Provokace a bitky k play off patří, ví David Šťastný. Seřezal Nedbálka

Foto: Martin Krba, hc-vsetin.cz

29. března 2015, 14:00

Adam Bagar

Vždycky se zdá, že lepší to snad být ani nemůže, ale potom přijde další bitva, která přinese ještě o kus atraktivnější představení. Finálová série mezi Přerovem a Vsetínem zkrátka baví. Čtvrtý duel sledovalo na slavném Lapači fantastických 4398 fanoušků. A ti kromě domácího triumfu, kterým si Valaši vynutili rozhodující páté utkání, viděli i množství emotivních momentů a navrch pěstní souboj, v němž si velice aktivně počínal Zubr David Šťastný. "Chtěl jsem ukázat, že jim doma nedáme nic zadarmo," hlásí.

Vstup do utkání si ale přerovští hokejisté za rámeček rozhodně nedají, všude byli o krůček později a po pěti minutách už nabrali dvoubrankové manko. "Chtěli jsme na soupeře vletět a místo toho jsme dostali dva rychlé góly. S tím už se pak hodně těžko hraje." Zubři si pak vytvářeli šance, ale trefovali tyče, nebo ztroskotávali na skvělém Hromadovi. "Po kontaktní brance to vypadalo dobře," myslí si David Šťastný.

"Měli jsme dost šancí na to, abychom srovnali, nebo dokonce obrátili výsledek. Vždyť také já jsem netrefil prázdnou branku. Chybělo nám možná i trošku štěstí," pokračuje přerovský útočník, který si sérii náramně užívá. "Pro fanoušky to musí být super, je to takové derby a nikdo doma nechce prohrát. Fanoušci oba týmy ženou, sérii tak provází skvělá atmosféra." Ta byla vidět také v sobotu na vsetínském Lapači.

"Bylo to trošku vyhrocené, ale to k finále play off patří. Šli jsme po sobě a hrálo se na krev."

Do slavného hokejového stánku zavítalo oficiálně 4398 fanoušků, ti sledovali domácí jízdu za druhým bodem v sérii a také značně nervózní závěr. "Bylo to trošku vyhrocené, ale to k finále play off patří. Šli jsme po sobě, hrálo se na krev," přiznává přerovský David Šťastný, který se přibližně dvě minuty před závěrečnou sirénou pustil do Michala Nedbálka. Ten už měl na kontě jeden vyšší trest, a tak se spíš krotil.

"Provokuje nás celou sérii, pořád nám nadává a přitom je podělaný jít do bitky. Spoluhráči dal zbaběle krosček zezadu, proto bitka vznikla," prozrazuje Šťastný, který si počínal jako velmi zkušený boxer. "S boxem sice zkušenosti mám, ale na ledě to byla teprve má druhá pořádná bitka. Jinak se moc neperu a jsem spíše klidný člověk," pokračuje šikovný střelec. Tentokrát ale divákům ukázal své boxerské umění.

"Moc se neperu a jsem spíš klidný člověk, na ledě to byla teprve má druhá pořádná bitka."

"Vyhrál jsem. Chtěl jsem soupeři hlavně ukázat, že to bude u nás doma boj a nedáme jim nic zadarmo," říká odhodlaně David Šťastný. Provokace či šarvátky zkrátka k play off patří a fanoušci je vyhledávají. "Člověk se snaží toho druhého vyprovokovat. Každá přesilovka je dobrá. Je to finále, hraje se o všechno, takové věci nesmějí chybět," culí se před pátou bitvou, která v pondělí určí vítěze skupiny Východ.

"Uspěje ten, kdo bude více připraven a kdo bude mít více štěstí," hlásí Šťastný. Důležitým faktorem bude také zdravotní stav brankáře Petra Hromady, jenž po souboji na brankovišti musel ze čtvrtého utkání s bolestivou grimasou odstoupit. A to by byla pro Vsetín opravdu obrovská ztráta. "Přeji mu, ať se uzdraví a rozhodující zápas si zachytá. Vsetín porazíme i s Petrem Hromadou v brance," směje se na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz