Radulov nedorazil na sraz sborné, je v zámoří. Rusové chtějí Panarina

27. dubna 2016, 15:30

Václav Jáchim

Chystají se na domácí mistrovství světa, kde budou pod ohromným tlakem. Ovšem hokejisté Ruska nemají potřebný klid. Vedle nominačních otazníků a dohadů, kteří hráči by mohli dorazit z NHL, vzrušila tamní dění také situace kolem Alexandera Radulova. Hvězda CSKA Moskva se měla v neděli hlásit na srazu reprezentace v Novogorsku, jenže Znarok jednu z opor vyhlížel marně. Nikdo z povolaných nejdřív nevěděl, kde Radulov je. Pak se ukázalo, že až do víkendu pobývá za Atlantikem.

Radulovovi v sobotu vyprší smlouva s CSKA Moskva, dostal nabídku na její prodloužení, ovšem ruský dravec kontrakt neuzavřel. Zdá se, že znovu zamíří do NHL, kde před časem hrával za Nashville. Podle zdroje deníku Sport-Express odletěl Radulov do zámoří právě proto, aby se osobně setkal se zájemci o jeho služby.

Podobně se posléze vyjádřil šéf svazu Vladislav Treťjak. "Radulov je v Americe, přiletí 30. dubna. Pak s ním všechno probereme a budeme informovat veřejnost," řekl bývalý vynikající brankář stanici R-Sport. Trenér Znarok téma nekomentoval, podle člena vedení Romana Rotenberga se kouč rozhodne, jestli hráče z nominace vyřadí. Nebo zda ho vezme na milost.

Jde o citlivou záležitost, protože Radulov se patrně nikomu z národního týmu neomluvil. Že nedorazí na sraz, bylo jasné až ve chvíli, kdy se do přípravy sborné měli zapojit finalisté play off KHL. Z CSKA Moskva zahájili tréninky Sorokin, Děnisov, Zajcev a Tělegin, mistrovský Magnitogorsk v národním mužstvu zastupují Běreglazov, Antipin, Sjomin a Mozjakin.

Krok Radulova vedení sborné zaskočil. "Všichni hráči jsou povinni ctít pravidla, která souvisejí s účastí v národním mužstvu. Kdo bez omluvy nenastoupí do přípravy, pohlíží se na něj tak, jako že nemá zájem o účast v reprezentaci. Tohle platí ve všech věkových kategoriích, jde o otázku slušnosti a určité úrovně,"  uvedl na stránkách svaz člen jeho výkonného výboru Arkadij Rotenberg.

Může se tedy stát, že vedle Kovalčuka nebude v ruském týmu pro šampionát ani Radulov. Sborná řeší příjezd jiných hokejistů. V nejbližší době mají ze Spojených států dorazit obránce Alexej Marčenko a útočník Pavel Dacjuk (oba Detroit), představitelé ruské reprezentace oslovili Artěmije Panarina a Arťoma Anisimova z Chicaga, oba jsou prý připraveni pomoci. Jen plánovaný start Dmitrije Kulikova se lehce komplikuje. "V posledním utkání Floridy proti Islanders se zranil, čekáme na výsledek výstupní lékařské prohlídky," zmínil šéfskaut sborné Alexej Žamnov.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz