Příště to tam může napadat jiné formaci, říká tříbodový Ondřej Kaše

Foto: piratichomutov.cz

10. března 2015, 12:45

Libor Kult

Před zápasem byli vedeni jako útok číslo čtyři, jenže trojice Ondřej Kaše – David Kämpf - Martin Šagát byla v první semifinále chomutovských Pirátů s jihlavskou Duklou vidět nejvíc. Každý ze zmíněných chomutovských hráčů skóroval, ten nejmladší navíc přidal dvě asistence. Stále ještě devatenáctiletý Ondřej Kaše však po zápase odmítal jakékoliv speciální zásluhy. Z jeho první reakce bylo patrné, jak moc jej těší výhra a výkon mužstva. „Podali velmi dobrý výkon všichni jako tým. Teď jsme k výhře přispěli my, jindy to tam zase napadá jiné formaci,“ konstatoval pravý křídelník na adresu představení své ofenzivní vozby.

Piráti zvítězili, ale stejně jako v prvním čtvrtfinále s ústeckým Slovanem i při vstupu do semifinálové série inkasovali jako první. „Myslím si, že nebylo znát, že Jihlava dala první gól a vedla, protože jsme rychle vyrovnali,“ pravil Ondřej Kaše.

Útočník draftovaný loni Anaheimem však nebral celkem pohotovou odpověď na vedoucí gól Dukly jako jediný klíčový okamžik prvního semifinále. „Důležité bylo, že jsme ještě do přestávky přidali druhý gól, po pauze jsme ubránili oslabení ve třech i další přesilovky Jihlavy a přidali jsme další góly,“ ohlížel se nyní už bývalý mládežnický reprezentant za bitvou plnou vyloučených.

"Jihlava hrála hodně fyzicky, což jsme věděli a dobře jsme se na to připravili v hlavách i takticky."

Vždyť rozhodčí rozdali celkem 29 dvouminutových trestů – patnáct na chomutovské a čtrnáct na jihlavské straně. Druhá polovina duelu tak byla rozkouskována poměrně častými diskuzemi se sudími. „Každý z nás byl připravený, že může nastat, že se nebude hrát tolik v pěti. Mám pocit, že jsme to zvládli dobře,“ uvedl Ondřej Kaše.

Ten se následně zamyslel nad herním stylem semifinálového protivníka. „Jihlava hrála hodně fyzicky, což jsme věděli a dobře jsme se na tuhle skutečnost připravili v hlavách i takticky. Řekl bych, že zápas se nám povedl na sto procent,“ opakoval znovu.

Svěřenci Břetislava Kopřivy s Alešem Totter vykročili do soubojů o postup do extraligové baráže úspěšně, ale jistě nebudou chtít opakovat vývoj čtvrtfinálové série, kdy druhé domácí střetnutí prohráli. „Nevnímám to vyloženě jako varování,“ přemítal Ondřej Kaše. „Sérii jsme vyhráli 4:2, což je nejpodstatnější. Domnívám se, že do každého zápasu jsme zatím dali sto procent, což platí i o prvním semifinále,“ doplnil.

Asistent jihlavského trenéra František Zeman v pozápasovém hodnocení mimo jiné řekl, že jeho týmu chyběly pohyb a agresivita. Dá se tedy očekávat, že tyto atributy se u Dukly ve druhém semifinále objeví v hojnější míře. „Uvidíme, co řeknou hráčům trenéři. My musíme hrát stejný hokej jako v prvním utkání,“ uzavřel Ondřej Kaše hodnocení vstupního duelu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz