010 a 2012 se stal s Pardubicemi mistrem republiky. Po posledním titulu odešel do KHL, kde hrál postupně za Nižněkamsk, Helsinki a poslední dvě sezony v Jekatěrinburgu.

Nyní se vrací do Čech.

Ne do Pardubic, ale o pár kilometrů severněji.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz