<

Radil mění KHL za NHL! Podepsal roční smlouvu se San Jose

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

4. dubna 2018, 8:05

Adam Bagar

Reprezentační útočník Lukáš Radil se po třech sezonách strávených v Kontinentální lize stěhuje do NHL. Z Moskvy míří do San Jose, se kterým podepsal roční smlouvu a pokusí se prosadit v nejlepší lize světa. Oznámil to generální manažer Sharks Doug Wilson.

"Lukáš je urostlým hráčem, který je zvyklý hrát na puku. Profesionální hokej hraje na vysoké úrovni už více než sedm sezon. Má za sebou nejúspěšnější sezonu, reprezentoval také svou zemi na největších světových akcích. Věříme, že se hodí do systému, kterým hrajeme," řekl pro nhl.com generální manažer klubu Doug Wilson.

Sedmadvacetiletý útočník, jenž se představil i na olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu, naposledy hrál za Spartak Moskva. Za sebou má velmi úspěšnou sezonu, ve které v 51 duelech zaznamenal 38 bodů za 16 branek a 22 nahrávek. Celkem za tři roky v Kontinentální lize zapsal 168 startů a 103 bodů za 41 gólů a 62 asistencí.

Rodák z Čáslavi přišel do KHL v roce 2015 z Pardubic, se kterými se už o tři roky dříve radoval z mistrovského titulu. Ten nadále zůstává jeho jedinou velkou trofejí v seniorském hokeji. Kromě Dynama působil na českých kluzištích také ve druhé nejvyšší soutěži, postupně v ní oblékl dresy Chrudimi, Vrchlabí a Hradce Králové.

Reprezentační hokejista, který ze zdravotních důvodů nebojuje o účast na nadcházejícím MS v Dánsku, v nové sezoně zabojuje o stabilní místo v NHL. S vedením Sharks se dohodl jako volný hráč, do NHL nebyl nikdy draftován. V novém klubu se nejspíš potká s krajanem Tomášem Hertlem, jenž v San Jose působí už pátou sezonu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz