Půlpánové zářili v Sokolově, Tábor řádil. Vsetín zvládl derby

Foto: hc-vsetin.cz

28. ledna 2017, 22:08

Tomáš Nejedlo

Další pořádná porce zápasů čekala na druholigové aktéry v závěru měsíce ledna. Sobotní duely skupiny Západ nabídly vesměs výhry hostujících týmů. Prapor domácích udržel nad vodou jen Klášterec, který zdolal Řisuty. Venku uspěla vedoucí Kobra nebo také Trutnov, v jeho dresu v Sokolově řádili bratři – Aleš a Tomáš Půlpánové.

e skupině Střed rovněž vedoucí Havlíčkův Brod vyhrál na venkovním ledě, v Kolíně dospěl k výhře 4:2. Tábor pak rozsekal devíti góly českobudějovický David Servis. Na Východě si pak do Brna sjela pro body Opava, doma pak vyhrál Hodonín a Vsetín, jenž uspěl ve valašském derby proti Bobrům.

Tři druholigové zápasy měly speciální nádech. Celky Děčín s Jabloncem si to v západní skupině rozdaly v benefičních dresech na podporu projektu Legenda pomáhá, ve skupině střed to byl duel Písku s Moravskými Budějovicemi a na východě valašské derby Vsetína s Valašským Meziříčím. Všechny tyco celky oblékly speciální dresy, které následně zamíří do dražby.

SKUPINA ZÁPAD

Klášterec úspěšně otáčel duel s Řisuty

Po první třetině prohrávali s Buldoky o gól po trefě hostujícího Bílka. Od druhé třetiny však hokejisté Klášterce nad Ohří našli recept na překonání Ilašenka v brance hostí. Ještě do druhé sirény už žlutomodří vedli o dvě branky a v poklidu kráčeli k vítězství. To nakonec upravili ke konečné podobě – 4:2.

HC Klášterec nad Ohří – HC Řisuty 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Cestr (Hrdlička, Zdeněk), 30. Macháček (J. Charousek, Toušek), 38. Vrtek (Hrdlička, Zdeněk), 46. Macháček (J.Charousek, Toušek) – 9. Bílek (Kolařík, Náprstek), 36. Vyskočil (Fortelka, Bunda).

Děčín trápil favorizovanější Vlky

Medvědi z Děčína sehráli zápas, v němž nakonec mohli být spokojenější, než jen se ziskem jednoho bodu. Ačkoliv prohrávali po gólech Pavlů a Havlase už o dvě branky, nezalekli se a skóre otočili. Dvakrát se prosadil zkušený Oliverius a jednou pak neméně ostřílený Hašek. Ve třetí části plichtu zachránil rovněž dvougólový Havlas, rozdílovou trefu pak v prodloužení zaznamenal exligista Demel.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:4 po prodloužení (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Hašek (Volráb, Vaněk), 20. Oliverius (Zika), 26. Oliverius (Kaltenböck, Molnár) – 11. Pavlů (Demel, Nevyhoštěný), 12. Havlas, 44. Havlas (Nevyhoštěný), 61. Demel (Bříška, Moravec).

Bratři Půlpánové řádili na sokolovském ledě

Celek Sokolova přílišný odpor soupeři z Trutnova na svém vlastním ledě nekladl. Poslední pozice Baníku se tak prokázala jako oprávněná, neboť trutnovští konto domácího celku zatížili hned půltuctem gólů. Řádili především bratři Tomáš a Aleš Půlpánové. Prvně jmenovaný si připsal dokonce čtyři kanadské body – za dva góly a dvě nahrávky. Jeho bratr pak jednou skóroval a jednou nahrával. Oba tak notně přispěli k výhře Trutnova 6:1.

HC Baník Sokolov – HC BAK Trutnov 1:6 (0:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 22. Řezníček (Sus) – 20. Kastner (T. Půlpán, Beneš), 31. T. Půlpán, 36. T. Půlpán (Abrahám), 41. A. Půlpán (Ukhin, Fedulov), 48. Kastner (A.Půlpán, T. Půlpán), 60. Hlaváček (Vácha).

Vedoucí Kobra si pro body sjela do Krkonoš

V utkání čtvrtého a prvního celku tabulky se očekával dobrý hokej. To se také potvrdilo – byť vrchlabští fanoušci odcházeli po porážce svého týmu domů určitě zklamaní. Pražané však potvrdili své kvality a ukázali, že ne nadarmo se hřejí v čele tabulky skupiny Západ. O své výhře rozhodli svěřenci Miloslava Šeby ve třetí části, kdy za vyrovnaného stavu třikrát skórovali k výhře 5:2.

HC Stadion Vrchlabí – HC Kobra Praha 2:5 (0:1, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 24. Čurda (Procházka), 35. Svoboda (Maďar) – 11. Bílek (Jakeš, Jedlička), 37. Cafourek (Jakeš), 46. Antončík (Jakeš), 56. Kysela, 57. Antončík.

Bílina potrápila favorita z Klatov

Papírově slabší Bílina utkání rozehrála solidně, se svým technicky vyspělejším soupeřem držela krok a dokonce vedla. Hosté postupem času přebrali iniciativu v utkání a odskočili do vedení 3:1. Severočeši po nenadálém snížení skóre zařadili na program hry bojovnost. Díky ní Klatovské v lepších pasážích tlačili, ale zapomínali na obranu. Obranné díry Západočeši využili vždy v pravý moment, když se soupeř dostal na rozdíl jedné branky. V závěru vítězství kontrolovali svěřenci trenérů Kučery a Vostřáka trefou do prázdné branky.

HC Draci Bílina – SHC Klatovy 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 10. Polák (Procházka, V. Nedrda), 49. Cvrk (Fučík), 55. Polák (Procházka, V. Nedrda) – 12. Němec (Kaňák, Beneš), 30. Kodýtek (Hlaváček), 32. Uhlík (Švarc, Topinka), 55. Švarc (Topinka, Tulačka), 60. Uhlík (Kubík, Špaček).

SKUPINA STŘED

Bruslaři potvrdili v Kolíně prvenství

Také Havlíčkův Brod, podobně jako Kobra Praha v západní skupině, potvrdil své prvenství na ledě soupeře. Bruslaře čekal obtížný úkol, protože Kolín body zadarmo také nerozdává. O osudu utkání rozhodla vlastně už první třetina, v níž Havlíčkův Brod třikrát skóroval a Kozly čekal hodně těžký úkol. Přesto Středočeši duel ještě zdramatizovali a po snižující trefě Pipka už to bylo jen o gól. Hosté ale v závěru potvrdili svou výhru čtvrtým gólem.

SC Kolín – BK Havlíčkův Brod 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Malý (Panna), 58. Pipek (Kadlec st.) – 2. Ludvík (Kulhánek), 6. Třetina (Ludvík), 16. Třetina (T. Semrád, Navrátil), 60. Michálek.

Pelhřimov si vyšlápl na Žďár

Také Pelhřimovu notně pomohly tři úvodní trefy, a to v souboji s Plameny ze Žďáru nad Sázavou. Na koně Lední Medvědy posadily dvě branky Martina Hadravy a jedna Miroslava Kopice. Plameny se dlouho hledaly, až přišel úvod třetí části, tři slepené branky hostí a vše bylo rázem opět jinak. Jenže závěr patřil Pelhřimovu, Kasalý s Vysloužilem se zasloužili o to, že všechny body zůstaly ve městě rekordů a kuriozit.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – SKLH Žďár nad Sázavou 5:3 (2:0, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 1. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 12. Kopic (Všetečka, Vysloužil), 22. Hadrava Martin (D. Kasalý, F. Kasalý), 49. F. Kasalý (Marek Hadrava, Martin Hadrava), 60. Vysloužil (Kopic) – 42. Staněk (Střecha), 43. Bureš (Paták), 46. Střecha.

Manko z první třetiny už Písek nesmazal

Přestože písečtí hokejisté vedli brzkým gólem Paška, po skončení první třetiny prohrávali už o dva góly. Postupně se před první sirénou trefili Havel, Lupač a Horký. Nabrané manko už písečtí hokejisté nesmazali, byť Sýbek snížil na rozdíl jedné branky. Krutiš poté upravil na 2:4 a tento stav vydržel až do konce řádné hrací doby.

IHC Písek – HC Moravské Budějovice 2005 2:4 (1:3, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Pašek, 37. Sýbek (Pašek) – 14. Havel (Mikeš), 17. Lupač (Horký, Kovář), 18. Horký (Havel, Polívka), 44. Krutiš (Matějka, Peroutka).

Tábor v jihočeském souboji rozstřílel David Servis

V jednoznačnou záležitost se proměnil duel Tábora s českobudějovickým David Servisem. Čtyři trefy Kohoutů z první třetiny naznačily, jakým že směrem se utkání bude ubírat. Poté už bylo jen otázkou, do jakých výšin se vyšplhá číslo inkasovaných branek hostujícího týmu. Zastavilo se na čísle devět, kýžené desítky už se táborští fanoušci nedočkali, byť spokojeni s výsledkem určitě byli.

Hockey Club Tábor – HC David Servis Č. Budějovice 9:0 (4:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Severa (Seidl, Hlaveš), 14. Vaniš (Krätzer), 18. Krätzer (Severa), 20. Seidl (Hlaveš, Krätzer), 24. Vaniš (Mrkvička, Hlaveš), 27. Mrkvička (Vaniš), 40. Krätzer (Şeidl), 45. Blažek (Mrkvička, Liška), 59. Mrkvička (Vaniš).

Nymburk u Vajgaru rozhodl ve druhé třetině

V první třetině se poslední celek tabulky skupiny Střed ještě držel. Jindřichův Hradec odpověděl Červeným na vedoucí gól Kříže. Ve druhé třetině ale na ledě existovalo jen jediné mužstvo – to Nymburské. Hosté to dokumentovali čtyřmi góly v síti Vajgaru a bylo po utkání. Žlutomodří se už vzchopit nedokázali, a tak body putovaly od rybníku Vajgar k řece Labi.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – NED Hockey Nymburk 2:6 (1:1, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Červený (Jindra, Jaša), 49. Lazorišák (Tejral) – 13. Kříž (Pýcha), 31. Hes (Šimek), 37. Barbora (Šimek), 39. Smejkal (Kříž), 40. Eis (Šimek, Kříž), 50. Rittig (Loučka).

SKUPINA VÝCHOD

Hodonín si tři góly rovnoměrně rozložil

V každé ze tří třetin dokázali hodonínští hokejisté skórovat a vyplnili tak normu gólu na třetinu. To jim stačilo k tříbodové výhře, neboť soupeři z Nového Jičína povolili skórovat jen jednou. O branky Drtičů se postarali Jurča, Peš a Miklík. Jediným střelcem hostů byl Málek, který vyrovnával v té době na 1:1, avšak nakonec jeho tým odjel s prázdnou.

SHK Hodonín – HK Nový Jičín 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Jurča (Vaněk, M. Haloda), 30. Peš (Kuba, Kužílek), 44. Miklík (Kuba) – 19. Málek (Novotný, Běhal).

Technika Opavě starosti nenadělala

V jednoznačnou záležitost hostující Opavy se proměnilo utkání v brněnském Sportcentru Lužánky. Tamní Technika předvedla proti Slezanům bezkrevný a odevzdaný výkon, čemuž porážka 0:6 plně odpovídá. Hosté byli lepší ve všech činnostech a po dvou třetinách bylo vymalováno. Třetí perioda se dohrávala už jen z povinnosti, o majiteli tří bodů totiž už bylo dávno rozhodnuto.

HC Technika Brno – HK Opava 0:6 (0:3, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Svoboda (Sysala), 4. Wolf (Holík), 12. Selingr, 25. Vítek (Chalupa, Kilnar), 28. Holík (Selingr, Wolf), 39. Rousek (L. Černý, Pavelek).

Valašské derby pro Vsetín

Valašské derby hostil vsetínský zimní stadion a Bobři z Valašského Meziříčí nadělali soupeři starosti. Ve 32. minutě šli dokonce Barošem do vedení a svěřenci Jiřího Dopity museli otáčet. Jeho trenérský protějšek a bývalý spoluhráč právě ze Vsetína Roman Čechmánek ale nemohl být spokojen s výkonem svých oveček ze závěru druhé části. V něm totiž hosté třikrát inkasovali a Vsetínští už byli zase na koni. Duel dovedli k výhře 3:1, avšak Bobři se nemají za co stydět.

VHK ROBE Vsetín – HC Bobři Valašské Meziříčí 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Zúbek (Kolařík), 36. Čech (Kajaba, Teper), 40. Vávra (Kajaba) – 32. Baroš (Fojtík).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz