Pucher odmítl, Šimíčkovi pomůže Jakeš. K Orlům míří i Pirát Tejnor

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

22. června 2017, 11:51

Adam Bagar

Znojemské vedení hlásí další novinky před startem následující sezony 2017-18. Obranné řady Orlů vyztuží mladík Dominik Tejnor, který míří do mezinárodní EBEL na hostování z Chomutova. A Moravané už znají také jméno nového asistenta trenéra, Romanu Šimíčkovi bude vypomáhat Tomáš Jakeš. Klub o tom informoval na svém webu.

"Rozhodli jsme se pro místního trenéra, který to u nás zná a zažil tu dobré období své bohaté kariéry. Podobně jako chceme sázet na mladé hráče, kterým dáme příležitost, tak i v případě trenérů si chceme postupně vychovat vlastní trenérskou školu," hlásí sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Senzace pro Šuláka! Žolík ze Znojma vybojoval NHL, upsal se Detroitu »

Vedení klubu po usilovném hledání vsadilo na známé jméno. Tomáš Jakeš znojemské prostředí dobře zná, působil tam už jako hráč v letech 1999 až 2002. Trojnásobný vsetínský mistr dřív hrál v Německu, Slovensku, Norsku a Polsku, naposledy působil v Moravských Budějovicích jako hráč i trenér.

„Nutno říct, že tento post jsme po uplynulé sezoně nabídli také Peteru Pucherovi, ten se však rozhodl, že chce ještě aktivně hrát, a proto nabídku odmítl,“ vysvětluje Dočekal. Legendární útočník odehrál ve Znojmě čtrnáct sezon, jeho kariéra bude pokračovat ve druhé lize, kde se dohodl s Žihadly.

Znojmo sází na dravé mladí. Do EBEL míří Raška, Račuk nebo Matuš »

Kromě Jakeše přichází k Orlům formou hostování také bek Dominik Tejnor, který od sezony 2011-12 působil v Chomutově. V extralize však nastoupil jen k 31 utkáním a převážně hrál za prvoligovou Kadaň. Vytáhlý juniorský mistr z roku 2014 zapsal ve druhé nejvyšší soutěži 20 bodů při 119 startech.

Pro Orly to je už třináctá akvizice před startem nové sezony. Už dřív přivedli brankáře Tomáše Halásze a Jana Pecheka, obránce Rostislava Šnajnara, Pavla Skrbka, Josefa Zajíce, Tomáše Hanouska, Jana Pohla či útočníky Erika Němce, Marka Račuka, Adama Rašku, Radima Matuše a Tomáše Gumana.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz