Proč Berani doma padli? Půlku zápasu jsme šlapali vodu, přiznává Ondráček

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

20. září 2018, 21:30

Michal Sedláček

Poprvé od play-off 2014 vyhrál Hradec Králové na ledě Zlína v základní hrací době, na zimním stadionu Luďka Čajky zvítězil v předehrávce 3. kola 2:1. Naopak ševci padli po zápase v Litvínově podruhé za sebou a v tabulce jim po třech kolech zůstávají tři body.

Oproti minulému domácímu utkání předvedli Berani úplně jiný výkon a na soupeře v prvních dvou třetinách ztráceli. „První půlku zápasu jsme šlapali vodu. Nejeli nám nohy a soupeř měl lepší pohyb. Tahal nás v obraném pásmu jeden na jednoho, což bylo to, co jsme nechtěli. Ztratili jsme hodně sil. Ve druhé třetině se to podle mě trochu zlepšilo, ale nepomohli jsme si přesilovkami, netrefili jsme bránu. Neměli žádné dorážky, ani nic podobného, takže to bohužel rozhodlo. V přesilovce gól dát musíme a my jsme to prostě nezvládli,” stěžoval si po utkání zlínský Jiří Ondráček.

Hradec si během utkání vypracoval několik šancí, ale Zlínské držel nad vodou Jakub Sedláček. „Sedlo zachytal a držel nás celý zápas ve hře o body. My jsme mohli na dva góly uhrát bod, nebo dva, ale nezvládli jsme to,” mrzelo zlínského útočníka. Zlínu navíc stále chybí dlouhodobě zraněný Zdeněk Okál. K němu se před začátkem sezony připojil také Antonín Honejsek.

Pro Berany je to velká ztráta dvou klíčových hráčů. „Na to se ale nemůžeme dívat. Tak to někdy je. Někdo se zraní, přijdou tam jiní hráči a my to musíme vzít na sebe. Nemůžeme čekat, že se vrátí a že nás spasí. O tom to není. My jsme mančaft všichni a musíme podle toho hrát. Je jedno jestli dá góly čtvrtá lajna, nebo první,” upozorňuje Ondráček.

Aby toho nebylo málo tak domácí přišli během utkání i o Davida Noska, jenž nedohrál kvůli zranění zad. Vážnost jeho zranění je však neznámá. Domácí tak bojovali ke konci utkání už bez svého klíčového beka. Po snížení na 1:2 zásluhou Fořta Zlín ještě ožil a sahal po bodu.

„Absence Okála a Honejska? Někdo se zraní, přijdou tam jiní hráči a my to musíme vzít na sebe. Nemůžeme čekat, že se vrátí a že nás spasí."

„Ve třetí třetině jsme měli tlak a nahazovali jsme puky. Trošku jsme změnili rotace, ale oni hráli perfektně silově. Mají silné a technické beky, bylo vidět, že si věří. Házeli puky pomalu naslepo na střed do jízdy útočníkům. V týmu mají zkušené hráče, takže pak už si to pohlídali,” krčí rameni třicetiletý útočník.

Šanci na nápravu budou mít Berani v neděli proti Karlovým Varům. „Jsou sice nováček, ale na to už bych vůbec nehleděl. Loni tady přijela Jihlava a porazila nás úplně v klidu. Takže já bych vůbec neviděl nic v tom, že jsou nováčkem. My můžeme porazit každého a stejně tak můžeme prohrát s každým, když nepředvedeme zodpovědný výkon."

Ondráček tuší, že Energie bude doma kousat. „Vary mají perfektní mančaft, ale pokud chceme hrát play off, musíme tam vyhrát, nebo bodovat. Jedeme tam s pokorou, ale musíme chtít vyhrávat a to musí jít z toho týmu vidět. Když tam odevzdáme všechno a nevyjde to, tak si můžeme říct, že jsme tam nechali vše, ale soupeř byl lepší. Nesmí to ale být tak, že nás přejedou,” uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz