Průvan ve Vítkovicích: Končí beci, Burger, Strapáč, Káňa nebo Kantor

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

5. května 2016, 12:34

Adam Bagar

Krátce po změnách ve vedení klubu oznámily Vítkovice také první posily hráčského kádru pro následující ročník 2016-17, na sever Moravy se po roční pauze vrátil ofenzivní tahoun Ondřej Roman, defenzivní řady vyztužil slovenský obránce Ivan Baranka. Nyní ostravský klub oznámil jména hráčů, kteří naopak končí. Je jich devět, po patnácti letech se mimo jiné loučí i veterán Jiří Burger, který se vrací do mateřského Kladna.

Bývalý vítkovický kapitán odehrál v dresu tamního týmu úctyhodných 864 střetnutí, v nichž zapsal 664 bodů za 259 branek a 405 nahrávek. Po patnácti letech nepřetržitého hájení dresu Vítkovic se však rozhodl pro návrat do mateřského Kladna. „Ale plánujeme s ním na podzim důstojné rozloučení. Termín slavnostní rozlučky pak bude upřesněn v závislosti na programu Tipsport extraligy, WSM Ligy a vytížení Jiřího Burgra,“ píše se na klubovém webu.

Nový vítr pro Vítkovice: z KHL se vrací Roman, kádr posílí i Baranka »

Hráčské odchody se dotkly především zadních řad. Smlouvy vypršely Janu Štenclovi, Peteru Čerešňákovi a Tomáši Pastorovi. Zatímco slovenský obránce odchází do Plzně, po opavském odchovanci sáhla Kometa a důrazného dlouhána pak ulovila Boleslav. Právě do bruslařského klubu míří také David Štich a na hostování do Chomutova byl navrch uvolněn zkušený zadák Tomáš Kudělka. A změny přijdou rovněž v ofenzivních řadách nebo na brankovišti.

Petr manažerem Vítkovic: Je to sen, ale i závazek. Nastartuje novou éru? »

Vítkovický kádr opustili kromě Jiřího Burgra ještě útočníci Petr Strapáč s Janem Káňou. Po roce pak z Ostravy dle předpokladů odchází brankář Pavel Kantor. Jedenáctý tým letošního pořadí Tipsport extraligy dál buduje kádr na novou sezonu, detailnější informace o příchodech posil pak přinese v průběhu příštího týdne. Zlín však na svém webu odkryl, že jednou z posil Vítkovic bude dvaadvacetiletý Patrik Urbanec, jenž v extralize sehrál už 165 utkání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz