Řekl ne Olomouci, toužil po KHL. Teď vzal Buc zavděk Banskou Bystricou

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

22. září 2016, 18:46

David Jahoda

Chtěl moc a nemá nic? I tak by si kdekdo mohl vyložit počínání slovenského útočníka Dávida Buce v letní pauze. V Olomouci, kde strávil poslední dvě sezony a vloni byl dokonce jejím nejproduktivnějším útočníkem, se v podmínkách o nové smlouvě rozcházel. Chtěl ve své kariéře udělat další krok, toužil po angažmá v nadnárodní KHL. Jenže nabídka nepřišla a Bucovi už hokej schází, proto se na smlouvě do konce ročníku 2016/17 dohodl v Banské Bystrici.

Po loňské sezoně v dresu olomouckých Kohoutů, kdy v 44 zápasech základní části nasbíral 31 bodů za 10 gólů a 21 asistencí, se očekávalo, že by měl být jedním z lídrů ofenzivy Hanáků i v právě započaté sezoně. Jenže vše nakonec dopadlo jinak, Buc se chtěl posunout ve své kariéře dál, a tak řekl Olomouci sbohem.

„S agentem jsme měli určitou finanční představu, která byla ale zřejmě úplně jiná, než jakou mělo vedení klubu. Myslím, že hlavně na tom to ztroskotalo. Chtěl jsem však i tak využít toho, že se mi dařilo a zkusit jinou zahraniční ligu. Chci si vyzkoušet hrát v KHL, a právě odtud čekáme na vyjádření. Uvidíme, jak to dopadne,“ řekl v polovině července Dávid Buc pro hokej.cz.

>> Po životní sezoně stále čeká na smlouvu. Chci zkusit KHL, říká Slovák Buc

Buc tehdy ještě neměl strach, že by zůstal bez angažmá. „Agent říká, že na dobrou smlouvu se musí čekat,“ doplnil zhruba dva měsíce zpět. Jenže času už bylo méně a méně, KHL se dávno rozjela a devětadvacetiletý útočník v žádném z týmů nadnárodní ruské soutěže nezakotvil. Buc už měl hlad po hokeji, nechtěl dále vyčkávat, a tak se rozhodl podepsat smlouvu do konce sezony s Banskou Bystricí.

„Nastala situace, že už chci hrát a ne dál čekat. Když se mi ozval manažer Július Koval z Banské Bystrice s otázkou, jestli bych měl zájem hrát v jeho týmu, ani vteřinu jsem neváhal. Doteď jsem trénoval v Bratislavě s kondičním trenérem a dalšími kluky, kteří nemají smlouvy. Banská Bystrica je dobrá volba, hraje o nejvyšší příčky, a já se jí budu co nejvíc snažit pomoct,“ řekl Buc pro slovenský deník Šport.

„Banská Bystrica je dobrá volba, hraje o nejvyšší příčky, a já se jí budu co nejvíc snažit pomoct.“

Slovenský útočník, který už dříve hrál ve nejvyšší slovenské soutěži za Poprad, Košice, Slovan Bratislava, Žilinu a Trenčín, tak nakonec neudělal krok vpřed ve své kariéře, ale spíš naopak. Z české extraligy do slovenské putovali po konci minulého ročníku i další hráči. Například útočníci Peter Húževka, Marek Hovorka, Petr Kafka, Marcel Hossa, obránci Petr Štindl či Richard Stehlík a brankáři Vladislav Habal a Miroslav Kopřiva

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz