Pýchu mrzí výpadky Motoru. Pardubice byly hratelné, říká

Foto: Petr Kraus, Hokejové foto - Petr Kraus

Bylo jasné, že souboj 5. kola v baráži o extraligu mezi budějovickým Motorem a Pardubicemi hodně napoví. Kdo prohraje s tříbodovou ztrátou, spadne na dno. S výjimkou kotle Dynama si nikdo ve vyprodané Budvar aréně nedokázal představit, že taková věc se přihodí domácímu týmu. Leč stalo se. Jihočechům patřil začátek a konec zápasu, ale rozhodující byl jejich výpadek ve druhé třetině. „Úseky ve hře, kdy vypadneme z role, nás připravují o body. Škoda, že se nám to stává skoro každý zápas,“ lituje obránce Pavel Pýcha.

Vstup do utkání byl ze strany Motoru podařený. Na nebezpečnou akci Štěpána Hřebejka s Filipem Novákem z 10. minuty, která ještě nezměnila skóre, navázali o čtyři minuty později Miloslav Čermák se Žigou Pavlinem a druhý z nich střelou bez přípravy propálil brankáře Martina Růžičku. Do první sirény mohli zvýšit v další slibné akci Vlastimil Dostálek s Filipem Vlčkem, ale po střele Petra Čáslavy zahrozil také pardubický Ján Sýkora, který ve druhém dějství dal povel k obratu. Neproměnil sólo v oslabení, ale potom překvapil Petra Kváču střelou po přejetí modré čáry.

Za minutu a půl už hosté vedli, když díky Marku Trončinskému velice rychle zužitkovali přesilovku. Vše se událo v rámci velkého tlaku Východočechů, který úplně vykolejil jejich hostitele. „Začali jsme dobře, ale ve druhé třetině přišla naše klasika. Nevím, ale náš výkon asi nebyl hodný extraligy. Pardubičtí potvrdili, že jsou zvyklí držet si stejnou herní úroveň po celých šedesát minut. My máme obrovské výkyvy, speciálně v prostředních částech zápasů. Proti kvalitním soupeřům nás to stojí body,“ uvědomuje si Pavel Pýcha.

"Teď musíme hrát pokaždé jako v sedmém zápase play off a vytřískat z toho co nejvíc."

Budějovický tým najednou ztratil koncepci a také důraz, rychlost, soustředěnost. „Nezvládli jsme to mentálně. Každý si začal dělat, co chtěl, a z toho pramenily soupeřovy šance. Můžeme být rádi, že díky Petru Kváčovi byl stav po dvou třetinách pouze 1:2. Měli jsme ve hře obrovský chaos. Pardubice nás zatlačily, přitom si vystřídaly, zatímco my byli na ledě přes minutu. Čerstvé síly mluvily ve prospěch hostů, stejně jako kvality vyplývající z extraligových zkušeností,“ rozebírá situaci nadějný bek Motoru.

Do třetí periody vstoupili vítězové WSM Ligy s maximální útočnou snahou. Nezbývalo jim nic jiného. Jenže ve 46. minutě pustili Dynamo do přečíslení dva na jednoho a Matěj Beran jim dal třetí gól. Bezprostředně po buly ve středovém kruhu nastal závar před Růžičkovou klecí a za pouhých čtyřiadvacet vteřin domácí celek snížil díky nápřahu Žigy Pavlina. Přihrávkou se podílel také Pavel Pýcha: „Věděli jsme, že není na co čekat, a zmáčkli jsme je. Dostal jsem puk od Roka Pajiče na levou stranu a všiml jsem si, že Míla Čermák si dobře odskočil, tak jsem mu to nahrál, on vystřelil a Žiga Pavlin to dorazil.“

Závěrečný tlak Jihočechů byl místy drtivý. Čtyři minuty před třetí sirénou si hosté vybrali oddechový čas (trenéři Motoru po něm sáhli už ve 29. minutě). Moc jim to nepomohlo. V pokračujícím bombardování trefil Rok Pajič horní spojovací tyčku a více než minutu před koncem naskočil místo brankáře Petra Kváči šestý bruslař do pole. Na riskující budějovické hráče ale vyzrál někdejší reprezentační kapitán Tomáš Rolinek a pečetil do prázdné klece. „Zvednout se až posledních patnáct minut, to je pozdě. Musíme se toho vyvarovat. Soupeř byl určitě hratelný,“ mrzí Pavla Pýchu.

Ve finiši duelu s Pardubicemi sami sobě motoráci dokázali, že se mohou se ctí měřit s extraligovými celky. Byla to však slabá náplast na ztracený výsledek, který znamenal čtvrtou porážku v řadě a pád na dno barážové tabulky. „Myslím, že už doma s Karlovými Vary jsme měli uhrát minimálně plichtu. O další body jsme přišli s Jihlavou. Všichni se snažíme, ale pykali jsme za výpadky. Teď musíme hrát pokaždé jako v sedmém zápase play off a vytřískat z toho co nejvíc. Věřím, že dalšími zápasy se znovu přiblížíme k postupovým pozicím,“ neztrácí Pavel Pýcha optimismus.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz