Rekord neřešíme! Chceme mít co nejlepší pozici do play off, velí Lukeš

Foto: Lenka Rybaříková, hokej-litvinov.cz

31. ledna 2015, 17:30

Ondřej Vlk

Již pátou výhru v domácím prostředí v řadě si připsali hráči Litvínova. Verva stále potvrzuje, že umístění vysoko v tabulce není náhodou. V pátečním utkání si chemici vyšlápli na Mladou Boleslav, když zvítězili 3:1 a jejich bodové konto se rozšířilo na 84 bodů. V příštím utkání budou atakovat na Kometě klubový rekord, který činí 86 bodů. Severočeši ztratili ve vzájemných duelech s Mladou Boleslaví v letošní sezóně pouhý bod a Verva tak potvrdila, že Boleslav je jejím oblíbeným soupeřem. Utkání rozhodl dvěma brankami kanonýr František Lukeš.

V utkáních s Mladou Boleslaví jste získali 11 bodů z 12. Je to tedy váš oblíbený soupeř?
Dá se to tak říct, ale tentokrát hráli výborně. Bylo to spíš o štěstí, my jsme dali tři góly a oni jen jeden, ale mohlo to být klidně úplně naopak. Porazili Spartu i Pardubice, takže jsme věděli, že to bude těžké.

Byl klíčový moment, že jste dali první gól, a soupeř poté znervózněl?
První gól nás nakopl, hned vzápětí jsme dali druhý a ve třetí třetině jsme odskočili na rozdíl tří branek. Třetí třetina byla vyrovnaná, Boleslav snížila, ale my jsme si to pohlídali.

Ve třetí třetině to spíše vypadalo, že se utkání bude dohrávat. Není trochu škoda, že se Pavlu Francouzovi nepovedlo udržet nulu?
Je to škoda, my vždycky chceme Francíkovi pomoct. Tam byla moje chyba na modré čáře, bek mi udělal kličku, rozjel se a přes našeho hráče vystřelil. To bylo těžké chytat, Pavel tu střelu nemohl vidět.

Jedete do Brna, takže máte další šanci odskočit svým pronásledovatelům. Jaké to bude utkání?

Tam to bude podobné, bruslivé a bude se hrát do těla. Bude to boj o každý metr. Myslím si, že to bude vyrovnaný zápas. Jedeme tam makat a uvidíme, jak se utkání vyvine.

Máte sedm bodů náskok na třetí pozici. Nastupuje se už do zápasů s větší pohodou?
My se na to nedíváme, každý zápas je jiný a připravujeme se na všechny utkání co nejlépe.

Probíráte bodový rekord klubu, který činí 86 bodů?
Vůbec ho neřešíme, chceme mít hlavně co nejlepší pozici do play off. Musíme makat v každém utkání, a to je náš hlavní cíl. Odvést pokaždé stoprocentní výkon.

V závěru utkání vám v obrovské šanci sebral hattrick Růžička. Jak byste popsal tu situaci?
On se tam rozplácl a Jány mi to dával, když už jsem byl blízko gólmana a nemohl jsem puk zvednout. Měl jsem si to spíš zastavit a stáhnout do bekhendu, protože on tam byl rozpálclý a celý vršek branky byl volný.

Sestřih utkání Litvínov - Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz