Reprezentaci doplní Robin Hanzl, Jandač sleduje Červenku s Birnerem

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

24. března 2017, 16:58

Václav Jáchim

První kemp nechali za zády, čeští reprezentanti absolvovali v Praze úvodní porci náročné přípravy před mistrovstvím světa. Na úvodní zápasy dojde až před Velikonocemi v Chomutově, kam dorazí k duelům Euro Hockey Challenge hokejisté Norska, elitní výběr prozatím rozbil základní tábor v pražské Tipsport aréně. Po volném víkendu pokračují svěřenci trenéra Josefa Jandače znovu od úterý, tentokrát v početnějším počtu.

Hlavní kouč reaguje na vývoj Generali play off i vyřazovacích bojů v jiných evropských soutěžích. "Jsme domluveni s litvínovským Robinem Hanzlem, který nás doplní od úterý. Totéž platí u dalších hráčů, které jsme už avizovali. Připojí se Dominik Furch, Lukáš Kašpar a Michal Řepík," vypočítává Jandač.

Další pozvánky zveřejní podle vývoje tuzemského čtvrtfinále. "Uvidíme, jak dopadnou další série. Podle toho, kdy skončí, jak se to vyvine. Nechci teď říkat konkrétní počty, koho bychom vzali z určitého klubu. Hráčům je každopádně třeba dát určitý prostor k odpočinku. Protože kdyby například vypadli hokejisté Chomutova, kteří mají za sebou předkolo a tím pádem spoustu zápasů, potřebovali by určitě čas na regeneraci," připomíná.

Chybět ještě bude obránce Tomáš Kundrátek, jehož manželka se chystá na porod v Kanadě. Zatím není jasné, jak se vyvine situace u útočníků Vladimíra Sobotky a Petra Vrány. Kouč Jandač o ně stojí, ovšem hráči nejsou fit. "Čekám, až bude mít Vláďa výsledky od lékařů. Pak mi zavolá. To samé platí u Petra Vrány. Pokud mi řeknou, že jsou zdravotně v pořádku, tak se k nám připojí. Ale to se zatím nestalo. Petr Vrána má problémy s kotníkem, navíc bere antibiotika, jelikož dostal pukem do obličeje. Aby mu nehrozil nějaký zánět," přibližuje.

Pohled kouče míří také do Švýcarska. "Jsou tam Roman Červenka a Michal Birner, kteří hrají s Fribourgem o záchranu. Robert Kousal zase absolvuje s Davosem play off. Všichni jsou nějak ve hře, sledujeme je." Fribourg vede v sérii nad Ambri 2:0 a rázně vykročil k záchraně v soutěži, Červenka s Birnerem by mohli být brzy k dispozici. "Ale i kdyby skončili už o víkendu, hned bychom je sem nezvali. Kluci by určitě dostali čas, aby si odpočinuli," uzavírá Jandač.

Kádr české reprezentace pro druhý kemp před MS v Praze:

Brankáři:
Dominik Furch (Omsk, KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA).

Obránci:
Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Adam Polášek (Novosibirsk, KHL), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL), Lukáš Klok (HC VÍTKOVICE RIDERA), Libor Šulák (Orli Znojmo).

Útočníci:
Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Roman Horák (Podolsk, KHL), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva, KHL), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Robin Hanzl (HC VERVA Litvínov), Robert Říčka, Petr Holík (oba PSG Zlín), Tomáš Hyka, Pavel Musil, Radan Lenc (všichni BK Mladá Boleslav). 

Poznámka: Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL) je v Kanadě, kde jeho manželka očekává narození potomka. Útočníci Vladimír Sobotka (Omsk, KHL) a Petr Vrána (HC Sparta Praha) absolvují lékařská vyšetření, jejich nástup do reprezentace je s otazníkem..

Realizační tým:

Generální manažer: Martin Ručinský.
Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Manažer týmu: Milan Hnilička.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Video trenér: Denis Havel.
Kondiční trenér: Michal Hamršmíd.
Lékaři: MUDr. Tomáš Vyskočil a MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš. 
Kustodi a hospodáři: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz