Prohrávat doma 0:6 bylo hrozné, přiznává Roman. Chválí Hradec

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

11. ledna 2017, 11:41

Adam Bagar

Tenhle zápas si za rámeček rozhodně nedají, hokejisté Vítkovic nenavázali na jednoznačný triumf nad Pardubicemi a dalšímu východočeskému sokovi se už sklonili. Hradci Králové podlehli 3:6, když krátce po polovině utkání ztráceli už šest branek a byli zralí na ručník. "Absolutně jsme nechytli začátek, proti tak silnému a rozjetému soupeři se to pak těžko otáčí," přiznává útočník Ondřej Roman.

Vítkovice potopil katastrofální začátek, kdy se ještě pořádně nerozkoukali a ztráceli dva góly. Kouč Petr na to reagoval změnou gólmanů. Patrika Bartošáka, který si ani nestačil sáhnout na puk, nahradil Daniel Dolejš. Ale ani on neměl potřebné štěstí. Po deseti minutách bylo takřka hotovo, domácí prohrávali 0:4. "Takto nemůžeme začít, obzvláště proti tak rozjetému Hradci," kroutí hlavou domácí útočník Ondřej Roman.

"Vůbec nám nešly nohy. Oni naopak lítali, byli všude dřív, přečíslovali nás a z toho pak stříleli branky. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo. Byla to naše nezodpovědnost." Naposledy sice Ostravané přehráli trápící se Pardubice, ale předtím doma podlehli Plzni a rovněž litovali dost nepovedeného vstupu do zápasu. "Nevím, čím to je. Většinou jsme v této sezoně měli dobré začátky. Musíme najít nějakou příčinu," velí.

Střelec Kukumberg: Hattrick? V mém věku už se do NHL nechystám »

Vítkovičtí po prvním dějství ztráceli čtyři góly a věřili, že ještě duel aspoň zdramatizují. Někdy stačí jedna náhodná branka a obraz hry se úplně změní. Jenže tady to neplatilo. "Chtěli jsme, ať ta jejich kanonáda přestane, dáme jednu, dvě branky a dostaneme se zpátky do zápasu. Ale pátý gól nás srazil." Zanedlouho dokonce na světelné kostce svítilo děsivé skóre 0:6. "To bylo hrozné," přiznává sedmadvacetiletý útočník.

Mountfield v Ostravě potvrdil, že vítězství nad Libercem a Třincem rozhodně nebyla náhodná a slavil už popáté za sebou. "Hráli opravdu dobře, skvěle bruslili a půlku utkání nás do ničeho nepustili. Řekl bych jeden z nejlepších týmů, který tady v letošním ročníku hrál," hlásí Roman. "Ale my to známe, že když jsme přijeli domů ze Spengler Cupu, tak jsme udělali šňůru výher. Asi to je tím vzduchem," dodává s úsměvem.

Hradec šesti góly smetl Vítkovice a je pátý. Zlín zdolal Hanáky »

Vítkovické hokejisty mohla těšit aspoň závěrečná třetina, Mountfield ale za stavu 0:6 výrazně polevil. "Odrazili jsme se až na konci druhé části dvěma góly, o které se postarala třetí a čtvrtá pětka. Poslední dějství už bylo z naší strany docela dobré. Ale proti tak kvalitnímu a zkušenému soupeři už bylo pozdě na nějaký obrat," uvědomuje si Ondřej Roman po prohře 3:6. "Hlavně se z toho musíme poučit," zdůrazňuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz